شنبه ۲ آذر ۱۳۹۸ | ۰۸:۴۷
منبع: نمایندگی کرمانشاه
"ووشو" کرمانشاه روبه افول یا در گذر از دوران افول؟

"ووشو" کرمانشاه روبه افول یا در گذر از دوران افول؟

کرمانشاه (ایسنا) - کسب تنها یک مدال برنز در مسابقات ووشو انتخابی تیم ملی بزرگسالان بانوان، آن‌هم در سبکی که چندان اعتباری در دنیا ندارد، این روزها انتقاداتی را متوجه هیات ووشو استان کرمانشاه کرده است.

منتقدین عنوان می‌کنند چرا استانی که از گذشته در ووشو بانوان از قطب‌های ایران بوده و در این رشته همیشه اقتدار داشته، در مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی که دو هفته پیش به میزبانی تبریز برگزار شد، تنها باید به یک مدال برنز در بخش تالو بسنده کند.

هرچند ووشو کرمانشاه در بخش ساندا نیز بزرگانی همانند مریم هاشمی با پنج  مدال جهانی و محنا رحیمی را دارد، اما در رقابت‌های تبریز در این بخش هیچ مدالی کسب نکردیم و این مسئله هم آتش انتقادها را تیز کرده تا جایی‌که منتقدین معتقدند ووشو بانوان کرمانشاه درحال افول است.

در مسابقات ووشو انتخابی تیم ملی بزرگسالان مردان هم که طی روزهای گذشته در کرج برگزار شد، هر چند در بخش ساندا توانستیم یک مدال طلای ارزشمند بگیریم، اما عدم مدال آوری در بخش تالو منتقدین را نگران کرده که به این بخش چندان توجهی نمی‌شود و تالو مردان کرمانشاه نابود شده است.

تازمانی که مکان سالن ووشو تغییر نکند، روند پیشرفتمان کُند است

رضا مهدی پور رئیس هیات ووشو استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به انتقاداتی که این روزها به وضعیت ووشو کرمانشاه می‌شود، اظهارکرد: یکسالی می‌شود که هیات ووشو استان را تحویل گرفته‌ام و در این مدت با کمک مربیان و قهرمانانی که در این رشته داریم، تلاش کرده‌ایم تا از پایه این رشته را در استان احیاء و به جایگاه اصلی آن برسانیم.

وی تصریح کرد: اگر در سالهای گذشته روی رده‌های سنی پایه کار می‌شد، امروز می‌توانستیم در مسابقات قهرمانی کشور نتایج خوبی بگیرم، برای همین اگر نتیجه نگرفته‌ایم برای این است که از گذشته کاری انجام نشده و این حاصل عملکرد هیات کنونی نیست.

رئیس هیات ووشو استان کرمانشاه اضافه کرد: درحال حاضر مریم هاشمی نایب رئیس هیات و قهرمانان ووشو جهان و مسئول کمیته استعدادیابی کشور، موافقت کرده تا زمان مسابقات جام جهانی به عنوان مربی دراستان فعالیت داشته باشد و برای پیشرفت ووشو استان تلاش کند.

وی بابیان اینکه روند تحول در بخش ساندا در کرمانشاه شروع شده و روبه پیشرفت است، عنوان کرد: در بخش تالو هم حرکت را آغاز کرده‌ایم، اما نیاز به زمانی چندساله داریم.

مهدی پور در ادامه به وضعیت نامناسب زیرساخت‌های ووشو در کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: ووشو در شرایط کنونی یکی از ورزش‌های اول کرمانشاه محسوب می‌شود، اما متاسفانه سالن اصلی این رشته در حاشیه شهر قرار گرفته و دسترسی به آن راحت نیست.

وی خاطرنشان کرد: اگر یک سالن مناسب را در مرکز شهر به این رشته اختصاص دهند، قول می‌دهیم در عرض یکی دوسال در جایگاه اول ووشو ایران قرار بگیریم، اما اگر این مکان تغییر نکند پیشرفت می‌کنیم، اما با روندی کُند.

5 تا 6 سال زمان نیاز داریم تا در تالو روی سکو برویم

مریم هاشمی نایب رئیس هیات ووشو استان نیز به مشکلات ووشو کرمانشاه طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت:  براساس برنامه ریزی‌هایی که از سال گذشته انجام دادیم، برای رشد و ارتقاء ووشو استان روی رده‌های پایه تمرکز کردیم و همین هم باعث شد تا دو سال پیاپی در مسابقات المپیاد استعدادهای برتر کشور در بخش ساندا روی سکوی قهرمانی و نایب قهرمانی قرار بگیریم.

نائب رئیس هیات ووشو استان بابیان اینکه پرورش قهرمان در بخش تالو کاری زمان‌بر است و قطعا به این زودی‌ها نتیجه نمی‌گیریم، تاکید کرد: متاسفانه در سالهای گذشته تالوی بانوان در کرمانشاه منقرض شده بود و در بخش مردان هم همه ورزشکاران شاخص این بخش از ووشو کنار کشیدند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که تالو پیچیدگی‌های خود را دارد، برای همین حداقل پنج تا شش سال زمان نیاز داریم تا بتوانیم ورزشکارانی در این بخش تربیت کنیم که روی سکوی کشوری بروند.

هاشمی تصریح کرد: در این راستا، در کنار برنامه‌هایی که هیات آغاز کرده، از9 تا 13 آذر با مساعدت فدراسیون "محبوبه کریمی" سرمربی تیم ملی نونهالان و نوجوانان تالو به کرمانشاه خواهد آمد تا طی چهار مرحله چهار روزه ضمن آموزش‌هایی که خواهد داشت، تیم تالوی استان را نیز تعیین کند.

ووشو کرمانشاه روبه پیشرفت است

علی فرازمند دبیر هیات ووشو استان نیز بابیان اینکه ووشو کرمانشاه حداقل تا پنج سال دیگر در بخش تالو قهرمانی ندارد، عنوان کرد: تالو رشته‌ای همانند ژیمناستیک است و باید بصورت پایه‌ای روی آن کار کنیم و چندسال بعد نتیجه آن را ببینیم.

وی بابیان اینکه در بخش ساندا هم حرکت‌های خوبی برای رشد این بخش در استان شروع شده، عنوان کرد: آخرین مدال طلایی که در این بخش در مسابقات قهرمانی کشور داشتیم، مربوط به سال 1391 است و پس از  آن مدال طلایی نداشتیم تا اینکه امسال در مسابقات قهرمانی کشور مدال طلا گرفتیم.

دبیر هیات ووشو استان تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند ووشو ساندای کرمانشاه در سالهای گذشته مدال آوری داشته، اما طلا نبوده که باید در پاسخ گفت هر اهل فنی می‌داند که امتیاز یک مدال طلا اصلا قابل قیاس با مدال نقره و یا برنز نیست، پس کسب این مدال طلا بسیار برای استان ارزشمند است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها