دکتر علی میر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سیاستهای کلی برای رونق تولید بر هفت محور توسعهی تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعهی صادرات غیر نفتی، توسعهی معادن و صنایع معدنی، توسعهی فناوری و شرکتهای دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت و تأمین منابع مالی و توسعهی سرمایهگذاری مطرح شدهاند.
وی ادامه داد: تولید به شش عامل با عناوین بازار، نیروی کار، سرمایه، منابع طبیعی و اولیه، دانش و نوآوری و ابتکار و بالاخره فرهنگ نیاز دارد که کم یا زیاد در کشورمان به پنج عامل اول دسترسی داریم.
میر اضافه کرد: ولی از بعد فرهنگ تولید که حاکی از تپندهترین قلبها برای تولید است، بهرهی چندانی نبردهایم.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد لرستان یادآور شد: ضعف آموزش، عدم توجه کافی به کسب دانش و معرفتافزایی، راحتطلبی، تمایل به تعطیلی و از زیر کار در رفتن و ... تنها نمونههایی از فرهنگ ضعیف ما در حوزهی تولید و فعالیت اقتصادی را به نمایش میگذارند.
وی خاطر نشان کرد: قوانین و مقررات ضد و نقیض از دیگر عوامل مانع تولید در کشور است.
میر تصریح کرد: زمان و هزینه زیاد صدور مجوزها و کمبود حمایت مسئولین از سرمایهگذاران بخش خصوصی از دیگر مشکلات تولید است که ضرورت توجه به رونق تولید را طلب کرده است.
انتهای پیام
نظرات