شهلا احمدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه چغندر قند یک سبزی ریشهای محبوب است که در بسیاری از غذاهای جهان از آن استفاده میشود، اظهار کرد: چغندر قند غنی از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است که برخی از آنها دارای خواص دارویی بوده و علاوهبر اینها، این سبزی بسیار خوش طعم است و به راحتی میتوان آن را در رژیم غذایی جا داد.
وی با اشاره به اینکه چغندر قند حاوی ارزش غذایی بالا اما بسیار کم کالری است، افزود: این سبزی بسیار کم کالری است، اما غنی از ویتامینها و مواد معدنی ارزشمندی است که بدن ما به آنها احتیاج دارد، در واقع آنها تقریبا حاوی تمام ویتامینها و مواد معدنی هستند که شما نیاز دارید.
احمدی با اشاره به اینکه چغندر قند حاوی کالری، پروتئین، چربی، فیبر، ویتامین ث، فولات، ویتامین ب۶، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و آهن است، افزود: چغندر قند همچنین حاوی نیتراتهای غیر آلی و رنگدانههاست که هر دو از ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی هستند.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به خاصیت چغندر قنر در کمک به کنترل فشار خون بالا، عنوان کرد: بیماریهای قلبی مانند حملات قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی از شایعترین علل مرگ در سراسر جهان هستند که فشار خون بالا یکیاز عوامل زمینهساز اینگونه بیماریهاست.
وی عنوان کرد: سطح نیترات خون حدود شش ساعت پس از خوردن این سبزی افزایش مییابد، بنابراین چغندرها فقط اثر موقت دارند و مصرف منظم آن برای کاهش فشار خون ضروری است.
احمدی با اشاره به اینکه چغندر قند به کاهش التهاب کمک میکند، عنوان کرد: التهاب مزمن یکیاز عوامل ایجاد بیماریهایی مانند چاقی، بیماریهای قلبی، کبد و سرطان است که چغندرها دارای رنگدانههایی به نام بتالین هستند که ممکن است به طور بالقوه خواص ضد التهابی داشته باشند.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: چغندر قند حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده، که از مهمترین موادی است که باید در رژیم غذایی روزانه ما وجود داشته باشد و در کنار خواص زیادی که دارد برای هضم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز مفید است.
وی افزود: عملکرد ذهنی انسان به طور طبیعی با افزایش سن کاهش مییابد، برای برخی از افراد این کاهش عملکرد قابل توجه است و ممکن است منجر به ابتلا به بیماریهایی مانند زوال عقل شود.
احمدی تصریح کرد: کاهش جریان خون و اکسیژنرسانی به مغز ممکن است به این کاهش عملکرد کمک کند، که نیترات موجود در چغندر قند ممکن است باعث تقویت رگهای خونی و افزایش جریان خون به مغز شود.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به خاصیت ضدسرطانی چغندر قند، عنوان کرد: وجود آنتیاکسیدانها و طبیعت ضد التهابی چغندرها باعث توانایی این سبزی در جلوگیری از سرطان میشود، مطالعات نشان دادهاند عصاره چغندر قند، تقسیم و رشد سلولهای تومور در حیوانات را کاهش میدهد.
انتهای پیام
نظرات