چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۵
منبع: نمایندگی لرستان
۸۰۰۰ نابینا و کم بینا در لرستان وجود دارد

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان:

۸۰۰۰ نابینا و کم بینا در لرستان وجود دارد

لرستان (ایسنا) - معاون امور توانبخشی بهزیستی لرستان گفت: ۸۰۰۰ نابینا و کم بینا در استان وجود دارد.

نگار فتحی بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شش ماهه اول امسال، ۱۲ ساعت گویا، ۱۵ عدد عصا و شش کیلو کاغذ بریل برای نابینایان لرستان تهیه شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت ۲۱ ذره‌بین چراغ‌دار، ۱۶ عد اسپیکر و هدفون، ۲۰ عدد فلش، ۸ عدد وویس ریکودر و... در اختیار این قشر قرار داده شده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی لرستان اضافه کرد: هزینه دانشجویی نیز به افراد نابینا پرداخت می‌کنیم.

فتحی بیرانوند بیان کرد: تمام افرادی که متولد می‌شوند(موالید) مورد غربالگری قرار می‌گیرند و مورد تست شنوایی و بینایی قرار می‌گیرند.

وی یادآور شد: برای درمان بیمارانی که دچار مشکلات و اعصاب بینایی هستند کمک هزینه درمانی را براساس پرونده‌ای که تشکیل داده و مورد تایید قرار گرفته است به آنان پرداخت می‌کنیم.

این مسئول عنوان کرد: کمک هزینه‌ها براساس اعتباراتی که به بهزیستی استان اختصاص داده پرداخت می‌شود تا با انجام عمل جراحی مشکلات آنان برطرف شود.

معاون امور توانبخشی بهزیستی لرستان اظهار کرد: برای تنبلی چشم کودکان بین سه تا شش سالگی را غربالگری می‌کنیم و چنانچه مشکلاتی داشته باشند به پزشکان متخصص ارجاع داده می‌شوند تا تحت درمان قرار گرفته و از نابینایی و کم‌بینایی آنان جلوگیری شود.

فتحی بیرانوند بیان کرد: خدمات خاصی همچون پرداخت مستمری، توانبخشی، کمک توانبخشی و حتی هزینه شهریه دانشجویی و اعمال جراحی به این افراد پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا،  لرستان رتبه دهم معلولیت در کشور را دارد و ژنتیک و نواقص مادرزادی اصلی‌ترین دلیل فراوانی معلولان جسمی حرکتی استان است، همچنین حوادث از جمله تصادف‌های رانندگی دومین علت معلولیت‌ها در این منطقه عنوان شده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها