• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403112921304
  • خبرنگار : 30189

در نشست خبری چهارمین جشن سپاس مطرح شد؛

از ماجرای تندیس سیف‌الله داد تا تاسیس آکادمی سپاس و رای گیری اینترنتی 

از ماجرای تندیس سیف‌الله داد تا تاسیس آکادمی سپاس و رای گیری اینترنتی 

نشست تشریح چهارمین جشن «سپاس» در حالی برگزار شد که مسئولان این دوره از چگونگی ساخت «تندیس سیف‌الله داد»، استفاده از رای‌گیری اینترنتی برای اولین بار و همچنین عضویت در «آکادمی سپاس» توضیحاتی ارائه دادند.

به گزارش ایسنا،در ابتدای نشست تشریح چهارمین «جشن سپاس» که در محل جامعه صنفی تهیه‌کنندگان فیلم سینمایی برگزار شد، سید ضیا هاشمی -عضو هیات رئیسه آکادمی سپاس و رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان- با بیان اینکه چهارمین جشن سپاس تهیه‌کنندگان امسال با تاخیر نسبت به دوره‌های قبل برگزار خواهد شد، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم برای سینمای ایران یک قدم خوب برداریم، امیدوارم اثرگذاری این جایزه به گونه‌ای باشد که در سینمای ایران ‌به لحاظ فنی و اعتباری اتفاقات خوبی رخ دهد.

وی در مورد انتخاب تندیس «سیف‌الله داد» تصریح کرد: ما در ابتدا یک تندیس دیگری داشتیم که بدان شکلی که می‌خواستیم در نیامد، به همین خاطر به سراغ آقای سیف‌الله داد رفتیم زیرا ایشان به‌ گردن سینمای ایران حق داشت و باید الگو ایشان را به جامعه سینمای ایران معرفی می‌کردیم‌ و از این ‌رو در شورای سیاست گذاری این تصمیم‌ گرفته شد که تندیس سیف‌الله داد را ساخته و اهدا کنیم.

رئیس هیات مدیره جامعه صنفی با بیان اینکه نشان سیف‌الله داد را به عنوان نشان‌ افتخار به تهیه‌کنندگان خواهیم داد، بیان کرد: امسال رای‌گیری ما به صورت الکترونیکی است و به همین‌ خاطر درصد خطا بسیار کم می‌شود و در سیستم جدید هرکسی به آراء خود دسترسی دارد.

هاشمی افزود: افتخار ما این است که به صورت خصوصی کار می‌کنیم و به هیچ دولتی وابستگی نداریم و این روند درستی است که در تمام دنیا هم وجود دارد، اصولا دولت‌ها فقط باید نقش نظارت داشته باشند، بنابراین ما از هیچ دولتی کمک نگرفته و نمی‌گیریم و حتی مراسم آیین سپاس را هم در مکانی غیردولتی برگزار می‌کنیم.

وی ابراز کرد: در این دوره سه فیلم «تفریق»، «شب داخلی دیوار» و «برادران لیلا» هم بررسی شد.

از ماجرای تندیس سیف‌الله داد تا تاسیس آکادمی سپاس و رای گیری اینترنتی 

چه کسانی در چهارمین جشن سپاس جایزه می‌گیرند؟ 

مهدی کرم‌پور -عضو هیئت رئیسه آکادمی سپاس و سخنگوی جامعه صنفی- نیز در بخش دیگری از این نشست با توضیحات کوتاهی در مورد چهارمین جایزه سپاس گفت: امسال با سال‌های گذشته‌ یک‌ تفاوت عمده خواهد داشت‌ زیرا آکادمی سپاس(تهیه‌کنندگان سینما، نمایش خانگی و تلویزیون) تاسیس شده و از صاحبنظران و تهیه‌کنندگان برای حضور در این آکادمی دعوت کردیم.

وی افزود: در این آکادمی تهیه‌کنندگان سینما، نمایش خانگی و تلویزیون ۵۵ درصد، کارگردانان ۱۵ درصد، فیلم‌نامه نویسان ۱۰ درصد، طراحان هنری ۵ درصد، روزنامه‌نگاران و منتقدان سینما ۱۰ درصد و اساتید دانشگاه در حوزه علوم انسانی ۵ درصد اعضای آکادمی را تشکیل می‌دهند.

کرم‌پور ابراز کرد: آنچه در این دوره برای ما ملاک بود این است که قوانین بین‌المللی را در حوزه تهیه‌کنندگی فیلم‌ها رعایت کنیم و سعی شد براساس یک خرد جمعی به آراء در هر حوزه برسیم.

سخنگوی جامعه صنفی خاطرنشان کرد: جوایزی که در «نشان سیف‌الله داد» خواهیم داشت شامل جایزه چهره ماندگار در عرصه تهیه‌کنندگی، جایزه تهیه‌کننده خلاق و پیشرو، جایزه تهیه‌کننده فعال صنفی، جایزه تهیه کننده مستقل سینمای ایران، جایزه تهیه‌کننده پرمخاطب‌ترین فیلم سینمای ایران، بهترین بازیگران زن و مرد موثر سینما، بهترین بازیگران زن و مرد موثر شبکه نمایش خانگی، جایزه بهترین مجری زن و مرد تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، مدیر موفق در توسعه صنعت سینمای ایران و مدیر موفق پلتفرم شبکه نمایش خانگی خواهد بود. 

وی افزود: در بخش «تندیس آکادمی سپاس» هم جایزه تهیه کننده بهترین فیلم سینمایی کمدی، درام، انیمیشن، مستند، کودک و نوجوان، جایزه تهیه‌کننده بهترین سریال کمدی، درام و کودک و نوجوان نمایش خانگی، تهیه‌کننده و برنامه‌ساز بهترین برنامه ترکیبی چندرسانه‌ای، تهیه‌کننده بهترین برنامه رئالیتی‌شو نمایش خانگی و بهترین برنامه‌ساز کودک و نوجوان نمایش خانگی و تلویزیون را خواهیم داشت.

سخنگوی جامعه صنفی یادآور شد: در مورد «تندیس آکادمی سپاس» از مجموع ۳۰۸ نفر عضو آکادمی ۲۷۳ نفر در رای‌گیری شرکت کردند که ۸۸درصد از اعضا را شامل می‌شود. رای‌گیری نیز براساس یک سیستم هوشمند انجام شده است که این موضوع باعث کاهش ضریب خطا در آراء و شفافیت بیشتر شده است. 

کرم‌پور بیان کرد: در بخش «تندیس آکادمی سپاس»‌ معیارهای تخصصی یک تهیه‌کننده را برای داوری مدنظر قرار دادیم، جدای از تعدد تهیه‌کنندگی در آثار قسمت هنری کار هم مدنظر قرار گرفته است. البته ما یک آیین نامه داریم که براساس آن داوری‌ها انجام می‌شود.

از ماجرای تندیس سیف‌الله داد تا تاسیس آکادمی سپاس و رای گیری اینترنتی 

رقابت ۱۴۰ اثر سینمایی، تلویزیونی و نمایش‌خانگی در چهارمین جشن سپاس

در بخش پایانی این نشست مجید کریمی دبیر چهارمین آکادمی سپاس تهیه کنندگان- با اشاره به تعداد آثار بررسی شده در این دوره، گفت: مجموعا در این دوره ۱۴۰ اثر سینمایی، تلویزیونی و نمایش خانگی در آکادمی سپاس به داوری گذاشته شده است که معیار قرار گرفتن آثار در داوری زمان انتشار (اول بهمن‌ماه ۱۴۰۱ الی اول بهمن‌ماه ۱۴۰۲) بوده است.

وی با بیان اینکه برای تمامی اعضا آکادمی دسترسی رایگان برای پلتفرم‌ها جهت بررسی آثار فراهم شده است، تاکید کرد: آثار به تفکیک شامل ۹۴ فیلم سینمایی (۶۰ فیلم درام، ۱۶ فیلم کمدی، ۱۱ فیلم مستند، ۵ فیلم کودک و نوجوان و ۲ فیلم پویانمایی)، ۳۳ مجموعه نمایشی تلویزیونی و نمایش خانگی(۲۴ سریال درام، ۶ سریال کمدی و ۳ سریال کودک و نوجوان) و ۱۳ برنامه تلویزیونی و نمایش خانگی(۱۱ برنامه ترکیبی و چندرسانه‌ای و ۲ برنامه کودک و نوجوان) می‌باشد.

کریمی مطرح کرد: از مجموع ۳۰۸ نفر عضو آکادمی مجموعا ۲۷۳ نفر(۸۸/۶ درصد اعضا) در پنج روز تحت یک سامانه تحت وب رای دادند. میانگین درصد آراء ثبت شده برای آثار برگزیده ۷۸/۵ درصد بوده است. در این میان بالاترین درصد آراء ثبت شده در آثار برگزیده ۹۶ درصد و پایین‌ترین درصد آراء در آثار برگزیده ۶۱ درصد بوده است.

دبیر چهارمین دوره جشن سپاس خاطرنشان کرد: چهارمین دوره آیین سپاس سه‌شنبه(۳۰ بهمن) در باشگاه فرمانیه برگزار خواهد شد، البته این مراسم به صورت پخش زنده در دو بستر اینترنتی فیلیمو و آپارات هم قابل مشاهده خواهد بود و فرزاد حسنی هم مجری این برنامه است. 

وی با بیان اینکه آکادمی سپاس فقط مربوط به تهیه‌کنندگان است و هیچ بخشی دیگری امکان حضور در آن‌ را ندارد، افزود: کسانی که «تندیس آکادمی سپاس» را کسب کنند به صورت خودکار به عضویت آکادمی در خواهند آمد.

کریمی اضافه کرد: برای ایجاد مشارکت بیشتر در بین هنرمندان و اجتناب از اعمال نگاه سلیقه‌ای در داوری‌ها سعی کردیم تکثر داوری را ایجاد کنیم و امیدوارم این تجربه‌ای که برای اولین‌بار اتفاق می‌افتد بیشتر شود.‌

وی در پایان گفت: تلاش داریم بخش بین‌الملل را هم از سال آینده به «تندیس آکادمی سپاس» اضافه کنیم و اعضای بین‌المللی هم در آکادمی عضویت داشته‌ باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha