• شنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403121812258
  • خبرنگار : 51009

افطار و سحری چه بخوریم و چه نخوریم؟

افطار و سحری چه بخوریم و چه نخوریم؟
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان یک کارشناس تغذیه با تاکید بر اهمیت وعده سحری در ماه رمضان گفت: نخوردن سحری می‌تواند به بدن آسیب بزند، زیرا این وعده برای تأمین انرژی بدن در طول روز ضروری است.

بهناز محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: وعده سحری باید مشابه وعده ناهار باشد، یعنی وعده‌ای کامل و حاوی تمام گروه‌های غذایی، در ایام عادی، وعده ناهار غذایی کامل است و سحری نیز باید به همین شکل تهیه شود.

وی افزود: برخی افراد به دلیل عدم توانایی در بیدار شدن برای خوردن سحری از آن صرف‌ نظر می‌کنند. با توجه به فاصله کم بین افطار و سحری در این ماه، بسیاری از افراد ممکن است تا سحر بیدار بمانند و در این صورت می‌توانند وعده سحری را قبل از خواب مصرف کنند.

محمودی همچنین به اهمیت مصرف میوه‌ها و لبنیات در وعده سحری اشاره کرد و گفت: پس از خوردن سحری توصیه می‌شود یک عدد میوه مصرف شود و هنگام دید و بازدید شبانه، میوه‌ها جایگزین تنقلات شیرین شوند.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: برای تأمین انرژی در طول روز، مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس‌دار، غلات و حبوبات در وعده سحری بسیار مفید است، زیرا این کربوهیدرات‌ها به‌تدریج هضم و جذب می‌شوند.

وی همچنین هشدار داد که برای جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون و بروز مشکلاتی همچون سرگیجه و ضعف، از مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی خیلی شیرین در سحری خودداری شود. همچنین مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب نیز توصیه نمی‌شود.

محمودی در ادامه به توصیه‌هایی برای وعده‌های افطار و شام پرداخت و گفت: افطار باید با مایعات گرم مانند چای کمرنگ، فرنی، شیر یا سوپ سبزیجات و ۱ تا ۲ عدد خرما شروع شود. از آشامیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری کنید و برای جلوگیری از ولع، شام را دو ساعت بعد از افطار مصرف کنید.

این کارشناس تغذیه به خوردن غذاهای سبک و کم‌چرب در وعده شام و پرهیز از مصرف مواد غذایی پرچرب و شیرین مانند زولبیا و بامیه نیز اشاره کرد و افزود: در وعده شام باید از سبزی‌های ضدعفونی‌شده استفاده کنید و از نوشیدنی‌های گازدار و دوغ‌های صنعتی بپرهیزید.

محمودی همچنین توصیه کرد که برای پیشگیری از تشنگی در طول روز باید از مصرف ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا سحر غافل نشوید. برای جلوگیری از یبوست، مصرف میوه‌هایی مانند آلو و انجیر خیس‌شده بعد از افطار مفید است.

وی به اهمیت فعالیت‌های بدنی اشاره کرد و افزود: پیاده‌روی سبک بعد از افطار می‌تواند به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک کند. در برنامه غذایی کودکان و سالمندان روزه‌دار نیز باید همه گروه‌های غذایی گنجانده شود تا نیاز بدن به‌طور کامل تأمین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha