محمدرضا عباسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استان اصفهان در تولید ماهیهای زینتی در کشور مقام اول را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل در تأمین این نوع ماهیها هیچ کمبودی در استان مشاهده نمیشود. این استان با دارا بودن بیش از ۱۲۰ گونه ماهی زینتی، در شهرستانهایی همچون کاشان، نجفآباد رتبههای اول تا سوم در تولید ماهیهای زینتی را به دست آورده است.
وی افزود: با توجه به تنوع ماهیهای زینتی، دیگر توجه زیادی به ماهی قرمز نمیشود، ماهیهای دیگری همچون گلوفیش، زبرا و انواع گلدفیشها به بازار آمدهاند و استقبال خوبی از آنها بهویژه در ایام عید و سفرههای هفتسین صورت گرفته است. ماهیهای زینتی با جثهای مشابه ماهی قرمز و ظاهری زیباتر برای سفرههای هفتسین مورد توجه ویژه قرار گرفتهاند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: در حال حاضر ماهیهای زینتی به میزان کافی در بازار استان در دسترس است و با توجه به تولیدات داخلی، هیچ کمبودی در این بخش احساس نمیشود.
ویژگیهای ماهی سالم
عباسی مطرح کرد: برای خرید ماهی سالم، اولین قدم انتخاب مراکز معتبر است. نشانههای ماهی سالم شامل چشمهای شفاف، شنا کردن فعال، بالههای سالم و نبود زخم و آسیب در بدن ماهی است، همچنین آبی که برای نگهداری ماهیهای زینتی استفاده میشود باید بدون کلر باشد و از آبی که حداقل ۲۴ ساعت مانده است، استفاده شود، ماهیهای زینتی نباید در جای گرم نگهداری شوند و دمای مناسب برای آنها ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
وی افزود: غذای ماهیهای زینتی باید به میزان کم باشد و از غذای استاندارد که در فروشگاههای آکواریوم موجود است، استفاده شود، علاوهبر این آب ماهیها باید چند روز یکبار تعویض شود.
مدیر شیلات گفت: یکی از توصیهها این است که در پایان ایام عید، ماهیها را در دریاچهها و رودخانهها رها نکنند و ماهیها را در آکواریومهای کوچک با دهانه باز برای جذب اکسیژن بیشتر نگهداری کنند، چراکه عمر متوسط ماهیهای زینتی در صورت نگهداری مناسب حدود ۱۵ سال است، همچنین این ماهیها باید از مراکز معتبر و تحت نظارت خریداری شوند.
انتهای پیام
نظرات