سیامک رضوان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کشتار دام در عید قربان، فقط در قربانگاههای تعیینشده و با حضور چهار تیم ثابت و یک تیم سیار دامپزشک انجام خواهد گرفت و شهروندان از کشتار دام در منزل و مکانهای غیرمجاز خودداری کنند.
وی افزود: فعالیت کشتارگاهها در روز عید قربان از ساعتهای اول صبح آغاز شده و با توجه به اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی در فرآیند کشتار دام، قربانگاههای مجاز با همکاری دستگاههای مربوط در سطح شهر آماده خدمترسانی به شهروندان خواهند بود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان ادامه داد: کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهدید سلامت شهروندان است، بنابراین دو واحد بازرسی بهصورت میدانی وضعیت کشتار دام در سطح شهر کاشان را کنترل خواهند کرد و شهروندان در صورت نیاز با شماره ۱۵۱۲ تماس حاصل کنند.
رضوان تصریح کرد: بیماریهای «تب کریمه کنگو» و «شاربن» بین انسان و حیوان مشترک است، بنابراین برای جلوگیری از ابتلای شهروندان به این بیماریها، دام باید دو هفته قبل از کشتار، سمپاشی شود. دام در معابر ذبح نشده و پسماندهای آن در سطلهای زباله شهری رها نشود که باعث جذب حشرات و سگهای ولگرد میشود.
وی گفت: مردم، کشتن دام را فقط در کشتارگاههای زیر نظارت اداره دامپزشکی انجام دهند و از کشتن دام در منزل خودداری کنند و گوشت دام را حداقل به مدت ۱۲ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار دهند و جگر و سایر احشای دام، باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان افزود: کارشناسان شبکه دامپزشکی کاشان سال گذشته در روز عید قربان بر کشتار ۲۰۰ رأس دام در کشتارگاه مرکزی، ۸۱ رأس در دو قربانگاه ثابت داخل شهر نظارت داشتند، ضمن اینکه کشتار ۱۶ نفر شتر و ۲۵ رأس دام سبک در سطح شهر توسط اکیپ سیار مورد نظارت قرار گرفت.
وی ادامه داد: ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هرگونه کشتار غیرمجاز دام در خارج از کشتارگاه را تهدید علیه بهداشت عمومی میداند و ممنوع کرده است که در صورت ارتکاب جرم، متخلفان به مجازات حبس محکوم میشوند.
انتهای پیام
نظرات