• چهارشنبه / ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404031409095
  • خبرنگار : 50026

معاون سازمان جهاد کشاورزی مطرح کرد

خردمالکی و کم‌توجهی کشاورزان؛ چالش برداشت مکانیزه غلات در خراسان جنوبی

خردمالکی و کم‌توجهی کشاورزان؛ چالش برداشت مکانیزه غلات در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برداشت مکانیزه غلات در خراسان جنوبی با چالش‌هایی از جمله خرد مالکی زمین‌ها و کم‌مشارکتی کشاورزان در شرکت‌های خدماتی مواجه است.

محمدرضا اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هم‌اکنون عملیات برداشت غلات در استان با بکارگیری ۹۹ دستگاه کمباین بومی و ۳۵ دستگاه کمباین مهاجر از سایر استان‌ها در حال اجراست.

وی افزود: در سال زراعی جاری، سطح زیرکشت گندم در استان حدود ۱۷ هزار و ۳۷۰ هکتار و سطح زیرکشت جو حدود ۲۰ هزار و ۸۳۰ هکتار است. بر اساس برآوردهای اولیه، پیش‌بینی می‌شود میزان تولید گندم در استان به حدود ۳۵ هزار تن و تولید جو به حدود ۴۶ هزار تن برسد.

اکبری با بیان اینکه بیشترین سطح برداشت گندم مربوط به شهرستان قاین با ۳۲۰۰ هکتار سطح زیرکشت است، ادامه داد: در زمینه جو نیز شهرستان بشرویه با ۷۱۸۰ هکتار سطح زیرکشت رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.

وی کاهش بارندگی را از عوامل مؤثر در کاهش عملکرد مزارع غلات دانست و گفت: میانگین بارندگی استان در سال جاری نسبت به دوره بلندمدت حدود ۳۵.۵ درصد و نسبت به سال گذشته حدود ۴۷.۵ درصد کاهش یافته که همین امر منجر به بروز خسارات قابل توجه در بخش غلات شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی درباره وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی نیز اظهار کرد: هم‌اکنون حدود ۸۰ درصد عملیات برداشت غلات در استان به‌صورت مکانیزه توسط کمباین و حدود ۱۵ درصد نیز با استفاده از دروگر انجام می‌شود.

اکبری افزود: ناوگان مکانیزاسیون استان شامل ۹۹ دستگاه کمباین، ۶۹۳۹ دستگاه تراکتور و ۱۲۰ دستگاه دروگر فعال است که اگرچه بخشی از آن به‌روز و استاندارد است، اما همچنان نیاز به نوسازی و به‌روزرسانی دارد.

وی درباره حمایت‌های دولت برای نوسازی ناوگان مکانیزاسیون گفت: تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون، کمک‌های فنی و اعتباری و نیز برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در زمینه تنظیم و کار با ماشین‌آلات کشاورزی از جمله اقدامات انجام‌شده برای حمایت از کشاورزان در این حوزه است.

اکبری با اشاره به مشکلات موجود در خرید یا اجاره ماشین‌آلات کشاورزی تصریح کرد: مشکلات متعدد از جمله سخت‌گیری‌های بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات، قیمت بالای ماشین‌آلات و نرخ بالای تسهیلات اعتباری از موانع جدی توسعه مکانیزاسیون در استان است.

وی افزود: در زمینه آموزش نیز برنامه‌هایی مانند آموزش تنظیم دستگاه‌ها، آشنایی با اصول کار با ماشین‌آلات، و برگزاری کلاس‌های ترویجی برای کشاورزان در دست اجراست.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین چالش‌های برداشت مکانیزه غلات در استان گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات، خرد مالکی شدید زمین‌های کشاورزی است که باعث می‌شود برداشت با کمباین در مزارع کوچک دشوار شود. همچنین عدم استقبال و مشارکت کشاورزان برای فعالیت در قالب شرکت‌های خدمات مکانیزاسیون، مشکلاتی در روند برداشت مکانیزه ایجاد کرده است.

وی در پایان چشم‌انداز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در استان را نوسازی ناوگان ماشینی و افزایش ضریب مکانیزاسیون عنوان کرد و افزود: با تلاش‌های انجام‌ شده، برنامه‌ریزی‌ها بر این است که در سال‌های آینده، ماشین‌آلات پیشرفته‌تر و به‌روزتری در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا ضمن افزایش بهره‌وری، مشکلات فعلی نیز کاهش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha