لیلا رضازاده در گفت و گو با ایسنا، با ارائه توصیههای بهداشتی برای توزیع نذورات در ماه محرم، یکی از مهمترین نکات را استفاده از ظروف مناسب برای توزیع نذری دانست و گفت: به هیچ عنوان نباید از ظروف یکبار مصرف شفاف و طلقی برای توزیع نذورات داغ از جمله غذای داغ، چای و... استفاده کرد.
وی از ظروف گیاهی به عنوان بهترین ظرف برای توزیع غذاهای نذری خصوصا مواد غذایی یاد کرد و ادامه داد: همین ظروف معمولی و سفیدرنگ که برای عرضه غذا استفاده میشود نیز مناسب و سالم است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه توصیههایی نیز درباره نوع نذورات داشت و افزود: توصیه میکنیم به جای شربت از مایعات سالمتر مانند آب و شیر استفاده شود. خصوصا شیرهای پاکتی کوچک بهترین نوشیدنی برای نذر هستند.
رضازاده با بیان اینکه توزیع شربت در ظروف درباز ممکن است بهداشتی نباشد و بهداشت یخی که در شربتها استفاده میشود نیز مشخص نیست، اظهار کرد: اگر افراد حتما قصد نذر شربت دارند بهتر است شربت را کم شیرین تهیه کردف و شربت را به صورت خانگی آماده کنند و کمتر سراغ استفاده از شربتهای آماده بروند.
وی خاطرنشان کرد: برای غذاهای نذری نیز توصیه میشود غذاهای سرخ شده کمتر استفاده شود و در طبخ غذا نیز حتما از نمک تصفیه شده استفاده شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه آش را بهترین نوغ نذری و سالمترین و مفیدترین نوع آن دانست و ادامه داد: توصیه دیگر این است که در طبخ نذورات، از روغن کمتر استفاده شود.
رضازاده توصیههایی هم درباره نگهداری نذورات داشت و خاطرنشان کرد: بهترین کار این است نذورات بلافاصله بعد از طبخ توزیع شود و زمان زیادی نگهداری نشود. عزاداران نیز تا حد امکان نذورات را زود مصرف کنند.
وی درباره شرایط نگهداری نذورات نیز افزود: با توجه به اینکه مشخص نیست نذری از زمان طبخ تا توزیع چقدر در فضای آزاد بوده بهتر است فورا مصرف شود، اما اگر افراد قصد نگهداری آن را داشتند بلافاصله باید نذری را در یخچال قرار دهند و آن را در فضای آزاد و دمای محیط نگذارند.
به گفته کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه، حداکثر زمان نگهداری نذری در یخچال نیز یک تا دو روز بوده و افراد باید از نگهداری نذری برای زمان بیشتر خودداری کنند.
رضازاده همچنین توصیه کرد، اگر افراد قصد نگهداری غذای نذری را دارند فورا ظرف آن را عوض کرده و در ظرف مناسب با در بسته در یخچال نگهداری کنند.
انتهای پیام
نظرات