• شنبه / ۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404040704446
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی

جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم استان با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها خبر داد.

جلال رحیم‌زاده با اشاره به رشد خیره‌کننده سطح زیرکشت و تولید نباتات علوفه‌ای در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: طی پنج سال گذشته با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها، سطح زیرکشت علوفه از سه هزار هکتار به ۳۵ هزار هکتار رسیده است.

وی افزود: در راستای تبدیل آیش زرد به سبز و با هدف کاهش فشار بر مراتع، موفق شدیم سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در اراضی دیم استان را به طور چشمگیری افزایش دهیم.

وی مطرح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در استان به ۸۱ هزار و ۹۶۲ هکتار رسید که شامل ۵۱ هزار و ۴۸۳ هکتار کشت آبی و ۳۵ هزار هکتار کشت دیم بوده است. این میزان کشت منجر به تولید ۸۸۵ هزار تن محصول علوفه‌ای شده که عمده آن مربوط به یونجه است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به برنامه‌های آتی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در سال زراعی جاری با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری و استفاده از ارقام کم‌آب‌بر، سطح زیرکشت در اراضی دیم را به بالای ۳۵ هزار هکتار رسانده و تولید را به حدود یک میلیون تن افزایش دهیم.

وی تشریح کرد: نیاز علوفه‌ای دام صنعتی استان ۲۸۵ هزار تن و برای دام روستایی و عشایری ۲ میلیون و ۳۵۲ هزار تن است که در مجموع به ۲ میلیون و ۶۳۷ هزار تن می‌رسد که با تولید حدود یک میلیون تن، هم اکنون قادر به تأمین ۳۸ درصد از نیاز داخلی استان هستیم.

وی در ادامه به تنوع محصولات کشت شده اشاره کرد و گفت: استفاده از ارقام اصلاح شده گیاهان علوفه‌ای مانند ماشک، گاودانه، خلر، نخود علوفه‌ای، یونجه، اسپرس، جو، ترتیکاله، سورگوم، چغندر علوفه‌ای، ارزن علوفه‌ای و ذرت علوفه‌ای نقش کلیدی در این موفقیت داشته است.

رحیم‌زاده افزود: تأمین نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذور اصلاح شده، کودهای مناسب و حمایت همه‌جانبه از علوفه‌کاران در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد. هدف نهایی کاهش وابستگی به مراتع و تأمین پایدار نیازهای دامداری استان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، وی با هشدار درباره وضعیت مراتع گفت: با توجه به کاهش محسوس بارندگی‌ها در سال‌های اخیر و به تبع آن کاهش پوشش گیاهی مراتع، توسعه کشت نباتات علوفه‌ای بهترین راهکار برای جلوگیری از تخریب بیشتر مراتع و تأمین پایدار علوفه مورد نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha