• یکشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404040804764
  • خبرنگار : 71604

موشک ژاپن در آخرین پرتاب خود یک ماهواره را به فضا برد

موشک ژاپن در آخرین پرتاب خود یک ماهواره را به فضا برد

ژاپن یک ماهواره دو منظوره را با پنجاهمین و آخرین پرتاب موشک «H-2A» به فضا فرستاد.

به گزارش ایسنا، ماموریت جدید ژاپن «ماهواره رصد چرخه آب و گازهای گلخانه‌ای»(GOSAT-GW) را برای نظارت بر دمای دریا و گازهای گلخانه‌ای به فضا برد.

به نقل از اسپیس، «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) روز شنبه ۲۸ ژوئن پنجاهمین و آخرین پرتاب موشک «H-2A» خود را انجام داد و ماهواره دو منظوره GOSAT-GW را به فضا فرستاد. این ماموریت در ساعت ۱۲:۳۳ به وقت منطقه زمانی شرقی از مجتمع پرتاب «یوشینوبو»(Yoshinobu) واقع در مرکز فضایی «تنگاشیما»(Tenegashima) در ژاپن انجام شد.

ماهواره GOSAT-GW جدیدترین تلاش ژاپن برای رصد تغییرات چرخه آب و گازهای گلخانه‌ای است. این ماهواره به ماهواره‌های پیشین خود در مدار زمین پیوسته است. ماهواره‌های پیشتر پرتاب‌شده عبارتند از ماهواره «GCOM-W2» که در سال ۲۰۱۲ پرتاب شد و با نام «SHIZUKU» شناخته می‌شود و ماهواره «GOSAT-1» که در سال ۲۰۰۹ پرتاب شد و با نام «IBUKI» شناخته می‌شود.

ماهواره GOSAT-GW دو نوع تجهیزات اصلی دارد. اولین مورد که با نام «رادیومتر مایکروویو پیشرفته»(AMSR) شناخته می‌شود، چرخه آب و نوسانات دمای سطح دریا را اندازه‌گیری خواهد کرد. مورد دوم، «حسگر رصد گازهای گلخانه‌ای»(TANSO) است و مواردی مانند کربن دی‌اکسید جو زمین را برای بررسی تغییرات اقلیمی رصد خواهد کرد.

موشک H-2A ژاپن که توسط «صنایع سنگین میتسوبیشی»(Mitsubishi Heavy Industries) برای آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن ساخته شده بود، توانایی لازم را برای پرتاب محموله‌ها به مدار زمین‌ایستا و گردش به دور ماه داشت. همچنین، ژاپن در سال ۲۰۱۰ فضاپیمای «آکاتسوکی»(Akatsuki) را برای مطالعه سیاره زهره پرتاب کرد، اما آن فضاپیما نتوانست به درستی به مدار زهره وارد شود.

موشک H-2A اولین بار در سال ۲۰۰۱ پرتاب شد. این موشک در طول تقریباً ۲۵ سال فعالیت خود، تنها یک بار در پرتاب شکست خورد و میزان موفقیت ۹۸ درصدی را رقم زد. پس از ۵۰ ماموریت، این موشک اکنون بازنشسته می‌شود تا راه را برای موشک «H3» ژاپن باز کند که عملکرد مشابهی را با هزینه کمتر ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha