• دوشنبه / ۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404040905445
  • خبرنگار : 50534

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان ایجرود

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان ایجرود
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش حلب با اشاره به توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان ایجرود و بخش حلب، گفت: با هدف تنوع‌بخشی به الگوی کشت، کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان، سطح زیر کشت این گیاهان به بیش از ۱۱۰ هکتار رسیده است.

رضا احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه این اقدامات در راستای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای اصلاح الگوی کشت و جلوگیری از تک‌کشتی انجام می‌شود، اظهار کرد: پیش از این، محصولاتی مانند هندوانه دیم و خاکشیر کشت می‌شد، اما با توجه به تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آبی و ضرورت اصلاح الگوی کشت، توسعه کشت گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته است. این تغییرات باعث شده تا کشاورزان منطقه به سمت کشت محصولاتی بروند که سازگاری بیشتری با شرایط آب و هوایی خشک و نیمه‌خشک دارند.

وی افزود: گیاهان دارویی مانند گلرنگ، بالنگوی شهری و شیرازی، زعفران و زیره سبز، جزو مهم‌ترین محصولاتی هستند که در شهرستان ایجرود کشت می‌شوند. این محصولات علاوه بر ارزش دارویی و اقتصادی، نقش مهمی در تناوب زراعی داشته و به حفظ حاصل‌خیزی خاک کمک می‌کنند.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش حلب با اشاره به سطح زیر کشت، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰ هکتار از اراضی شهرستان به گیاهان دارویی اختصاص یافته و با احتساب گلرنگ، مجموع سطح زیر کشت به ۱۱۰ تا ۱۲۰ هکتار می‌رسد که نشان‌دهنده روند رو به رشد این بخش است.

احمدی اضافه کرد: توسعه این کشت‌ها با حمایت وزارت جهاد کشاورزی از جمله تأمین بذر اصلاح‌ شده، ارائه بسته‌های حمایتی و اجرای طرح خرید تضمینی همراه بوده است. این حمایت‌ها موجب ایجاد انگیزه در کشاورزان برای توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی شده و به رونق این بخش کمک کرده است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت گیاهان دارویی در سلامت جامعه و نقش آن‌ها به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی در طب سنتی و مدرن، تشریح کرد: استفاده از این گیاهان در صنایع داروسازی و غذایی رو به افزایش است و توسعه این بخش می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد منطقه و کشور داشته باشد.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش حلب خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و ظرفیت‌های موجود، توسعه کشت گیاهان دارویی از اولویت‌های جهاد کشاورزی استان زنجان است و برنامه‌ریزی‌ها برای افزایش سطح زیر کشت و بهبود کیفیت محصولات ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha