• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404042817526
  • خبرنگار : 50622

توصیه‌های بهداشتی به موکب‌های عزاداری

توصیه‌های بهداشتی به موکب‌های عزاداری

ایسنا/البرز معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز از ابلاغ دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر خبر داد و گفت: در ایام محرم و صفر، بر فعالیت موکب‌ها و اماکن عزاداری از لحاظ بهداشتی به صورت گسترده نظارت می‌شود.

دکتر معصومه جودکی در گفت و گو با ایسنا، درباره دستورالعمل بهداشت محیط ویژه ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در محرم و صفر که از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده، گفت: این دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر با هدف حفظ سلامت عزاداران حسینی، سه محور کلیدی شامل بازرسی و نظارت بهداشتی گسترده، آموزش و اطلاع‌رسانی فراگیر و گزارش‌دهی منظم فعالیت‌ها را در اولویت قرار داده است.

وی افزود: براساس این دستورالعمل، تیم‌های بهداشت محیط موظف به نظارت مستمر بر منابع آب، ایستگاه‌های صلواتی، موکب‌ها، اماکن عزاداری و روند تهیه و توزیع نذورات هستند. همچنین بر استفاده از ظروف مجاز و روش‌های ایمن پخت و نگهداری غذا تأکید شده است.

جودکی با تاکید بر حفظ شرایط بهداشتی توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر ادامه داد: هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد.

وی بیان کرد: کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

جودکی یادآور شد: مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی بوده و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته‌بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود، اظهار کرد: برای طبخ، از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.

وی افزود: از نمک‌های بسته بندی یددار تصفیه شده و روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین در پخت و پز غذا استفاده شود. همچنین لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود.

وی گفت: در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد روی شمعک گاز نگهداری شود.

جودکی خاطرنشان کرد: از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود، تا با مشارکت فعال، سلامت عمومی عزاداران در این ایام تضمین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha