• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404052012311
  • خبرنگار : 71567

معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکید کرد

ضرورت حمایت از فرصت‌های مطالعاتی در جشنواره اندیشمندان جوان

ضرورت حمایت از فرصت‌های مطالعاتی در جشنواره اندیشمندان جوان

معاون آموزشی دانشگاه تهران بر ضرورت حمایت از فرصت‌های مطالعاتی در جشنواره اندیشمندان جوان تاکید کرد و گفت: این موضوع فواید علمی فراوانی برای کشور خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود کمره‌ای در دومین نشست هم‌اندیشی مدیران دانشکده‌ها و مؤسسات علوم پایه کشور برای نهمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، گفت: باید انگیزه وطن پرستی، رفع نیازهای کشور، توسعه جشنواره در جهت مفید بودن، ارتباط و همکاری موثر با صنعت، محیط‌های آکادمیک و تقویت جنبه‌های بین‌المللی و دریافت ایده از دانشگاه‌ها و مراکز معتبر با حفظ اصل کیفیت، جزو اهداف اصلی این جشنواره باشد و در همه موضوعات، پای ثابت همه رشته‌ها هوش مصنوعی باشد.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با بیان اینکه درنهایت هدف جشنواره توسعه علوم پایه، ترغیب دانشجویان و استادان، آشنا کردن جامعه با علوم پایه، حمایت از طرح‌ها، ایده‌ها و حمایت از کسب و کار بر مبنای علوم پایه است، گفت: حمایت از فرصت‌های مطالعاتی نیز می‌تواند به نهمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان افزوده شود و این موضوع فواید علمی فراوانی برای کشور خواهد داشت.

در ادامه دکتر رضا عامری، رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و دبیر نهمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، با اشاره به اهمیت سه عنصر "نیروی انسانی متخصص"، "زیرساخت‌ها" و "سیاست پژوهشی" در موضوع پژوهش، گفت: همه فعالیت‌های تربیت دانشجو در دانشگاه، باید به‌گونه‌ای باشد که ما دانشجویانی تربیت کنیم که علاوه بر توانمندی‌های علمی، بتوانند در زمینه کاربست فناوری و نوآوری نیز توانمند باشند.

 معاون آموزشی دانشگاه تهران افزود: چالش‌های علوم پایه زیاد است، ولی باید از علوم پایه به‌شدت حمایت کنیم؛ چراکه علوم پایه اساس و شالوده تمامی علوم و کلید رسیدن به یک توسعه پایدار برای کشور است.

رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران با ابراز ناخرسندی از وضعیت علوم پایه در کشور، گفت: علوم پایه وضع خوبی ندارد؛ وضعیت کنکور و دبیرستان‌ها با چالش‌های بزرگی روبروست که این معضل کمتر از کم‌آبی و سایر ناترازی‌ها نیست. معلمان، خانه‌های ریاضیات، خانه‌های علم و انجمن‌های علمی باید با حمایت جدّی از علوم پایه وارد شوند و دولت‌مردان و برنامه‌ریزان حوزه علم و فناوری نیز از شکوفایی علوم پایه حمایت کنند.

دکتر عامری در پایان با تاکید بر بهره‌گیری از توان علمی دانشگاه‌ها برای حل مسائل کشور، گفت: دانشگاهیان باید با بخش‌های مختلف در چرخه علوم، فناوری و پژوهش هماری و تعامل کنند تا بتوانیم از پتانسیل‌های عظیم و بزرگی که در بین دانشجویان و استادان وجود دارد برای حل مشکلات استفاده کنیم.

دکتر هادی مرادی سبزوار، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز، در این نشست با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی و سرعت پیشرفت این رشته از علوم در جهان، بر اهمیت توجه و سرمایه‌گذاری در این رشته تاکید کرد و گفت: می‌توانیم با بهره‌گیری از حمایت‌های علمی و کسب و کار، مسئله هوشمندسازی را در بسیاری از صنایع، از جمله در صنایع معدنی که با خطرات جانی همراه است، اجرایی کنیم.

همچنین مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس هیأت امنای بنیاد علم و فناوری جمیلی نیز به‌عنوان دیگر سخنران این نشست،  گفت: هدف از برگزاری جشنواره، تنها معرفی استادان و دانشجویان برگزیده نیست و هدف این است که این ایده‌پردازان را شناسایی و به جامعه معرفی کنیم و اینکه چگونه می‌توان پل ارتباطی بین علوم پایه و مسئولان و تصمیم‌سازان برقرار کرد.

مهندس جمیلی، هدف از برگزاری این نشست را دریافت دیدگاه‌ها و پیشنهادات رؤسا و استادان حوزه علوم پایه برای ارتباط نظام‌مند بین دانشکده‌های علوم پایه و جشنواره عنوان کرد و گفت: انجمن‌های علمی و تشکل‌های علوم پایه که دانشجویان و استادان در آن فعالیت می‌کنند می‌توانند به عنوان سرمایه اصلی علوم پایه قرار گیرند و برای توجه بیشتر به علوم پایه، باید نقش فیزیک، شیمی، علوم زیستی و رشته‌های مرتبط و اثر مثبت آنها در زندگی تک تک افراد، برجسته شود.

رئیس هیأت‌امنای بنیاد جمیلی تصریح کرد: برای بین‌المللی کردن این جشنواره، می‌توان ضمن برقراری ارتباط با اساتید و دانشجویانی که مهاجرت کرده‌اند، از نظرات آنها در برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی علوم پایه، استفاده کرد. باید با رعایت استانداردها رتبه علمی جشنواره را بالا برده و در جوانان انگیزه ایجاد کنیم که راه موفقیت را با تکیه بر آگاهی، سخت کوشی و یادگرفتن از شکست‌ها در پیش بگیرند.

 وی در پایان تاکید کرد: باید تلاش کنیم جزو کشورهایی باشیم که علوم پایه مطرح دارند و به رتبه قابل قبولی در این زمینه برسیم که این امر نیازمند اطلاع‌رسانی اعم از صفحه‌های شخصی، کانال انجمن‌های علمی، دانشجویی و دانشگاهی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha