• چهارشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404052213905
  • خبرنگار : 51041

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان:

سد نرماب به مرحله آبگیری نزدیک شد

سد نرماب به مرحله آبگیری نزدیک شد

ایسنا/گلستان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان، مدیریت مصرف آب را راهکار برون رفت از چالش آبی کشور دانست و از تکمیل بدنه سد نرماب و وارد شدن به مرحله آبگیری این سد درکوتاه ترین زمان ممکن و تامین آب ۵۳۵ هزار گلستانی خبر داد.

ایرج حیدریان، روز چهارشنبه ۲۲ مرداد با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دیدار با هیئت تحریریه این خبرگزاری با تشریح شرایط بحرانی منابع آب و برق و اقدامات انجام شده در استان، بر ضرورت مدیریت مصرف و تکمیل پروژه‌های راهبردی تأکید و اظهار کرد: در دهه ۷۰ حجم کل آب‌های تجدیدپذیر ایران حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب برآورد می‌شد، اما این رقم اکنون به حدود ۹۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته و تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و افزایش دمای زمین، ما را مجبور کرده که خود را با شرایط جدید سازگار کنیم.

وی افزود: در استان گلستان با وجود تلاش همکاران در حوزه آب و برق، مشکل ناترازی انرژی باعث شده هر ساعت قطعی برق معادل ۱۱۰ لیتر بر ثانیه از توان تأمین آب کاسته شود و در چنین شرایطی حتی اگر منابع آب در مخازن موجود باشد، بدون برق برای تمام ۷۷۰ حلقه چاه استان امکان توزیع و تامین مولد برق وجود ندارد اما برای ایستگاه‌های پمپاژ اصلی این کار انجام شده است.

سد نرماب به مرحله آبگیری نزدیک شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب سرانه مصرف آب شهری را از ۲۳۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر در شبانه‌روز کاهش داده تا با مدیریت مصرف، نیاز شهرهایی مانند گرگان تامین شود با این حال، قطعی برق همچنان تهدیدی جدی برای پایداری شبکه آبرسانی است.

رئیس شورای هماهنگی آب و برق استان در بخش دیگری از سخنانش به پروژه سد نرماب اشاره  و اظهار کرد: اگر ساخت سد نرماب قرار بود فقط با منابع عمومی دولت انجام شود، طبق برآوردها ۵۲ سال طول می‌کشید تا تکمیل شود اما با ورود قرارگاه خاتم‌الانبیاء، سرمایه‌گذاری و توان اجرایی آن، بدنه سد به‌طور کامل به پایان رسیده است.

وی با اشاره به ابعاد اجتماعی و انسانی این پروژه افزود: سد نرماب تنها یک پروژه عمرانی نیست و ما مجبور بودیم بطور همزمان اسکان مجدد اهالی روستاهای بالادست را انجام دهیم، زمین‌های کشاورزی را خریداری کرده و خانه‌های جدید برای مردم بسازیم؛ حتی جابه‌جایی یک قبرستان و سه مزار شهید نیز بخشی از مسئولیت ما بود که با راهنمایی نماینده ولی فقیه در استان و رعایت شأن و حرمت شهدا و خانواده‌هایشان انجام شد.

حیدریان ادامه داد: اکنون منتظر تکمیل خرید زمین‌ها و خانه‌های باقیمانده در روستای جنگل‌ده بالا هستیم تا آبگیری سد آغاز شود. این سد ظرفیت تأمین آب شرب برای ۵۳۵ هزار نفر از جمعیت استان را دارد و با بهره‌برداری از آن، فرصت احیای منابع آب زیرزمینی فراهم خواهد شد.

وی تأکید کرد: تجربه سد نرماب نشان داد که استفاده از توان نهادهای اجرایی پرقدرت، مانند قرارگاه خاتم‌الانبیاء، می‌تواند پروژه‌های بزرگ را در مدت زمان کوتاه به نتیجه برساند. 

حیدریان با هشدار نسبت به آینده منابع آبی گفت: اگر در بخش کشاورزی همچنان به کشت محصولات پرآب‌بر مانند صیفی‌جات ادامه دهیم، خود و منابع آب و حاکمان را نابود می‌کنیم. باید با طبیعت سازگار شد و از روش‌های نوین آبیاری و کشت کم‌مصرف بهره برد.

وی در پایان اضافه کرد: برای کاهش هدررفت شبکه و ارتقای بهره‌وری، نیاز به سرمایه‌گذاری و آموزش همگانی داریم و اگر مصرف بهینه شود، شرایط نسبت به امروز به‌مراتب بهتر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha