• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404052615709
  • خبرنگار : 71616

رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرد

ضرورت تغییر پارادایم تصمیم‌گیری در تجارت خارجی/خواستار همکاری بخش خصوصی هستیم

ضرورت تغییر پارادایم تصمیم‌گیری در تجارت خارجی/خواستار همکاری بخش خصوصی هستیم

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن تاکید بر ضرورت تغییر اساسی در نظام تصمیم‌گیری حوزه تجارت خارجی، هشدار داد که بدون این تغییر، تلاش‌های کنونی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید؛ وی خواستار همکاری گسترده بخش خصوصی در اصلاح فرآیندها، توسعه موافقت‌نامه‌های تجاری و تقویت شرکت‌های مدیریت صادرات شد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی دهقان دهنوی در بیست‌وپنجمین جلسه هیأت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که صبح امروز (یکشنبه ۲۶ مردادماه) با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران، اعضای هیأت رئیسه، اعضای هیأت نمایندگان و همچنین فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت برگزار شد، اظهار کرد: از زمانیکه در دانشگاه بودیم و درباره مشکلات اقتصادی بحث می‌کردیم، احساس می‌کردم حرف‌های ما به دلیل دوری از ساختارهای دولتی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. حال که به عنوان عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی فرصت حضور در این تریبون را دارم، می‌توانم از منظری نزدیک‌تر به بخش خصوصی سخن بگویم. اگر در صحبت‌هایم انتقادی مطرح می‌شود، هدف تشریح وضعیت موجود است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به جلسات متعدد خود با فعالان بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: در ۱۱ روز گذشته، تقریباً هر روز با نمایندگان بخش خصوصی دیدار داشتم و با بیش از هزار نفر گفت‌وگو کرده‌ام. هیچ‌یک از آن‌ها را به دنبال سوءاستفاده ندیدم؛ بلکه اغلب گرفتار قوانین و مقررات دست‌وپاگیر بودند. در برخی موارد توانستم مشکلات را حل کنم، اما در مواردی هم موفق نشدیم و محدودیت‌ها مانع شد.

وی ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در پارادایم تصمیم‌گیری تجاری، گفت: اگر به تغییر اساسی در روش فکر کردن و نظام تصمیم‌گیری در حوزه تجارت خارجی اقدام نکنیم، تلاش‌های ما و شما به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. این باور که با مداخلات دستوری و وضع مقررات برای جزئی‌ترین بخش‌های تجارت می‌توان اهداف اقتصادی و ارزی را محقق کرد، کاملاً شکست‌خورده است. اگر این روش کارآمد بود، تاکنون نتیجه می‌داد. هرچند همه ما معتقدیم صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند، اما ایجاد موانع و فشار در مراحل مختلف این فرایند، اشتباه است و تنها هزینه‌های ما و شما را افزایش می‌دهد.

دهقان‌دهنوی با اشاره به پیوستگی سیاست‌های ارزی و تجاری تصریح کرد: سیاست‌گذاری ارزی نباید با ابزارهای تجاری و سیاست‌گذاری تجاری نباید با ابزارهای ارزی انجام شود. این تفکیک را دنبال می‌کنیم و برای تحقق آن به حمایت و همراهی بخش خصوصی نیاز داریم.

این معاون وزیر صمت از تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت به ریاست وزیر صمت خبر داد و گفت: این کمیته با حضور معاونان مربوطه، هر هفته حداقل یک جلسه برگزار می‌کند. از شما دعوت می‌کنم پیشنهادات، انتقادات و راه‌حل‌های خود را ارائه دهید تا در این کمیته بررسی شود.

وی در ادامه به تدوین سندی برای تسهیل اساسی فرآیندهای تجارت اشاره کرد و افزود: این سند شامل اصلاح قوانین، مقررات و رویه‌هاست، اما بدون همراهی بخش خصوصی، اجرای آن دشوار خواهد بود. از اتاق بازرگانی انتظار داریم در طراحی، تصویب و اجرای این سند با ما همکاری کند.

بیشتر بخوانید:

ضرورت حمایت دولت از بنگاه‌های کوچک و متوسط

آمار صادرات چهار ماهه نگران‌کننده است

دهقان‌دهنوی ضمن اشاره به وضعیت تجارت خارجی کشور اظهار کرد: سال گذشته صادرات غیرنفتی ۱۵.۸ درصد رشد داشت، اما آمار چهارماهه نخست امسال نگران‌کننده است. صادرات غیرنفتی در این دوره ۵.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته که با توجه به رشد اصلی صادرات در نیمه دوم سال گذشته، این روند می‌تواند در ماه‌های آینده چالش‌برانگیزتر شود. سازمان توسعه تجارت در تلاش است تا در جهت  ترویج فرهنگ صادرات‌محوری گام بردارد. تحقق اهداف سیاست‌گذاری ارزی نیز به افزایش صادرات وابسته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت به اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت‌ماه اشاره کرد و گفت: با صفر شدن تعرفه ۸۷ درصد کالاها، فرصت بی‌نظیری برای صادرکنندگان فراهم شده است. از اتاق‌های بازرگانی انتظار داریم تولیدکنندگان و صادرکنندگان را به سمت این بازار هدایت کنند. البته برخی فعالان اقتصادی به این فرصت کم‌توجهی کردند؛ در جلسه‌ای با ۳۰ مدیر ارشد صنایع مهم، تنها یک نفر از بررسی فرصت‌های این موافقت‌نامه خبر داد. این قابل قبول نیست و از شما می‌خواهم این موضوع را جدی بگیرید.

معاون وزیر صمت همچنین به موضوع شرکت‌های مدیریت صادرات پرداخت و اظهار کرد: دستورالعمل این شرکت‌ها بازنگری شده است. در حال حاضر، شرط صادرات ۱۰۰ هزار دلاری برای این شرکت‌ها منطقی نیست. به پیشنهاد رئیس اتاق بازرگانی، باید شرکت‌های مدیریت صادرات قوی ایجاد کنیم که بتوانند بنگاه‌های کوچک را ساماندهی کرده و محصولات آن‌ها را تحت برندهای مشترک صادر کنند. از فعالان اقتصادی با توان صادراتی بالا دعوت می‌کنم در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

وی به ظرفیت ایجاد ۱۰ نمایندگی سازمان توسعه تجارت در خارج از کشور اشاره و خاطرنشان کرد: هدف نهایی ما واگذاری این سازمان به اتاق بازرگانی و بخش خصوصی است. از اتاق‌های بازرگانی می‌خواهیم در طراحی ساختار این نمایندگی‌ها و معرفی افراد برای حضور در آن‌ها مشارکت کنند. اگر این همکاری تا چند ماه آینده محقق نشود، از همین تریبون انتقاد خواهم کرد.

دهقان دهنوی همچنین در خصوص راه‌اندازی تالار دوم ارزی، اظهار کرد: در این تالار، توافق بین صادرکننده و واردکننده ملاک است و بانک مرکزی تنها بر صحت معامله نظارت می‌کند. این مکانیزم پس از وقفه‌ای چندماهه دوباره فعال شده و از فعالان اقتصادی می‌خواهیم از آن استفاده کنند و اشکالات آن را گزارش دهند.

وی ضمن تاکید بر اهمیت نمایشگاه‌ها به عنوان ابزار توسعه تجارت، تصریح کرد: نمایشگاه‌ها باید با حضور قوی‌تر هیئت‌های خارجی و شرکت‌کنندگان بین‌المللی به هدف اصلی خود، یعنی توسعه تجارت، بازگردند.

وی در پایان از فعالان بخش خصوصی خواست تا با ارائه پیشنهادات و انتقادات، در حل مشکلات و بهبود وضعیت تجارت خارجی کشور مشارکت فعال داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha