• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404060401688
  • خبرنگار : 50072

کاهش مداوم ظرفیت تولید صنعتی ترکیه رکورد زد

کاهش مداوم ظرفیت تولید صنعتی ترکیه رکورد زد

ظرفیت تولید صنعتی ترکیه بر اساس داده‌های تعدیل‌شده فصلی در آگوست، به ۷۳.۵ درصد رسید که پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری کرونا بود و برای سومین ماه متوالی، به روند کاهشی خود ادامه داد.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی ترکیه (CBRT) اعلام کرد: میانگین نرخ بهره‌برداری کارخانه‌ها که اغلب به عنوان نسبت استفاده از ظرفیت شناخته می‌شود، ۰.۵ درصد کاهش یافته و رقم تعدیل‌نشده ۷۳.۵ درصد است.  

شاخص اعتماد به بخش واقعی که احساسات بین شرکت‌های تولیدی را اندازه‌گیری می‌کند، در آگوست به ۱۰۰.۶ رسید. این شاخص بر اساس تعدیل فصلی ۱.۷ واحد افزایش یافت، اما همچنان در محدوده خنثی ۱۰۰ در نوسان بود؛ مقادیر بالای ۱۰۰، نشان دهنده خوش‌بینی و مقادیر زیر ۱۰۰، نشان دهنده بدبینی است.

بانک مرکزی ترکیه خاطرنشان کرد که ارزیابی سفارش‌های سه ماهه گذشته، شرایط عمومی کسب و کار، موجودی فعلی و انتظارات از سفارش‌های صادراتی، سهم مثبتی در این شاخص داشته‌اند. با این حال، ارزیابی‌های مربوط به هزینه‌های سرمایه‌گذاری ثابت، کل سفارش‌ها، برنامه‌های تولید و انتظارات از اشتغال برای سه ماه آینده در جهت مخالف بوده و حرکت صعودی شاخص را محدود کرده است.

شاخص اعتماد به خدمات در آگوست در مقایسه با ماه قبل آن، ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۱۱.۱ رسید. این بهبودی تا حد زیادی ناشی از انتظارات قوی‌تر برای تقاضای آینده بود که برای سه ماه آینده ۳.۴ درصد افزایش یافت. با این حال، شرکت‌ها گزارش کردند که تقاضای واقعی در سه ماهه گذشته، با ۰.۲ درصد کاهش، اندکی نزولی شده که نشان‌دهنده شکاف بین عملکرد اخیر و خوش‌بینی آینده‌نگر است.

شاخص اعتماد به تجارت خرده‌فروشی نیز با افزایش اندک ۰.۸ درصدی، به ۱۰۸.۸ رسید. با وجود این بهبود احساسات، خرده‌فروشان در ماه‌های اخیر فعالیت ضعیف‌تری را نشان دادند، به طوری که حجم فروش ۰.۵ درصد و سطح موجودی ۴.۳ درصد کاهش یافت.

با این وجود، انتظارات برای سه ماه آینده مثبت‌تر شد و حجم فروش پیش‌بینی‌شده ۶.۳ درصد افزایش یافت که نشان می‌دهد کسب‌ و کارها نسبت به بهبود تقاضای مصرف‌کننده امیدوارتر هستند. در مقابل، اعتماد به بخش ساخت و ساز به شدت کاهش یافت، به طوری که این شاخص با چهار درصد کاهش به ۸۵.۳ رسید.

سایت ترکیه تودی گزارش کرد، شرکت‌ها از کاهش ۱.۶ درصدی در دفاتر سفارش و کاهش ۶.۲ درصدی در انتظارات اشتغال برای ماه‌های آینده خبر دادند که نشان می‌دهد شرکت‌های ساختمانی فعالیت ضعیف‌تری را پیش‌بینی می‌کنند و در حال آماده‌سازی برای تعدیل نیروی کار خود هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha