کوروش یزدانپناه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در این استان ۸ کیلوگرم در سال است، افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد سالانه ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن ماهی قزل آلا تولید میشود که از این میزان ۵۰۰۰ تن در استان مصرف میشود بنابراین بیشترین ماهی مصرفی مردم این استان از نوع قزل آلاست.
وی درخصوص مزایای پرورش آبزیان به عنوان منبع پروتئینی جایگزین گوشت دام و طیور گفت: ضریب تبدیل آبزیان نسبت به دام و طیور پایینتر است به طوری که این ضریب برای آبزیان ۱.۲ و برای دام و طیور ۳.۵ است. به این معنی که برای تولید هر کیلو گوشت ماهی یک کیلو و ۲۰۰ گرم و برای تولید هر کیلو گوشت دام و طیور ۳.۵ کیلو مواد غذایی مصرف می شود.
مدیر شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: گوشت آبزیان از لحاظ کیفی نیز به دلیل داشتن چربی های غیراشباع و امگا۳ نسبت به گوشت دام و طیور برتری دارد.
یزدانپناه اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ دما و منابع آبی شرایط مناسبی برای پرورش ماهی دارد که این موقعیت در شهرستانهای سردسیری ایده آل تر است.
وی بیان کرد: درحال حاضر در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۶ مزرعه پرورش ماهی داریم که در هفته دولت نیز ۸ مزرعه جدید در شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون افتتاح خواهد شد. همینطور ۲۵ مزرعه پرورش ماهی غیرفعال داریم که از این تعداد، ۲۲ مزرعه قابل احیا و بازگشت به عرصه تولید هستند.
مدیر شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در سال گذشته در این استان ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن گوشت آبزی تولید شد و پیش بینی می شود تا پایان امسال نیز ۲۸ هزار تن تولید شود.
انتهای پیام
نظرات