• سه‌شنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404061106328
  • خبرنگار : 71454

درگذشت گراهام گرین

درگذشت گراهام گرین

گراهام گرین، بازیگر پرکار و پیشگام بومی کانادایی که با فیلم «رقصنده با گرگ‌ها» به شهرت جهانی رسید، در سن ۷۳ سالگی در بیمارستانی در تورنتو پس از یک دوره بیماری طولانی درگذشت.

به گزارش ایسنا، مایکل گرین، مدیر برنامه‌های او در گفت‌وگویی با ددلاین گفت: «او مردی بزرگ با اصول اخلاقی و انسانی بود و برای همیشه دلتنگش خواهیم بود. حالا دیگر آزاد است.»

گرین در سال ۱۹۵۲ در کانادا به دنیا آمد. او ابتدا به‌عنوان مهندس صدا فعالیت می‌کرد و به پیشنهاد یکی از دوستانش وارد بازیگری شد. فعالیت خود را روی صحنه تئاتر در کانادا و انگلستان در دهه ۱۹۷۰ آغاز کرد و نخستین بار در سال ۱۹۷۹ در سریال کانادایی «کارآگاه بزرگ» جلوی دوربین رفت. نخستین نقش سینمایی‌اش در سال ۱۹۸۳ در فیلم زندگینامه‌ای «دویدن شجاعانه» بود.

نقطه عطف زندگی هنری او زمانی بود که کوین کاستنر در فیلم اسکاری «رقصنده با گرگ‌ها» (۱۹۹۰) نقش پزشک و شمن واقعی قبیله لاکوتا، «کیکینگ برد»، را به او سپرد. این نقش برای گرین نامزدی اسکار و آغاز مسیر پررنگ حضورش در هالیوود را به همراه داشت. پس از آن در فیلم‌های متعددی از جمله «مسیر سبز» (۱۹۹۹)، «جان سخت ۳» (۱۹۹۵)، «ماوریک» (۱۹۹۴)، «قلب تندر» (۱۹۹۲) و «حماسه گرگ و میش: ماه جدید» (۲۰۰۹) نقش‌آفرینی کرد.

درگذشت گراهام گرین
گراهام گرین در فیلم رقصنده با گرگ‌ها (۱۹۹۰)

در سال‌های اخیر، گرین در سریال‌های مطرحی مانند «سگ‌های ولگرد» ساخته تایکا وایتیتی، «آخرین بازمانده» محصول HBO و همچنین «۱۸۸۳» و «پادشاه تالسا» به کارگردانی تیلور شریدان دیده شد. او تا واپسین روزهای زندگی‌اش همچنان فعال بود و چند پروژه ناتمام از او باقی مانده است.

گرین در طول دوران فعالیت خود جوایز متعددی از جمله گرمی و جایزه آکادمی کانادا را دریافت کرد و نامش در پیاده‌روی مشاهیر کانادا ثبت شد. همچنین در ژوئن ۲۰۲۵ جایزه هنرهای نمایشی فرماندار کل کانادا برای یک عمر دستاورد هنری را از آن خود کرد.

او در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۴ با موزه تئاتر کانادا درباره دشواری‌های آغاز راه گفت: «وقتی شروع کردم، فیلمنامه‌ها را طوری می‌نوشتند که باید مثل تصور کلیشه‌ای‌شان از سرخپوست‌ها حرف می‌زدیم. برای ورود به کار، مدتی آن را پذیرفتم. می‌گفتند باید همیشه عبوس باشی، نخندی، فقط غر بزنی... اما من هیچ بومی‌ای را نمی‌شناختم که اینطور باشد. ما حس شوخ‌طبعی شگفت‌انگیزی داریم. به کاستنر هم گفتم، در این فیلم (رقصنده با گرگ‌ها) باید نشان دهیم که خانواده‌ها شادند، روابط عمیق دارند و شادی همیشه بخشی از زندگی‌شان است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha