کارشناسان، نانواداران و مسئولان، مهارت کارگران، کیفیت آرد و خمیر، هزینههای بالای تولید نان و استهلاک دستگاه و ... را از دلایل کیفیت پایین نان بیان میکنند.
این در حالی است که دستگاههای اجرایی مسئول و نهادهای نظارتی، واحدهای نانوایی را مرتب بازرسی میکنند.
پیمان ملکخطاوی نانوادار ایلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص کیفیت نان تولیدی نانواییهای ایلام گفت: کیفیت نان تولیدی در ایلام در حد مطلوبی است و اگر بخواهیم این کیفیت ارتقا پیدا کند باید نرخ نان را متناسب با هزینهها افزایش دهیم.
وی افزود: هزینه های تولید نان در واحدهای نانوایی بسیار بالا است و دخل و خرج با هم همخوانی ندارد، هزینههای اصلی شامل اجاره مغازه، هزینه کارگر، هزینه انرژی، تعمیرات دستگاه و بیمه است، نانوداران را با مشکلات زیادی روبرو کرده و این هزینهها در کیفیت نان هم موثر است.
جعفر رشیدی رئیس اتحادیه نانوایان استان ایلام نیز در گفت و گو با ایسنا در خصوص کیفیت نان در استان اظهار کرد: بر اساس نظر مرکز پژوهشهای غله کشور، کیفیت نان تولیدی در ایلام رتبه اول تا ششم کشور را در اختیار دارد و تولید نان سبوسدار نیز در برنامه است که کیفیت نان را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای افزایش کیفیت ، نرخ نان باید بهطور منطقی اصلاح شود خاطرنشان کرد: نرخ نان در استان باید بر اساس نرخ نان سایر استانها، همسانسازی شود و این در کیفیت تولید نان موثر است.
رئیس اتحادیه نانوایان استان ایلام توضیح داد: هزینههای تولید نان در ایلام بالا است و نانوایان استان در حال حاضر مشکلاتی دارند به گونهای که با سهمیه آرد پایین، نانوا از جیب خود هزینه میکند و سودآوری ندارد.
دبیر فیضالهی رئیس اتاق اصناف ایلام نیز در خصوص مشکلات تولید نان و نانوایان استان به خبرنگار ایسنا گفت: دخل و خرج نانواییها با هم نمیخواند، اجاره مغازه نانوایی دشوار شده و مبلغ آن بالا است.
وی خاطرنشان کرد: اغلب دستگاههای ریزشی پخت نان مستهلک است و تسهیلاتی برای خرید و نوسازی دستگاه به نانوادار داده نمی شود.
فیضالهی توضیح داد: نرخ نان در استان طبق آمار رسمی، نسبت به کل کشور ارزانتر استاین نرخ به نانوادار ضربه میزند.
رئیس اتاق اصناف ایلام اضافه کرد: کیفیت آرد استان بهتر شده است و انتظار تولید نان باکیفیت از نانوایان بهحق است.
انتهای پیام
نظرات