• دوشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404061710072
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل اوقاف استان در آستانه هفته وقف اعلام کرد

خروج ۱۰۰ رقبه از دست متصرفان موقوفات در سمنان / قیمت فروش قبور در امامزادگان کارشناسی‌ است

خروج ۱۰۰ رقبه از دست متصرفان موقوفات در سمنان / قیمت فروش قبور در امامزادگان کارشناسی‌ است

ایسنا/سمنان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان از بازگشت بیش از ۱۰۰ رقبه از اراضی وقفی و خروج این موقوفات از دست متصرفان، از هفته وقف سال گذشته تا هفته وقف امسال خبر داد.

حجت الاسلام ستار علیزاده دوشنبه ۱۷ شهریور در آستانه هفته وقف در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: ارزش این ۱۰۰ رقبه که بیش از ۵۰۰ هکتار وسعت دارند، افزون بر ۲۰۰ میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان ارزش‌گذاری شده است.

وی با تقدیر از بخش حقوقی اداره کل اوقاف استان افزود: تلاش همکاران ما در بخش حقوقی اداره کل و همکاری دستگاه قضایی در استان سبب شده است که دست متصرفان از این رقبات کوتاه و این اراضی به موقوفات استان اضافه شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی این اداره کل برای اخذ سند مالکیت برای موقوفات استان خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر برای بیش از ۴۰۰ ملک موقوفه استان سند مالکیت اخذ شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان با اشاره به تعدد موقوفات در این استان گفت: با ثبت موقوفات جدید در استان در حال حاضر تعداد موقوفات این استان از مرز ۵۰۰۰ موقوفه گذشته است و همچنین بیش از ۲۰ هزار رقبه نیز در شهرستان‌های استان سمنان وجود دارد.

برپایی ۱۵۰ عنوان برنامه در هفته وقف

حجت‌الاسلام علیزاده با بیان اینکه برنامه‌های هفته وقف از فردا ۱۸ شهریور آغاز می‌شود افزود: طی هفته وقف بیش از ۱۵۰ عنوان برنامه در شهرستان‌های هشت‌گانه استان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: غبارروبی و عطرافشانی امامزادگان و گلزارهای شهدای جوار امامزادگان، برپایی همایش یاوران وقف، برگزاری نشست‌های صنفی، برگزاری همایش وقف و رسانه، افتتاح پروژه‌های سرمایه‌گذاری، نشست تبیینی آثار و برکات وقف، برپایی ایستگاه‌های همه واقف باشیم در سطح شهرهای استان، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، اعزام مبلغین به مناسبت هفته وقف و تشریح نیازهای وقفی روز، برگزاری محافل انس با قرآن در بقاع متبرکه استان و... از جمله برنامه‌های هفته وقف در این استان است.

هزینه‌کرد ۳۰ میلیارد تومانی موقوفات در حوزه خدمات اجتماعی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان از اجرای امینانه نیات واقفین به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌های معاونت فرهنگی این اداره کل نام برد و گفت: در همین ارتباط از هفته وقف سال قبل تا هفته وقف امسال بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمدهای این بخش هزینه شده است.

وی ادامه داد: ویژه‌برنامه‌های قرار دوازدهم، ارائه خدمات اجتماعی، توزیع ۶۵۰۰ بسته معیشتی و تحصیلی، تهیه ۱۱ جهیزیه برای نوعروسان و... از جمله خدمات ارائه شده در این بخش است.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی ۱۲ موکب در ایام اربعین، اضافه کرد: بیش از پنج میلیارد تومان در این مواکب که عمدتا در داخل کشور راه اندازی شده بودند، هزینه شده است.

علیزاده همچنین از اجرای ۳۰۰ عنوان برنامه در امامزادگان و بقاع متبرکه استان در یک سال اخیر خبر داد و گفت: محافل انس با قرآن، ویژه برنامه آرامش بهاری، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، یاس نبوی، ویژه برنامه اکمال دین نبوی و ... از جمله برنامه‌های برگزارشده در بقاع متبرکه استان بوده است.

وی از هزینه‌کرد ۱۰ میلیارد تومانی اداره کل اوقاف استان در این بخش خبر داد و گفت: اعزام ۳۳۰ مبلغ در طول سال، برپایی ۳۰ محفل انس با قرآن از جمله برنامه‌های اجرا شده در این حوزه است.

ایجاد ۱۷ وقف جدید در استان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان ادامه داد: مردم مومن و ولایی استان جدای از نذورات، در یک سال اخیر مبلغ ۲۰ میلیارد تومان نیز به صورت غیرنقدی به بقاع متبرکه استان کمک کردند.

خروج ۱۰۰ رقبه از دست متصرفان موقوفات در سمنان/ قیمت فروش قبور در امامزادگان کارشناسی‌ست
حجت الاسلام علیزاده از ایجاد ۱۷ وقف جدید طی یک سال اخیر در استان خبر داد و اظهار کرد: ارزش این موقوفات جدید از سوی کارشناسان بیش از ۵۰ میلیارد تومان تعیین شده است.

وی با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ وقف در استان تصریح کرد: معرفی کارکردهای سنت حسنه وقف در جامعه اسلامی و کمک به تامین نیازهای اساسی مردم امری ضروری است.

وی با بیان اینکه هفته وقف فرصت خوبی برای معرفی و تبیین این سنت اسلامی است خاطرنشان کرد: وقف هم از بعد مادی و هم از بعد معنوی یکی از نمادهای اتحاد و همدلی در جامعه اسلامی است.

فروش قبور با نظر کارشناسی انجام می‌شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در پاسخ به پرسش ایسنا درباره غیرواقعی بودن اجاره بهای برخی موقوفات، گفت: در گذشته چنین مواردی وجود داشته است، اما در حال حاضر اجاره بهاها به‌روزرسانی شده است. البته همچنان مبلغ اجاره بهاها در مقایسه با بخش آزاد پایین تر است. البته مبنای تصمیم گیری ما تصمیمات کارشناسان دادگستری است.

وی در پاسخ به برخی انتقادات به فروش قبور در امامزادگان و بقاع متبرکه استان، اظهار کرد: یک کمیته فروش قبور با حضور مدیرکل و معاونین اوقاف و امور خیریه، هیات امنای امامزادگان و بقاع متبرکه ایجاد شده که فروش قبور زیر نظر این کمیته و با نظر کارشناسان انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha