آذربایجان غربی علاوه برجاذبههای تاریخی و طبیعی بکری که دارد، از محصولات متنوعی چون آفتابگردان، گیلاس، انگور، سیب، عسل، غذاهای محلی متنوع و صنایعدستی مثل گلیم، صنایعچوبی، برخوردار است که هر کدام از آنها بستر مناسبی برای جذب گردشگر هستند.
روایت مردم از جشنوارهها
شهروندی از ارومیه که تجربه حضور در جشنواره انگور سالهای گذشته را دارد، به ایسنا گفت: فضای جشنواره خیلی دلنشین بود. هم محصولات محلی عرضه میشد و هم موسیقی و برنامههای سنتی اجرا میکردند.
وی ادامه داد: برای ما جالب بود که کشاورزها محصولشان را مستقیم معرفی میکردند. فقط تبلیغات کم بود و خیلیها اصلاً خبر نداشتند چنین جشنوارهای برگزار میشود.
یک خانواده در جشنواره گیلاس اشنویه به ایسنا گفت: ما هر سال در جشنواره گیلاس شرکت میکنیم. برای بچهها خیلی جذاب است که باغهای گیلاس را از نزدیک ببینند و طعم گیلاس تازه را بچشند.
وی افزود: این جشنواره باعث شد اسم اشنویه بیشتر شناخته شود. اگر امکانات رفاهی مثل سرویس بهداشتی و محل استراحت بیشتر شود، قطعاً استقبال هم بیشتر خواهد شد.
جوانی در جشنواره بادام قوشچی، برگزاری چنین جشنوارههایی را فرصتی برای دور هم جمعشدن مردم برای شادی دانست و به ایسنا گفت: چند سالی است که این جشنواره در شهر قوشچی برگزار میشود و در کنار معرفی این محصول و فروش آن، با برگزاری برنامههای زنده و شاد، مردم چند ساعتی را به شادی میپردازند.
جشنواره بادام قوشچی ارومیه ثبت ملی میشود
مرتضی صفری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در جشنواره بادام قوشچی افزود: با جمعآوری مستندات، پرونده ثبت ملی جشنواره بادام قوشچی، بزودی توسط معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی به وزارتخانه ارسال میشود.
وی ادامه داد: جشنوار انگور ارومیه، جشنواره گیلاس اشنویه، جشنواره گل محمدی خوی و ... از جمله جشنوارههای ثبت ملی آذربایجان غربی بوده و بهزودی نیز جشنواره بادام قوشچی به این فهرست افزوده میشود.
صفری تصریح کرد: جشنوارههای گردشگری ضمن آن که موجب ایجاد نشاط و تفریح برای مردم میشود فرصتی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری، تاریخی و صنایعدستی هر منطقه نیز فراهم میکند.
جشنوارههای محلی فرصتی برای معرفی توانمندیهای آن منطقه است
رضا حیدری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در گفت و گو با ایسنا برگزاری جشنوارههای منطقهای را فرصتی برای معرفی توانمندیهای آن منطقه برای توسعه دانست و گفت: جشنوارههای منطقهای مثل انگور ارومیه، گیلاس اشنویه، جشنواره بادام قوشچی و... بستری است تا نظر گروههای مختلفی از مردم را نسبت به گردشگری آن منطقه جلب کند.
وی ادامه داد: برگزاری جشنوارههای منطقهای باعث توجه به حفظ میراث فرهنگی و محیطزیست و معرفی محصولات منطقه شده و مخاطب جشنواره نه تنها به محصول بلکه به آثار تاریخی طبیعی و سایر جنبههای گردشگری منطقه نیز جلب میشود.
معاون گردشگری استان با اشاره به نقش تعریف برند محصولات در توسعه گردشگری و جلب گردشگر، با بیان اینکه در تلاشیم با برندسازی محصولات استانی را معرفی کنیم، گفت: تاکنون کباب خوی، دلمه، آش این منطقه ثبت ملی شده است و در تلاشیم بادام قوشچی، سیب و انگور و... به عنوان برند منطقهای آذربایجان غربی معرفی کنیم.
حیدری، با اشاره به اهمیت برگزاری جشنوارههای محلی و لازمههای رونق چنین فستیوالهایی گفت: چنانچه جامعه و ارگانهایی مثل شهرداریها و فرمانداریها به اهمیت موضوع گردشگری توجه کنند و نسبت به برگزاری چنین جشنوارههایی همافزایی کنند میتوان فرصتهای خدادادی موجود در هر منطقه را با برگزاری جشنوارههایی مختص آن محصول، گردشگری و به دنبال آن توسعه اقتصادی منطقه را رونق داد.
تقویت زیرساختها برای برگزاری جشنواره انگور ارومیه
آیدین رحمانی رضائیه، شهردار ارومیه با اشاره به برگزاری جشنواره انگور به ایسنا گفت: آمادهسازی دهکده ساحلی در حال انجام است و دبیرخانه دائمی جشنوارههای شهرداری نیز به زودی تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه این جشنواره از بیست و یکم تا ۳۱ شهریور در دهکده ساحلی چیچست برگزار میشود، گفت: زیرساختهای لازم برای این جشنواره در حال تقویت بوده و با ارتقای خدمات رفاهی و تنوع در برنامهها درصددیم این دوره را با شکوهتر و بهتر از سالهای گذشته برگزار کنیم.
شهردار ارومیه خاطرنشان کرد: در جشنواره انگور امسال علاوه بر عرضه انگور و محصولات وابسته، برنامههای متنوع فرهنگی، موسیقی محلی، نمایشگاه صنایع دستی و ویژه برنامههای خانوادگی پیشبینی شده است.
به گزارش ایسنا، تجربه مردم نشان میدهد جشنوارههای محلی در آذربایجان غربی نهتنها محلی برای سرگرمی هستند، بلکه فرصتی برای معرفی محصولات بومی، حفظ آیینهای سنتی و تقویت گردشگری به شمار میروند.
از انگور ارومیه و گیلاس اشنویه گرفته تا بیدمشک، بادام و آفتابگردان، هر محصول میتواند نمادی از شادی جمعی باشد؛ جشنی که گذشته و حال را به هم پیوند میزند و روایتگر زندگی پرنشاط مردم این دیار است.
انتهای پیام
نظرات