• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404061810600
  • خبرنگار : 50136

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

ایسنا/آذربایجان غربی در آذربایجان غربی، هر محصول بهانه‌ای برای شادی و جشن است. از دیگ‌های بزرگ رب‌پزی و دوشاب‌پزی که بوی شیرینشان در کوچه و باغ‌ها می‌پیچد، تا عطر بیدمشک و بادرشبو در روزهای بهاری، و باغ‌های سرخ گیلاس اشنویه که چشم هر رهگذری را خیره می‌کند. این آیین‌ها و جشنواره‌ها تنها نمایش یک محصول کشاورزی نیستند؛ بلکه بازتابی از فرهنگ و زندگی مردم این سرزمین‌اند.

آذربایجان غربی علاوه برجاذبه‌های تاریخی و طبیعی بکری که دارد، از محصولات متنوعی چون آفتابگردان، گیلاس، انگور، سیب، عسل، غذاهای محلی متنوع و صنایع‌دستی مثل گلیم، صنایع‌چوبی، برخوردار است که هر کدام از آنها بستر مناسبی برای جذب گردشگر هستند.

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

روایت مردم از جشنواره‌ها

شهروندی از ارومیه که تجربه حضور در جشنواره انگور سالهای گذشته را دارد، به ایسنا گفت: فضای جشنواره خیلی دلنشین بود. هم محصولات محلی عرضه می‌شد و هم موسیقی و برنامه‌های سنتی اجرا می‌کردند.

وی ادامه داد: برای ما جالب بود که کشاورزها محصولشان را مستقیم معرفی می‌کردند. فقط تبلیغات کم بود و خیلی‌ها اصلاً خبر نداشتند چنین جشنواره‌ای برگزار می‌شود.

یک خانواده در جشنواره گیلاس اشنویه به ایسنا گفت: ما هر سال در جشنواره گیلاس شرکت می‌کنیم. برای بچه‌ها خیلی جذاب است که باغ‌های گیلاس را از نزدیک ببینند و طعم گیلاس تازه را بچشند.

وی افزود: این جشنواره باعث شد اسم اشنویه بیشتر شناخته شود. اگر امکانات رفاهی مثل سرویس بهداشتی و محل استراحت بیشتر شود، قطعاً استقبال هم بیشتر خواهد شد.

جوانی در جشنواره بادام قوشچی، برگزاری چنین جشنواره‌هایی را فرصتی برای دور هم جمع‌شدن مردم برای شادی دانست و به ایسنا گفت: چند سالی است که این جشنواره در شهر قوشچی برگزار می‌شود و در کنار معرفی این محصول و فروش آن، با برگزاری برنامه‌های زنده و شاد، مردم چند ساعتی را به شادی می‌پردازند.

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

 جشنواره بادام قوشچی ارومیه ثبت ملی می‌شود

مرتضی صفری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در جشنواره بادام قوشچی افزود: با جمع‌آوری مستندات، پرونده ثبت ملی جشنواره بادام قوشچی، بزودی توسط معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی به وزارت‌خانه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: جشنوار انگور ارومیه، جشنواره گیلاس اشنویه، جشنواره گل محمدی خوی و ... از جمله جشنواره‌های ثبت ملی آذربایجان غربی بوده و به‌زودی نیز جشنواره بادام قوشچی به این فهرست افزوده می‌شود.

صفری تصریح کرد: جشنواره‌های گردشگری ضمن آن که موجب ایجاد نشاط و تفریح برای مردم می‌شود فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری، تاریخی و صنایع‌دستی هر منطقه نیز فراهم می‌کند.

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

جشنواره‌های محلی فرصتی برای معرفی توانمندی‌های آن منطقه است

رضا حیدری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در گفت و گو با ایسنا برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای را فرصتی برای معرفی توانمندی‌های آن منطقه برای توسعه دانست و گفت: جشنواره‌های منطقه‌ای مثل انگور ارومیه، گیلاس اشنویه، جشنواره بادام قوشچی و... بستری است تا نظر گروه‌های مختلفی از مردم را نسبت به گردشگری آن منطقه جلب کند. 

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای باعث توجه به حفظ میراث فرهنگی و محیط‌زیست و معرفی محصولات منطقه شده و مخاطب جشنواره نه تنها به محصول بلکه به آثار تاریخی طبیعی و سایر جنبه‌های گردشگری منطقه نیز جلب می‌شود. 

معاون گردشگری استان با اشاره به نقش تعریف برند محصولات در توسعه گردشگری و جلب گردشگر، با بیان اینکه در تلاشیم با برندسازی محصولات استانی را معرفی کنیم، گفت: تاکنون کباب خوی، دلمه، آش این منطقه ثبت ملی شده است و در تلاشیم بادام قوشچی، سیب و انگور و... به عنوان برند منطقه‌ای آذربایجان غربی معرفی کنیم. 

حیدری، با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌های محلی و لازمه‌های رونق چنین فستیوال‌هایی گفت: چنانچه جامعه و ارگانهایی مثل شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها به اهمیت موضوع گردشگری توجه کنند و نسبت به برگزاری چنین جشنواره‌هایی هم‌افزایی کنند می‌توان فرصت‌های خدادادی موجود در هر منطقه را با برگزاری جشنواره‌هایی مختص آن محصول، گردشگری و به دنبال آن توسعه اقتصادی منطقه را رونق داد.

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

تقویت زیرساخت‌ها برای برگزاری جشنواره انگور ارومیه 

آیدین رحمانی رضائیه، شهردار ارومیه با اشاره به برگزاری جشنواره انگور به ایسنا گفت: آماده‌سازی دهکده ساحلی در حال انجام است و دبیرخانه دائمی جشنواره‌های شهرداری نیز به زودی تشکیل می‌شود. 

وی با بیان اینکه این جشنواره از بیست و یکم تا ۳۱ شهریور در دهکده ساحلی چیچست برگزار می‌شود، گفت: زیرساخت‌های لازم برای این جشنواره در حال تقویت بوده و با ارتقای خدمات رفاهی و تنوع در برنامه‌ها درصددیم این دوره را با شکوه‌تر و بهتر از سال‌های گذشته برگزار کنیم. 

شهردار ارومیه خاطرنشان کرد: در جشنواره انگور امسال علاوه بر عرضه انگور و محصولات وابسته، برنامه‌های متنوع فرهنگی، موسیقی محلی، نمایشگاه صنایع دستی و ویژه برنامه‌های خانوادگی پیش‌بینی شده است.

هر محصول، یک جشن؛ روایت آذربایجان غربی از سنت و شادی

به گزارش ایسنا، تجربه مردم نشان می‌دهد جشنواره‌های محلی در آذربایجان غربی نه‌تنها محلی برای سرگرمی هستند، بلکه فرصتی برای معرفی محصولات بومی، حفظ آیین‌های سنتی و تقویت گردشگری به شمار می‌روند.

از انگور ارومیه و گیلاس اشنویه گرفته تا بیدمشک، بادام و آفتابگردان، هر محصول می‌تواند نمادی از شادی جمعی باشد؛ جشنی که گذشته و حال را به هم پیوند می‌زند و روایتگر زندگی پرنشاط مردم این دیار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha