دکتر امین شریفی، در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بیمار باید پیش از جراحی در وضعیت تغذیهای مطلوب قرار داشته باشد، افزود: فردی که دچار ضعف است، بیشتر در معرض عوارض عمل قرار میگیرد.
وی افزود: کاندیدای اصلی جراحی اسلیو معده افرادی هستند که شاخص توده بدنی بالاتر از ۴۰ دارند یا کسانی که بارها رژیم غذایی گرفته اما به نتیجه مطلوب نرسیدهاند، بیماران دیابتی با توده بدنی کمتر از ۴۰ نیز میتوانند با هدف کاهش وزن و کنترل بیماری، تحت این عمل قرار گیرند.
این متخصص تغذیه مهمترین خطر اسلیو معده را نشتی و عفونت محل جراحی دانست و افزود: این عارضه در هفته نخست بیشتر رخ میدهد، اما امکان ادامه آن تا چند ماه هم وجود دارد.
شریفی درباره روند تغذیه بعد از عمل، افزود: در سه روز نخست تنها مصرف آب آن هم در مقادیر بسیار کم مجاز است، پس از آن آبمیوه طبیعی بدون شکر و سپس مایعات صافشده وارد برنامه غذایی میشوند، حجم هر وعده غذایی باید سه تا چهار قاشق غذاخوری (حدود ۵۰ تا ۶۰ گرم) در شش وعده کوچک باشد، آب باید بین وعدهها نوشیده شود و نه همراه غذا، از هفته هشتم به بعد، غذاهای جامد به تدریج وارد برنامه میشوند به شرطی که بهطور کامل جویده شوند.
وی با تأکید بر اهمیت دریافت پروتئین، گفت: نباید کاهش حجم غذا از طریق پروتئین باشد، بلکه این محدودیت باید بیشتر شامل چربی و کربوهیدراتها شود؛ در غیر این صورت تحلیل شدید عضلات و سوءتغذیه رخ خواهد داد.
این متخصص با بیان اینکه بیماران باید روزانه مولتیویتامین مصرف کنند و ورزش منظم داشته باشند تا از تحلیل عضلانی جلوگیری شود، تصریح کرد: در جراحی اسلیو حدود ۸۰ درصد حجم معده برداشته میشود و پرخوری برطرف خواهد شد، اما کسانی که به ریزهخواری عادت دارند همچنان در معرض بازگشت وزن قرار میگیرند؛ موضوعی که تنها با مشاوره مداوم تغذیه قابل کنترل است.
انتهای پیام
نظرات