ابراهیم جلیلی در گفت و گو با ایسنا، افزود: پانزدهمین جشنواره شیرهپزی شهرستان ملایر در عصر روز پنج شنبه 10 مهر در هفته گردشگری در روستای هدف گردشگری مانیزان با همراهی مسئولین، دهیار واعضای شورای اسلامی روستا همراه با برنامههای فرهنگی، بازارچه عرضه محصولات و مشتقات انگور و شیره برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه، معرفی "شیره انگور" به عنوان یکی از ظرفیتهای گردشگری کشاورزی شهرستان و مشتقات آن، توسعه و مرسوم کردن آئین شیرهپزی که عامل ماندگاری این محصول بدست آمده از انگور بوده و باعث میشود در طول سال مورد استفاده مشتریان قرار بگیرد، از اهداف این جشنواره به شمار میرود.
جلیلی افزود: انتفاع اقتصادی جامع محلی از طریق معرفی و فروش این محصول و سایر محصولات کشاورزی و ایجاد شور و نشاط در جامعه از دیگر اهداف پانزدهمین جشنواره شیرهپزی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر در رابطه با امکانات رفاهی ایجاد شده در روستای هدف گردشگری مانیزان، گفت: در روستای هدف گردشگری مانیزان 10 چشمه سرویس بهداشتی و سایت جشنواره به متراژ چهار هزار متر مربع ساخته و کف فرش شده است.
این مقام مسئول توضیح داد: آیین شیرهپزی از قدیم در شهرستان ملایر مرسوم بوده و در کل شهرستان پخت شیره وجود دارد، مردم انگور زیر بار را با وسایل مرسوم به منزل منتقل کرده و پس از گرفتن آب انگور و صاف کردن آن با خاک سفید، داخل دیگهای نسبت به پخت شیره اقدام میکنند.
جلیلی یادآورشد: در طب سنتی و طب اسلامی به استفاده روزانه از شیره انگور توصیه فراوان شده است. از جمله خواص شیره انگور در طب سنتی و طب اسلامی به رفع سردی معده، تنظیم فشار خون، رفع سستی و بیحالی، تقویت معده و سیستم گوارشی، رفع کم خونی و غیره میتوان نام برد و از مصرف این ماده مقوی برای افزایش و بهبود سلامت روزافزون خود غافل نشوید.
انتهای پیام
نظرات