• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404062313326
  • خبرنگار : 71368

انتقاد از خدمات رسانی رفاقتی شهرداری به شهرک‌های محصور پایتخت

انتقاد از خدمات رسانی رفاقتی شهرداری به شهرک‌های محصور پایتخت

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران خواستار قانونمند شدن اقدامات شهرداری تهران در شهرک‌های محصور اطراف تهران شد و گفت: بخشی از خدمات شهری در این شهرک‌ها به صورت موردی و سلیقه‌ای ارائه می‌شود و این اقدامات قانونمند نیست و عمدتاً بر اساس رفاقت یا تقاضای مقطعی مردم انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، حجت السلام محمد آقامیری در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت شهرک‌های محصور در پایتخت گفت: در شهر تهران بیش از ۳۰ شهرک وجود دارد؛ شهرک‌هایی که دیوارکشی شده و طبق قانون، شهرداری ورودی رسمی به آنها ندارد و به صورت مستقل فعالیت می‌کنند.

وی افزود: با این حال بخشی از خدمات شهری در این شهرک‌ها به صورت موردی و سلیقه‌ای ارائه می‌شود؛ به طور مثال بعضی خیابان‌ها و کوچه‌هایشان آسفالت می‌شود یا در بحث زباله و فضای سبز کمک‌هایی از سوی شهرداری‌های مناطق و نواحی صورت می‌گیرد، اما این اقدامات قانونمند نیست و عمدتاً بر اساس رفاقت یا تقاضای مقطعی مردم انجام می‌شود.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران تأکید کرد: با توجه به حجم زیاد تقاضا از سوی ساکنان این شهرک‌ها، پیشنهاد من این است که شهرداری یک لایحه مشخص در این زمینه به شورا ارائه کند تا سه خدمت مشخص یعنی آسفالت، نگهداری فضای سبز و جمع‌آوری پسماند به طور رسمی و قانونی به این شهرک‌ها ارائه شود.

وی گفت: بسیاری از این شهرک‌ها در مناطق اطراف تهران قرار دارند و به لحاظ امنیتی نیز امکان برداشتن دیوارها وجود ندارد؛ همانند حیاط خانه‌ای که اگر دیوار آن برداشته شود امنیت از بین می‌رود. بنابراین پیشنهاد می‌کنم این موضوع در قالب یک لایحه ساماندهی شود تا سطح رضایت مردمی که در این شهرک‌ها زندگی می‌کنند، افزایش یابد.

در ادامه مهدی چمران در واکنش به این درخواست ادامه داد: البته باید توجه داشت که این موضوع صرفاً با لایحه شهرداری اصلاح نمی‌شود و نیازمند تغییر قانون است. چرا که شهرک‌ها از قوانین خاص خود تبعیت می‌کنند و برای پرداخت عوارض و مالیات‌ها نیز قانون دیگری بر آن‌ها حاکم است. در نتیجه نمی‌توان خدمات شهری تهران را به صورت کامل به این شهرک‌ها تسری داد. حتی اگر شورا نیز چنین مصوبه‌ای داشته باشد، بدون اصلاح قانون امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: همانطور که مشاهده می‌شود در حال حاضر خدماتی که به شهرک‌ها داده می‌شود، خدمات دوستانه و رفاقتی است و شهردار منطقه به صورت موردی اقدام می‌کند که البته کار خوبی است، اما از نظر قانونی جایگاه مشخصی ندارد. نمونه‌ای از این موضوع شهرک اکباتان است که در ابتدا دیوارکشی داشت، اما بعدها به دلیل ضرورت تغییر شرایط، دیوارها برداشته شد و وضعیت آن اصلاح گردید.

رئیس شورای شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: اگر قرار است شهرداری به شهرک‌ها خدمات رسمی ارائه دهد، باید در قبال آن هزینه‌ها نیز پرداخت شود. تعامل در این زمینه نیاز به قانون ندارد، بلکه به توافق طرفین بستگی دارد. اما تا زمانی که این شهرک‌ها هزینه‌های شهری را همانند سایر شهروندان نپردازند و خود را به صورت مستقل تعریف کرده‌اند، نمی‌توان از منابع مالی همه مردم تهران برای خدمات‌رسانی به آن‌ها استفاده کرد.

در ادامه علیرضا نادعلی رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه سینما باید در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی مدیریت شهری مورد توجه قرار بگیرد و مدیریت شهری نیز در زمینه سازی ظهور و بروز هنر اثرگذار باشد و شهرداری‌ها نیز می‌توانند از آثار فاخر حمایت کنند، تأکید کرد: روز سینما فرصتی است که به وظایفی بیاندیشیم که در برابر این هنر فاخر بر عهده داریم و باید به آن توجه لازم را داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha