• جمعه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۴ / ۲۱:۱۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404062816985
  • خبرنگار : 50161

معاون استاندار زنجان:

جشنواره ملی آش فرصتی برای تبادل فرهنگی و معرفی ذائقه‌های محلی است

جشنواره ملی آش فرصتی برای تبادل فرهنگی و معرفی ذائقه‌های محلی است
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار زنجان، بر اهمیت جنبه فرهنگی و تبادل فرهنگی جشنواره ملی آش ایرانی و صنایع دستی تأکید کرد و گفت: این رویداد فرصتی برای معرفی فرهنگ و ذائقه‌های مختلف استان و کشور است.

نرگس مرادخانی، جمعه ۲۸ شهریور در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: در رویدادی هستید که یک جنبه فرهنگی ۱۸ ساله در شهر ما دارد. آش صرفاً یک غذا نیست؛ این رویداد فرصتی برای تبادل فرهنگی و هماهنگی اجتماعی است. 

وی ادامه داد: این مسابقه محلی در طول سال‌ها به یک رویداد ملی تبدیل شد و هجدهمین دوره آن طی روزهای اخیر برگزار شد. 

او تصریح کرد: امسال چند کشور که دانشجویان‌شان در شهر ما در حال تحصیل هستند نیز در جشنواره شرکت کردند و امیدواریم در سال‌های آینده این رویداد به صورت بین‌المللی برگزار شود

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار زنجان گفت: از شما همشهریان عزیز می‌خواهم که در کنار مسئولان باشند تا رویدادها پررونق‌تر و پررنگ‌تر برگزار شود و فرهنگ ما نسل به نسل منتقل شود.

در ادامه مراسم سیدمیکائیل موسوی، اظهار کرد: استان زنجان با داشتن ۲۴ رویداد و جشنواره در تقویم گردشگری، جزو سه استان برتر کشور است و این دو جشنواره از مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شوند.

وی افزود: امسال ۴۰ آشپز ماهر از سراسر کشور در این رویداد حضور داشتند و چهار کشور دوست و همسایه شامل عراق، افغانستان، پاکستان و هندوستان نیز مهمان جشنواره بودند و با پخت غذاهای محلی، جذابیت آن را دوچندان کردند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان همچنین با اشاره به جایگاه آش در فرهنگ ایرانی، گفت: آش غذای سالم و ساده‌ای است که در مناسبت‌های مختلف استفاده می‌شود و با سبزیجات کوهستانی و خواص دارویی خود ارزشمند است.

او درخصوص بخش صنایع دستی جشنواره نیز، اظهار کرد: ۱۵۰ هنرمند از سراسر کشور آثار خود را در جشنواره به نمایش گذاشتند و با اجرای برنامه‌های آیینی و موسیقی سنتی، فرهنگ اقوام و عشایر ایران معرفی شد.

معاون خدمات شهری شهرداری زنجان نیز در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی، درباره زمان‌بندی جشنواره گفت: به نظر می‌رسد زمان اردیبهشت ماه برای برگزاری جشنواره مناسب است و باید برنامه‌ریزی کنیم تا جشنواره دقیقاً در فصل آش برگزار شود. این موضوع باعث می‌شود هم هماهنگی با مدارس و مردم بهتر شود و هم فرصت حضور گسترده‌تر فراهم گردد.

سیداسماعیل موسوی افزود: یکی از آسیب‌های امسال این بود که برخی شرکت‌کنندگان باتجربه، شیوه حضور و آماده‌سازی خود را می‌دانند و تازه‌کارها عقب می‌مانند. امیدواریم سال آینده جشنواره باید در دو سطح یا مرحله برگزار شود تا همه شرکت‌کنندگان، حتی تازه‌کارها، فرصت داشته باشند.

وی در پایان گفت: با حمایت رئیس جشنواره و همراهان، مجموعه‌ای موفق ایجاد شد و امیدواریم این شادی که یک ماه گذشته زنجان را در بر گرفته است، ادامه داشته باشد و آنچه لایق مردم زنجان است به آن‌ها تقدیم شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha