• دوشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404070704377
  • خبرنگار : 50046

مدیر گروه بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی استان:

۳۵ درصد مرگ‌ها در خراسان شمالی ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است

۳۵ درصد مرگ‌ها در خراسان شمالی ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی همچنان مهم‌ترین علت مرگ‌ومیر در جهان و کشور به شمار می‌روند و در حال حاضر بیش از ۳۵ درصد مرگ‌ها در خراسان شمالی به این بیماری‌ها نسبت داده می‌شود.

روح الله یزدانی در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت روز جهانی قلب، با بیان اینکه طبق آخرین پیمایش عوامل خطر در استان، ۳۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال مبتلا به فشار خون بالا هستند که بالاتر از میانگین شاخص در کشور محسوب می‌شود، افزود: این در حالی است که حدود نیمی از بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند. همچنین میزان ابتلا به فشار خون بالا در استان ۳۸.۷۱ درصد گزارش شده که بالاتر از میانگین کشوری (۳۲ درصد) است.

وی با اشاره به مصرف زیاد نمک در استان ادامه داد: مصرف نمک در استان ما از میانگین کشوری بیشتر است، در حالی که ایرانیان به طور متوسط دو برابر مردم دنیا نمک مصرف می‌کنند. همچنین نیمی از افراد بالای ۱۸ سال فعالیت بدنی ناکافی دارند و مصرف روغن‌های نامناسب، میوه و سبزیجات اندک، فست‌فود و استرس از دیگر عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

یزدانی با بیان اینکه سالانه ۲۰.۵ میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی فوت می‌کنند، اظهار کرد: این میزان ۳۱ درصد کل مرگ‌های جهانی و نیمی از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را شامل می‌شود. بیش از ۸۰ درصد مرگ‌های زیر ۷۰ سال نیز در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اهمیت پیشگیری و آگاهی‌بخشی اظهار کرد: از سال ۱۹۹۹، روز ۲۹ سپتامبر به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده که امسال با شعار هیچ ضربان قلبی را از دست ندهید و پیام اصلی قلب تو شایسته توجه است برگزار می‌شود. در این روز بر نقش پیشگیری به جای درمان، تعادل در رژیم غذایی، فعالیت بدنی کافی، پرهیز از دخانیات و الکل و مدیریت استرس تأکید می‌شود.

یزدانی با اشاره به اجرای برنامه خطرسنجی ۱۰ سال، خاطرنشان کرد: افراد بالای ۳۰ سال می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، از خدمت ارزیابی خطرسنجی ۱۰ ساله بیماری‌های قلبی‌عروقی بهره‌مند شوند.

وی گفت: در سال ۱۴۰۳بیش از ۱۱۲ هزار نفر از این خدمت استفاده کرده‌اند. روند درمان فشار خون بالا در استان نیز رشد قابل توجهی داشته، با این حال پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی‌عروقی باید به اولویت اصلی نظام سلامت تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha