• جمعه / ۱۱ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404071106955
  • خبرنگار : 90069

یک نوشیدنی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌

یک نوشیدنی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌

اضافه کردن لیمو به چای سبز فواید زیادی برای سلامتی دارد و این نوشیدنی طبیعی نه تنها خوش‌طعم می‌شود بلکه می‌تواند در کاهش وزن، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و مغز و حتی پیشگیری از بیماری‌های مزمن نقش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، چای سبز و لیمو هر دو سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند؛ ترکیباتی که از التهاب و آسیب سلولی ناشی از اکسیداسیون جلوگیری می‌کنند.

چای سبز، «ئی‌جی‌سی‌جی» (‌EGCG) کوئرستین و اسید کلروژنیک دارد و لیمو هم سرشار از ویتامین ث و ترکیبات فلاونوئیدی مانند هسپریدین و نارینگنین است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از بیماری‌های مزمن مثل دیابت، بیماری قلبی، سرطان و چاقی پیشگیری کنند.

نوشیدن چای سبز با لیمو همچنین می‌تواند مکمل خوبی برای رژیم‌های کاهش وزن باشد. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که چای سبز باعث افزایش چربی‌سوزی و کاهش وزن می‌شود. در برخی پژوهش‌ها مصرف مداوم چای سبز به کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی و چربی شکمی منجر شده است. پژوهش‌های حیوانی هم نشان می‌دهد ترکیبات موجود در لیمو، با کاهش اندازه سلول‌های چربی و افزایش سوخت‌وساز، از اضافه‌وزن جلوگیری می‌کند.

همچنین برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که چای سبز کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد و خطر دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. چای سبز از التهاب می‌کاهد و به بدن کمک می‌کند انسولین را بهتر استفاده کند. در یک پژوهش، مصرف عصاره چای سبز در افراد دیابتی مقاومت به انسولین را پایین آورد و به تنظیم قند خون کمک کرد.

به علاوه لیمو و چای سبز هر دو برای قلب مفیدند. ترکیبات فلاونوئیدی لیمو التهاب را کاهش می‌دهند، عملکرد رگ‌ها را بهبود می‌بخشند و کلسترول را متعادل نگه می‌دارند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف روزانه لیمو فشار خون را پایین می‌آورد. همچنین مصرف منظم چای سبز خطر بیماری قلبی، سکته و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

نوشیدن چای سبز همچنین ممکن است از خطر زوال عقل و آلزایمر بکاهد. بعضی پژوهش‌ها نشان داده‌اند ترکیبات موجود در چای سبز سوخت‌وساز پروتئین‌هایی را که در ایجاد آلزایمر نقش دارند تغییر می‌دهند. از سوی دیگر، ترکیبات موجود در مرکبات مثل لیمو التهاب را کاهش می‌دهند و از تشکیل پلاک در مغز جلوگیری می‌کنند.

لیمو در عین حال منبع عالی ویتامین ث است که التهاب را کم و سلول‌های ایمنی را فعال‌تر می‌کند. افزایش مصرف ویتامین ث از بسیاری از عفونت‌ها جلوگیری می‌کند و در درمانشان هم موثر است. چای سبز هم ترکیباتی مثل «ئی‌جی‌سی‌جی» دارد. برخی پژوهش‌های حیوانی نشان داده‌اند این ترکیبات، ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و حتی می‌توانند مانع برخی بیماری‌های خودایمنی شود.

به گزارش ایندیپندنت، چای سبز حاوی کافئین طبیعی است که سطح انرژی را بالا می‌برد، خستگی را کم می‌کند و هوشیاری را افزایش می‌دهد. کافئین تمرکز ذهنی و حتی عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد. از آنجا که میزان کافئین چای سبز کمتر از قهوه است برای کسانی که به دزهای بالای کافئین حساسند، انتخاب مناسبی است.

پژوهش‌ها همچنین نشان داده‌اند مصرف چای سبز خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش می‌دهد. سنگ کلیه رسوبات سخت مواد معدنی است که درد و مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. اسید سیتریک موجود در لیمو هم با افزایش حجم ادرار و جلوگیری از تجمع کریستال‌های کلسیم، به پیشگیری از سنگ کلیه کمک می‌کند.

ترکیبات چای سبز و لیمو از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند مصرف مرکبات با کاهش خطر سرطان‌هایی مانند سرطان ریه، معده، مری و سینه همراه است. چای سبز هم می‌تواند از سرطان‌های مثانه، روده بزرگ، سینه و پروستات پیشگیری کند.

چای سبز با لیمو راهی خوشمزه و ساده برای تامین آب بدن است. آب کافی برای تمامی جنبه‌های سلامتی از پوست گرفته تا مغز، گوارش، کلیه و حتی کنترل وزن ضروری است. نوشیدن مایعات کافی می‌تواند از مشکلاتی مثل یبوست، سردرد و تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha