محمدرضا اصغری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز برداشت انگور از تاکستانهای استان، افزود: متوسط عملکرد باغات انگور ایستاده حدود ۲۰ تن و باغات سنتی ۱۰ تن در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه ۲۰ تا ۲۵ هزارتن از انگور تولیدی استان صادر میشود و مابقی به صورت تازه خوری یا در صنایع تبدیلی مصرف میشود، ادامه داد: امسال انگور برداشتی به روسیه، هند، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
رییس جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، لعل بی دانه، کشمشی، از ارقام کاشت شده در استان است.
وی گفت: سالانه از انگور تولیدی محصولاتی همچون آب میوه،آبغوره، سرکه، کشمش و شیره انگور در صنایع تبدیلی و یا به صورت سنتی در استان تولید میشود.
رییس جهاد کشاورزی استان بااشاره به نقش واسطهها در فروش انگور اظهار کرد: پیشتر به طور تخمینی بیش از ۶۰ درصد واسطهها نقش داشتند و بیشترین سود را نصیب میشدند اما جهاد کشاورزی در راستای کاهش نقش واسطهها از طریق عرضه مستقیم بدون واسطه به صنایع تبدیلی اقدامات بسیار موثری انجام داده و امروزه نقش دلالان بسیار کمرنگ شده و باغدار محصول تولیدی را به فروش میرساند.
وی با بیان اینکه شرایط برای صادر کردن انگور باکیفیت و ایجاد ثبات بازارهای هدف از طریق تعامل با کشورهای هدف صادراتی پیگیری میشود، اظهار کرد: در راستای ارتقای کیفیت محصول انگور تولیدی، برگزاری برنامه ترویجی از قبیل برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی، آموزش از طریق برنامههای رادیویی و تلویزیونی، نشریات، باغات الگویی و بازدیدهای فنی و نظارت بر تهیه و عرضه نهادهها به طور مستمر انجام میشود.
اصغری با اشاره به کیفیت بالای انگور تولیدی در استان گفت: برداشت این محصول از اوایل شهریور تا اواخر مهر ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات