علیمحمد ملاتقی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات انار استان قم، ۲ هزار و ۳۸۸ هکتار است و کل باغات بارده هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، با اشاره به وجود ۲ هزار و ۴۸۶ بهرهبردار در زمینه کشت انار، افزود: قمرود، مهمترین رودخانه استان در گذشته به «اناربار» معروف بوده که نشاندهنده اهمیت و سابقه طولانی کشت انار در این منطقه است.
ملاتقی با بیان عمده مناطق کشت انار شامل جاده قدیم اصفهان، جعفرآباد، کهک و جاده ساوه است، تصریح کرد: متوسط برداشت انار در استان بین ۱۷ تا ۲۰ تن در هکتار است که این مقدار در سال گذشته به ۲۰ تن رسید؛ همچنین برخی باغات دارای عملکرد ۳۰ تنی نیز هستند.
وی در ادامه، تغییرات اقلیمی، شور شدن آب و گرمای هوا که موجب آفتابسوختگی و کاهش کیفیت انار میشود را از جمله چالشهای بهرهبرداران دانست و گفت: برای مقابله با این مشکل، استفاده از سایهبان (شید) توصیه میشود که تاکنون در ۲۰ هکتار از باغات اجرا شده و نتایج مؤثری داشته است. این روش علاوه بر کاهش خسارت ناشی از گرما، در برابر تگرگ و بارانهای شدید نیز مقاوم است.
ملاتقی تصریح کرد: استفاده از سایهبان، ارزش اقتصادی و تجاری انار را افزایش داده و در مصرف آب نیز صرفهجویی قابلتوجهی دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با توصیه به باغداران برای استفاده از شید، از ارائه تسهیلات کمبهره در این زمینه خبر داد.
ملاتقی در ادامه به آفات مهم انار اشاره کرد و افزود: کرم انار از جمله آفات اصلی است که بهترین روش مقابله با آن، جمعآوری و معدوم کردن انارهای آلوده در طول فصل برداشت است. همچنین انجام یخآب در پاییز و زمستان میتواند به کاهش جمعیت این آفت کمک کند.
وی با تأکید بر ارگانیک بودن انار استان قم، بیان کرد: در پرورش این محصول از سمپاشی خودداری میشود، بنابراین انار قم محصولی ارگانیک است که مردم میتوانند با اطمینان آن را مصرف کنند.
ملاتقی در پایان ارقام اصلی انار کشت شده در استان را برشمرد و گفت: رقم قجاق انار بومی، ملس ساده، ملس ترش، ملس یزدی، آقا محمدعلی و شاهپسند، ارقام اقتصادی و پرکشت استان قم هستند.
انتهای پیام
نظرات