سعید باقری مرمتی دوشنبه ۲۱ مهر در نشستی با خبرنگاران از برگزاری همایش انجمن صنایع غذایی و دارویی استان خبر داد و اظهار کرد: در مازندران ۱۴ گروه کالایی تعریف شده و سبد کاملی از صنایع غذایی در استان وجود دارد. در این همایش از واحدهای نمونه و فعال صنعت غذا تجلیل به عمل میآید و همچنین در این فرایند غذا و دارو، دامپزشکی، جهاد کشاورزی و علوم پزشکی استان نیز مشارکت دارند.
وی با اشاره به معرفی ۹۶ واحد نمونه در ۱۴ گروه کالایی افزود: از میان این واحدها، ۲۵ واحد بهعنوان نمونه برتر مورد تقدیر قرار میگیرند. به گفته او، کارشناسان کنترل کیفیت نیز نقش مهمی در ارتقای تولید ایمن و باکیفیت دارند و در این همایش از کارشناسان برتر نیز تجلیل خواهد شد.
باقری با تأکید بر جایگاه ویژه مازندران در صنعت غذا تصریح کرد: مشکلات این حوزه در نشست تخصصی متخصصان بررسی میشود. در حال حاضر، ۲۴ درصد سرمایهگذاریهای صنعتی و ۲۳ درصد اشتغالزایی در مازندران مربوط به بخش صنایع غذایی است.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به شعار «غذای بهترآیندهای بهتر»، ادامه داد: برای دستیابی به تولید غذای ایمنتر، نیازمند همافزایی و همکاری جمعی هستیم. در همین راستا، نشستهایی با مسئولان استانی برگزار خواهد شد تا موانع و چالشهای پیشروی صنایع غذایی بررسی و برای رفع آنها راهکار ارائه شود.
وی با اشاره به برخی مشکلات موجود در گروههای مختلف کالایی، گفت: در بخش فرآوری آرد، ظرفیت خالی زیادی در کارخانههای استان وجود دارد اما سهمیه آرد مناسبی تخصیص نمییابد و بخشی از آرد بهصورت مستقیم از دیگر استانها وارد میشود.
باقری با بیان اینکه صنعت مرغ و طیور مازندران از ظرفیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: لازم است ثبات لازم برای صادرات این محصولات فراهم شود. اگرچه تمام نیاز مصرفی استان از محل تولید داخلی تأمین میشود، اما با وجود صدور تأییدیه صادرات، به دلیل برخی موانع اجرایی، صادرات مرغ متوقف شده است. ضروری است ظرفیتهای صادراتی مشخص و تسهیل شود و بدون شک کاهش قیمت تمام شده موجب بازار رقابتی است.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران اضافه کرد: در حوزه روغن نیز مازندران همواره در شرایط بحرانی کشور نقش پشتیبان داشته است و حتی در دورههای کمبود، خللی در تأمین نیاز بازار ایجاد نشد.
مدیریت عرضه روغن تصمیم جمعی
باقری با اشاره به التهابات اخیر بازار روغن گفت: کمبود روغن نیز بیشتر بار روانی شایعات گران شدن روغن بود و البته موضوع دانههای روغنی و روغنکشیها نیز کمی با چالش مواجه شده بود که با تصمیم جمعی به همراه فروشگاه داران تصمیم بر مدیریت عرضه روغن گرفته شد.
وی افزود: حجم تولیدات صنایع غذایی استان متنوع است و روزانه حدود سه هزار تن شیر در کارخانجات فرآوری میشود. با این حال، یکی از چالشهای اصلی فعالان این حوزه، موضوع رفع تعهدات ارزی در صادرات است که موانع متعددی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
باقری با اشاره به انعقاد تفاهم نامهای با غذا و دارو و استاندارد، اظهار کرد: تلاش میکنیم با تفویض اختیار استانی مشکلات تولید کنندهها مرتفع شود. با وجود این مشکلات، مبادلات تجاری همچنان جریان دارد و بخش خصوصی با چابکی و ابتکار توانسته از تهدیدها فرصت بسازد.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گرانی نهادهها، گفت: افزایش هزینههای تولید، از جمله رشد قیمت نهادههای دامی، حاملهای انرژی و دستمزدها، فشار سنگینی بر تولیدکنندگان وارد کرده است. در نتیجه، قیمت تمامشده محصولات افزایش یافته و سبد غذایی خانوارها کوچکتر شده است. اتخاذ تدابیر ویژه در این زمینه ضروری است.
وی با اشاره به بحران انرژی در واحدهای صنعتی گفت: امسال ناترازی انرژی بیش از پیش محسوس بود و در برخی شهرکهای صنعتی استان شاهد خاموشیهای دو روزه بودیم که موجب از دست رفتن ۴۰ درصد ظرفیت تولید شد که با سه پنجم ظرفیت تولید کار انجام شد و این وضعیت نیازمند رسیدگی فوری است.
باقری مرمتی همچنین نسبت به احتمال قطع گاز در فصل زمستان هشدار داد و افزود: با توجه به ضعف زیرساختها، همچنان نگرانیهایی درباره تأمین انرژی و قطعی گاز برای صنایع وجود دارد. دولت باید برای رفع این معضل برنامهریزی جدی داشته باشد تا امکان تولید پایدار و بهرهوری بالاتر در استان فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات