یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۲:۵۷
منبع: نمایندگی گیلان
تدوین استاندارد ملی برای چای و زیتون گیلان

مدیرکل استاندارد استان خبر داد

تدوین استاندارد ملی برای چای و زیتون گیلان

گیلان (ایسنا) - مدیرکل استاندارد گیلان گفت: ۱۰ موضوع استاندارد ملی را در دست تدوین و تجدیدنظر داریم که با محوریت محصولات اصلی استان مانند چای و زیتون است.

مهدی محمدی یکشنبه ۲۵ مرداد در نشست خبری در رشت با اشاره به نقش رسانه‌ها در ارتقای شفافیت و پاسخگویی دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: نقد رسانه، زمانی که مبتنی بر واقعیت و حقیقت باشد، تهدید نیست، بلکه بخشی از فرآیند اصلاح مدیریت است.

وی دقت، انصاف و امیدآفرینی را رسالت خبرنگاران دانست و افزود: استاندارد تنها مجموعه‌ای از قوانین و ضوابط فنی نیست، بلکه مانند رسانه ها با زندگی روزمره مردم و موضوعاتی از جمله ایمنی آسانسورها، وسایل بازی کودکان، کالاهای مصرفی، سوخت، محصولات تولیدی و کالاهای صادراتی و وارداتی ارتباط مستقیم دارد.

مدیرکل استاندارد گیلان با بیان اینکه ماموریت استاندارد با اعتماد مردم گره خورده است، تصریح کرد: رسانه نگهبان آگاهی عمومی و استاندارد یکی از نگهبانان کیفیت است و هر دو باید برای بهتر، ایمن‌تر و قابل اعتمادتر شدن زندگی مردم تلاش می کنند.

محمدی با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان در زمینه تأمین مواد اولیه، فروش، سرمایه در گردش و مسائل کارگری، گفت: تسهیلگری به معنای چشم‌پوشی از کیفیت و ایمنی نیست، اما می‌توان با کوتاه کردن فرآیندها، شفاف‌سازی تصمیم‌ها، هوشمندسازی نظارت و کاهش بوروکراسی غیرضروری، مسیر تولید سالم را هموارتر کرد.

وی بر ضرورت تبدیل استاندارد از یک الزام اداری به یک ارزش فرهنگی تاکید کرد و متذکر شد: رسانه‌ها می‌توانند با مطالبه‌گری و آگاهی‌بخشی، نقش مؤثری در ترویج فرهنگ کیفیت و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان داشته باشند.

مدیرکل استاندارد گیلان در ادامه از صدور ۱۹ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، سه پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی و یک پروانه حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی طی چهار ماهه امسال خبر داد و بیان کرد: پنج نشان استاندارد حلال و ۱۰ گواهینامه انطباق معیار مصرف انرژی برای واحدهای تولیدی صادر شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح «امین» با محوریت نظارت بر بازار و صیانت از حقوق مصرف کنندگان، ادامه داد: در راستای کنترل کالاهای عرضه شده به بازار مصرف، سه هزار و ۵۲۶ مورد بازرسی از بازار انجام شد.

محمدی همچنین از انجام ۵۸۸ مورد بازرسی تجهیزات تفریحی و صدور ۶۷۷ تاییدیه اولیه و ۱۴۶ تاییدیه ادواری آسانسور خبر داد و خاطرنشان کرد: شاهد ترخیص کالاهای اساسی از گمرک‌های استان در بندر آستارا، بندر انزلی و بندر کاسپین هستیم که به زیر ۲۴ ساعت رسیده است.

مدیرکل استاندارد گیلان متوسط زمان ترخیص کلیه کالاها در گمرکات استان را ۹ روز دانست که در چهار ماهه امسال به ۳.۷۸ روز کاهش یافته و گفت: در ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی باید به طرف هوشمندسازی و نظارت های پیشینی برویم.

وی با بیان اینکه ۸۴ مورد کالای صادراتی به وزن ۷۸۴۱ تن کنترل شده است، اضافه کرد: ۱۰ موضوع استاندارد ملی را در دست تدوین و تجدیدنظر داریم که با محوریت محصولات اصلی استان مانند چای و زیتون است؛ اداره کل استاندارد گیلان در تدوین استانداردهای بین المللی سالانه نیز نقش بسزایی دارد.

محمدی با اشاره به تربیت ۳۹۰ سفیر استاندارد در مدارس استان، تصریح کرد: در راستای مصوبات شورای استاندارد گیلان، چهار آزمایشگاه استاندارد را راه اندازی خواهیم کرد. همچنین رفع مشکلات آسانسورهای مسکن مهر رشت، در دستور کار است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها