یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۲:۰۵
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
مدیرکل ارشاد آذربایجان‌ شرقی: ایران با اراده مردم تا کنون استوار مانده است

مدیرکل ارشاد آذربایجان‌ شرقی: ایران با اراده مردم تا کنون استوار مانده است

آذربایجان شرقی (ایسنا) - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌ شرقی گفت: ایران با اراده مردم تا کنون استوار مانده و نمونه‌ای از آن، بازسازی تئاترشهر تبریز است. بچه‌های تئاتری تنها با عشق و علاقه در این مجموعه کار کردند و هر کسی به اندازه توان خود، چه از نظر مالی، روحی یا جسمی، در این مسیر کمک کرد. آنچه امروز شاهد آن هستیم، نتیجه همت هنرمندان، بزرگان و پیشکسوتان تئاتر است.

نعمت‌الله پایان شامگاه یکشنبه ۲۵ مرداد، در مراسم بازگشایی عمارت کهن تئاترشهر تبریز پس از ۵۰ روز مرمت و بازسازی، با گرامیداشت یاد هنرمندان تازه‌درگذشته و شهدای ایران، اظهار کرد: امروز روز تقاطع هنر و اراده است؛ زیرا تئاترشهر تبریز با بیش از نیم قرن قدمت، به دلیل اراده و همت هنرمندان این شهر همچنان سرپا مانده و درهای این عمارت تاریخی بار دیگر به روی هنرمندان گشوده شده است.

وی افزود: هنرمندانی در این مسیر از جان، مال و زمان خود گذشتند تا چراغ این خانه تئاتر دوباره روشن شود و شاهد اجراهای فاخر باشیم. انسان‌های بزرگی در این مکان رفت‌وآمد کرده و روی صحنه رفته‌اند و امروز نیز این مجموعه استانداردترین مکان‌ تئاتری شهر و استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری، گفت: گسترش زیرساخت‌های فرهنگ و هنر یکی از دغدغه‌های شخصی من بوده و در دولت چهاردهم نیز تمرکززدایی و عدالت فرهنگی به عنوان یکی از ارکان اصلی مورد تأکید قرار گرفته است؛ در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز این موضوع را در برنامه‌های خود قرار داده‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: نزدیک‌ترین راه برای تحقق این هدف، حفظ، مرمت و ایجاد پایداری در مجموعه‌های فرهنگی موجود است. در همین راستا، چندین پلاتو در شهرهای کوچک و بزرگ استان ساخته و افتتاح شده که تعدادی از آن‌ها نیز با هزینه مردم ایجاد شده است.

وی با اشاره به نقش مردم در توسعه فرهنگی استان، خاطرنشان کرد: این اقدامات نشان می‌دهد مردم آذربایجان برای فرهنگ خود ارزش زیادی قائل هستند و چه انسان‌های بزرگی در این منطقه زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به شرایط کشور، اظهار کرد: امروز با وجود همه هجمه‌هایی که از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشور وارد می‌شود، کشور همچنان سرپا است و این موضوع به دلیل همت و غیرت مردم است؛ مردمی که از خاک و وطن خود محافظت می‌کنند.

پایان درباره تغییرات ایجادشده در مجموعه تئاترشهر نیز گفت: در جریان بازسازی، دو پلاتو با یکدیگر ادغام شدند و این سالن دوسویه، نمونه‌ای کم‌نظیر محسوب می‌شود و نمونه دیگری از چنین سالنی در تهران وجود دارد.

وی در پایان با تأکید بر بازگشت تئاترشهر به چرخه فعالیت‌های نمایشی، گفت: درهای این عمارت تاریخی بار دیگر به روی هنرمندان باز شده است و امیدواریم چراغ صحنه آن همیشه پرفروغ، گیشه آن پرفروش، مردم ایران شاد و کشورمان در آسایش باشد.

تئاترشهر تبریز تنها مجموعه نیمه‌حرفه‌ای تئاتر شهر است

مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم با اشاره به قدمت ۵۶ ساله تئاترشهر تبریز، اظهار کرد: این ساختمان ۵۶ ساله تنها محلی است که می‌توان از آن به‌عنوان خانه تئاتر یاد کرد و پلاتوهای موجود در تبریز نیز برای تئاتر حرفه‌ای ساخته نشده‌اند؛ بنابراین این مجموعه تنها مجموعه نیمه‌حرفه‌ای در دسترس اهالی تئاتر تبریز است.

کشورمان با اراده مردم استوار است

یعقوب صدیق‌جمالی افزود: باید برای این مجموعه وقت و هزینه گذاشت، چرا که تنها مجموعه موجود برای فعالیت حرفه‌ای تئاتر در شهر است. در همین راستا، هنرمندان تئاتر با دل و جان و دست خالی پای کار آمدند و این مجموعه را دوباره ساختند.

وی با اشاره به آسیب‌های واردشده به ساختمان گفت: مستأجر قبلی آسیب‌های زیادی به ساختمان وارد کرده و شرایط دشواری برای هنرمندان ساخته بود، اما هنرمندان تئاتر با وجود تمام سختی‌ها، توهین‌ها و شماتت‌ها پای کار ماندند و این مجموعه را دوباره سرپا کردند.

وی ادامه داد: بچه‌های تئاتری در این جریان ارزش خود را ثابت کردند و این مجموعه را از هیچ ساختند. پس از سختی‌های فراوان، اکنون سه سالن برای اجرا آماده شده است و باید برای آینده آماده شویم؛ چرا که رویدادهای تئاتری متعددی پیش رو داریم.

مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان‌شرقی در پایان خاطرنشان کرد: این مجموعه همچنان نیازمند کار و تلاش است و مسیر تئاتر در این مجموعه و در شهر تبریز ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از جمعی از هنرمندان و عوامل تئاتری که در روند بازسازی و آماده‌سازی تئاترشهر همکاری داشتند، تقدیر شد. محمدرضا قنبری، علی منافی، ارشیا سنگی، فرناز مطلوبی، ابراهیم عبادی، جاوید هاشم‌زاده، میرحسام کاظمی، میلاد کیوان‌مهر، سجاد کوچه‌باغی، محمدعلی زینی‌نسب، رضا فلاحیان، امیررضا بهشتی، امیررضا حماد، امیررضا عبدی و علی صفائی از جمله افرادی بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها