• شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404072616491
  • خبرنگار : 50649

ترویج فرهنگ ورزش در نگاه دین؛

تأکید دبیر جامعه روحانیت شیراز بر پیوند و تقویت سلامت جسم و روح و ایمان

تأکید دبیر جامعه روحانیت شیراز بر پیوند و تقویت سلامت جسم و روح و ایمان

ایسنا/فارس دبیر جامعه روحانیت شیراز با تبیین جایگاه سلامت در آموزه‌های اسلامی، ورزش را عاملی برای تقویت جسم، روح و ایمان انسان دانست و بر لزوم نهادینه‌سازی آن در سبک زندگی مؤمنانه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محی‌الدین طاهری امروز شنبه ۲۶ مهر در جمع جمعی از طلاب و فعالان فرهنگی شیراز اظهار کرد: از نگاه قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع)، بدن انسان امانتی الهی است و مراقبت از سلامت آن، نه‌تنها یک توصیه اخلاقی بلکه وظیفه‌ای دینی و الهی محسوب می‌شود. بی‌توجهی به سلامت، نوعی ناسپاسی در برابر نعمت خداوند است.

وی با اشاره به تأکید پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) بر ورزش‌هایی همچون تیراندازی، شنا و اسب‌سواری گفت: این تعالیم را می‌توان با حفظ روح و هدف آن، به ورزش‌های امروزی نیز گسترش داد؛ به‌ویژه فعالیت‌هایی که موجب ارتقای نشاط، تقویت روحیه جمعی و انسجام اجتماعی می‌شوند.

طاهری با بیان اینکه در نگاه اسلام، جسم و روح مکمل یکدیگرند، افزود: نشاط و آمادگی بدنی، انسان را برای عبادت بهتر و حضور مؤثرتر در عرصه‌های اجتماعی آماده می‌کند. فرد سالم، توان بیشتری برای خدمت به خلق و حرکت در مسیر کمال معنوی دارد.

دبیر جامعه روحانیت شیراز با اشاره به مفهوم «قوت» در احادیث اظهار کرد: قدرت در اسلام فقط به بُعد جسمانی محدود نمی‌شود، بلکه شامل توان فکری، روحی و اراده‌ای نیز هست. انسان قوی کسی است که در برابر دشواری‌ها پایدار بماند و در مسیر حق استقامت ورزد.

وی با تأکید بر جایگاه آمادگی بدنی در فقه اسلامی گفت: توان جسمی نه‌تنها برای دفاع از جامعه بلکه برای انجام مسئولیت‌های خانوادگی و اجتماعی نیز اهمیت دارد و غفلت از آن می‌تواند جامعه را دچار سستی کند.

طاهری در بخش دیگری از سخنان خود، رعایت اخلاق در فعالیت‌های ورزشی را ضروری دانست و گفت: در ورزش باید از رفتارهایی مانند شرط‌بندی، خودنمایی و شهرت‌طلبی پرهیز کرد. حفظ حرمت، انصاف و نیت الهی از اصول اساسی ورزشکار مسلمان است.

رئیس هیات امنا آستان مقدس سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز همچنین تأکید کرد: هرچند اسلام به ورزش‌های پرتحرک و سخت اهمیت می‌دهد، اما با اقداماتی که سلامت فرد را در معرض خطر قرار دهد، موافق نیست. اساس در نگاه دینی، حفظ تعادل و پرهیز از افراط است.

دبیر جامعه روحانیت شیراز در پایان با اشاره به وظایف حاکمیت در این حوزه اظهار کرد: ایجاد زیرساخت‌های ورزشی در دسترس عموم مردم، به‌ویژه جوانان از مسئولیت‌های دولت اسلامی است.

وی افزود: آموزه‌های دینی، برای مقابله با تنبلی و بی‌تحرکی، راهکارهایی چون ذکر، دعا، برنامه‌ریزی و تقویت اراده را ارائه کرده‌اند که باید در فرهنگ عمومی نهادینه شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha