• سه‌شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404080603127
  • خبرنگار : 50604

کندس؛ گنج طبیعت گلستان با خواصی فراتر از انتظار

کندس؛ گنج طبیعت گلستان با خواصی فراتر از انتظار

ایسنا/گلستان میوه کندس که در جنگل‌های سبز و زیبای گلستان می‌روید، به‌عنوان یک گیاه دارویی با خواصی منحصر به‌فرد شناخته می‌شود. این میوه ترش و خوشمزه، علاوه بر خواص درمانی کم نظیر به‌عنوان یکی از نمادهای فرهنگی و اقتصادی در منطقه فاضل آباد شناخته می‌شود.

پاییز افسونگر در دیار هیرکانی فصل پاییز در استان گلستان، روایتی متفاوت از سایر نقاط کشور دارد. برخلاف تصور عمومی از پاییز به عنوان فصل زرد شدن و پژمردگی، این فصل در گلستان، لبریز از نشاط و سرشار ازامید به زایشی جدید است، پاییز در گلستان با طعم میوه‌های جنگلی ترش و ملسش نیز شناخته می‌شود. کندس یا ازگیل وحشی، یکی از این میوه‌های شاخص است، کندس میوه‌ای است بومی ایران که در همه جنگل‌های شمال کشور و در بلندی‌های دامنه جنوبی البرز می‌روید.

میوه کندس بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانی که به خوبی نرسد، قابل خوردن نیست. برای جلوگیری از پوسیدگی روی درخت، معمولاً میوه‌ها را زودتر چیده و در محل مناسبی انبار می‌کنند تا برسد. با رسیدن کامل، گوشت آن از سفید و کرم‌رنگ به قهوه‌ای تغییر می‌یابد، کاملاً نرم و شیرین می‌شود.

از این میوه استفاده‌های مختلفی می‌شود. از کندس، مربا، ژله و ترشی تهیه می‌کنند. یکی از فرآورده‌های محلی، "آب کندس" است که در آن میوه‌های نارس را درون ظرفی همراه با آب و نمک قرار می‌دهند و در جای خنک نگهداری می‌کنند. این فرآورده را با گلپر میل می‌کنند. همچنین با جوشاندن آب این میوه، محصولی به نام رب کندس یا کندسو تهیه می‌شود که غلظت پیدا کرده و رنگش قهوه‌ای می‌شود.

کندس؛ گنج طبیعت گلستان با خواصی فراتر از انتظار


خواص دارویی

کندس سرشار از ویتأمین‌های ب و ث است. از خواص دارویی آن از دیرباز استفاده می‌شده است. این میوه برای مبتلایان به ترشی معده مفید است. برگ‌های آن خاصیت بندآورنده خون دارد و برای درمان آبسه دهان و گلو نیز از جوشانده برگ آن استفاده می‌شود. همچنین برای کمک به درمان عفونت‌های روده نیز مفید شناخته شده است.

سید محسن حسینی، کارشناس امور شهری در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نقش میوه‌ای مانند کندس در توسعه اقتصادی شهرهایی مانند فاضل‌آباد که محل رویش این گونه جنگلی ارزشمند است، اظهار کرد: باید توجه داشت که مواهب طبیعی هر منطقه، سرمایه‌ای بی‌نظیر برای توسعه پایدار هستند، شهر فاضل‌آباد با دارا بودن جنگل‌های غنی از درختان کندس، پتانسیل بسیار بالایی دارد به طوریکه این شهر می‌تواند به عنوان قطب اصلی تولید و فرآوری کندس در استان گلستان شناخته شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌های سالیانه کندسو می‌تواند نقطه عطفی در شناساندن این محصول و جذب گردشگر باشد، افزود: وقتی گردشگران علاوه بر دیدن مناظر بدیع پاییزی گلستان، بتوانند با یک محصول محلی و فرآورده‌های منحصر به فرد آن نیز آشنا شوند، چرخه اقتصادی کاملی شکل می‌گیرد که موجب رونق کسب‌وکارهای محلی و اشتغال‌زایی می‌شود.

کارشناس امور شهری جشنواره کندسو که هرساله در فاضل‌آباد برگزار می‌شود را  فرصتی برای معرفی این میوه به گردشگران و همچنین ترویج فرهنگ استفاده از فرآورده‌های کندس مانند کندسو و آب کندس برشمرد و تصریح کرد: این جشنواره، نه تنها در راستای معرفی این محصول به‌عنوان یک منبع اقتصادی مهم عمل می‌کند، بلکه می‌تواند به یک برند شهری تبدیل شود که در سطح ملی و بین‌المللی شناخته شود.

کندس؛ گنج طبیعت گلستان با خواصی فراتر از انتظار

حسینی یکی از کارهای لازم در حوزه شهرهای استان گلستان را برندسازی شهری عنوان کرد و گفت: هر شهری باید یک نماد مخصوص به خود را داشته باشد. برخی شهرهای استان در زمینه‌های فرهنگی، کشاورزی، تاریخی و حتی صنعتی دارای ویژگی خاص هستند که شهرداری‌ها برای معرفی آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند و معتقدیم اگر برندسازی اتفاق بیفتد بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، اقتصادی و غیره نیز از آن منتفع خواهند شد، در همین راستا نیز جشنواره‌هایی هم در برخی شهرها برگزار شده است که در شناساندن شهرها در استان و کشور نقش بسزایی داشته است و لازم است این برنامه‌ها ادامه داشته باشد.

این کارشناس امور شهری با تأکید بر اینکه برای تحقق این امر، نیازمند برندسازی شهری هوشمندانه و مدیریت یکپارچه هستیم، گفت: باید کندس و فرآورده‌های باکیفیت آن به عنوان نماد شهر فاضل‌آباد معرفی شوند، این کار نه تنها باعث توسعه اقتصادی می‌شود، بلکه حس هویت و افتخار محلی را نیز تقویت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه کندس با خواص درمانی خود در رفع بیماری‌هایی چون فشار خون، چربی خون، تب، ترشی معده و مشکلات گوارشی شناخته شده است، افزود: از میوه کندس در تهیه انواع محصولات مختلف نظیر کندسو یا رب کندس استفاده می‌شود.  

کندس؛ گنج طبیعت گلستان با خواصی فراتر از انتظار

به گزارش ایسنا، کندس، میوه‌ای با طعم ترش و خواص درمانی فوق‌العاده، نه تنها یکی از ویژگی‌های طبیعی گلستان است، بلکه می‌تواند به‌عنوان یک نماد فرهنگی و اقتصادی در سطح ملی و جهانی مطرح شود. با توجه به پتانسیل بالای تولید این میوه و فرآورده‌های آن، جشنواره کندسو در فاضل‌آباد می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء برند شهری این منطقه ایفا کند و به معرفی بیشتر این گنجینه طبیعی کمک کند.  

این کارشناس امور شهری با بیان اینکه کندسو یک داروی سنتی در درمان بیماری‌ها و رفع عطش استفاده و به‌ویژه در فصل تابستان به‌عنوان یک نوشیدنی خوشمزه شناخته می‌شود،  تصریح کرد:  آب کندس که از کندس نارس تهیه می‌شود  به‌عنوان نوشیدنی طبیعی و سالم برای مشکلات معده و گوارش مفید است، همچنین  از آب ترش کندس برای تهیه سکنجبین و مربا استفاده می‌شود.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha