امیرحسین بنائیان در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت بازار گوشت قرمز اظهار کرد: گوشت قرمز برخلاف مرغ، طیف گستردهای از قیمتگذاری را شامل میشود. در اصفهان توانستهایم با همکاری دامپزشکی و دستگاههای نظارتی و اجرایی، گوشت را به دو رده «درجه یک» و «درجه دو» تقسیم کنیم؛ گوشت درجه یک شامل بره درجه یک و گوشت درجه دو مربوط به میش و بز سن بالا است.
وی افزود: در یک ماه اخیر افزایش قیمتی در بازار گوشت نداشتهایم؛ بهگونهای که قیمت هر کیلو گوشت بره درجه یک گرم برای مصرفکننده حدود ۸۳۰ هزار تومان و گوشت درجه دو حدود ۵۷۰ هزار تومان است. این در حالی است که از ابتدای تیر تاکنون، قیمت مرغ حدود ۲۴ درصد افزایش داشته، اما در همین بازه زمانی گوشت قرمز تنها حدود هشت درصد رشد قیمت را تجربه کرده است. این موضوع نشاندهنده مدیریت مطلوب بازار توسط اتحادیه، جهاد کشاورزی، معاونت اقتصادی استانداری و بازرسی اتاق اصناف است.
رئیس اتحادیه صنف گوشت قرمز اصفهان در ادامه با اشاره به قیمت گوشت گوساله بیان کرد: قیمت گوشت گوساله در چهار ماه اخیر اندکی افزایش یافته و هماکنون هر کیلو گوشت مخلوط گوساله در عمدهفروشی ۸۳۰ هزار تومان، در خردهفروشی ۸۷۰ تومان است و گوشت لخم نیز ۸۹۰ هزار تومان به فروش میرسد. مغز ران درجه یک حداکثر ۹۱۰ هزار تومان است. قیمتهای اعلامشده سقف قیمت برای مصرفکننده نهایی محسوب میشود.
بنائیان در خصوص قیمت آلایش دامی نیز گفت: با سرد شدن هوا و افزایش تقاضا برای کلهپاچه و جگر و کاهش کشتار، احتمال افزایش جزئی قیمت وجود دارد که روندی طبیعی و مشابه سالهای گذشته است. در حال حاضر قیمت کلهپاچه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان، سیراب بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان و جگر نیز بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان برای مصرفکننده نهایی عرضه میشود، البته این قیمتها از قیمتهای کشتارگاهها و مصارف عمده متفاوت است.
وی درباره وضعیت بیماری تب برفکی در استان و تاثیر آن بر قیمت گوشت اظهارکرد: خوشبختانه با همکاری مستمر دامپزشکی، جهاد کشاورزی، معاونتهای استانداری و سایر دستگاههای مسئول، تاکنون هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی در اصفهان گزارش نشده است. جلسات روزانه و رصد مداوم موجب شده که استان از این بیماری مصون بماند، همچنین طبق تأیید دامپزشکی، تب برفکی بیماری مشترک بین انسان و دام نیست و هیچ خطری برای مصرفکنندگان وجود ندارد.
رئیس اتحادیه صنف گوشت قرمز اصفهان تصریح کرد: با توجه به رعایت کامل مراحل بهداشتی در کشتارگاهها، گوشت عرضهشده در بازار کاملاً سالم و مطمئن است. دامها پس از کشتار ۲۴ ساعت پیشسرد میشوند و جمود نعشگی ایجاد میشود و PH گوشت بالا میرود و حتی اگر موردی در مرحله نهفتگی بیماری باشد در این فرآیند از بین میرود.
بنائیان در ادامه درمورد کمبود نهادههای دامی و تاثیر روی قیمت گوشت قرمز گفت: قیمت دام در استان طی یک ماه گذشته ثابت بوده و به همین دلیل افزایش قیمت گوشت نیز نداشتهایم. اصفهان در تأمین دام سبک و سنگین هیچ کمبودی ندارد و حتی در زمینه دام سنگین، صادرکننده به استانهای دیگر از جمله تهران و کرمانشاه است.
وی درباره گوشتهای وارداتی اظهار کرد: از نظر ذخایر استراتژیک گوشت در استان جای نگرانی نیست و تنها یکسری گوشت گوسفندی برای تنظیم بازار از استانهای آذربایجان شرقی و غربی وارد شد که تمام مراحل بهداشتی و حملونقل آن تحت نظارت دامپزشکی انجام شد.
رئیس اتحادیه صنف گوشت قرمز اصفهان درمورد گوشت منجمد نیز خاطرنشان کرد: گوشت منجمد وارداتی نیز بهوفور در بازار وجود دارد؛ از جمله گوشت گوساله برزیلی، گوشت از قرقیزستان و مغولستان که در فروشگاهها و میادین با قیمت مصوب توزیع میشوند.
بنائیان در پایان تأکید کرد: ذخایر استراتژیک دام و گوشت در استان کاملاً تأمین است و هیچ نگرانی از بابت کمبود یا افزایش قیمت فعلا وجود ندارد و با توجه به حجم بالای دام آماده کشتار در اصفهان، پیشبینی میشود افزایش قیمت در ماههای آینده نیز نداشته باشیم.
انتهای پیام


نظرات