• چهارشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404081408759
  • خبرنگار : 50534

ارتقای کیفیت آرد و نان در استان زنجان با اجرای برنامه‌های نظارتی منسجم

ارتقای کیفیت آرد و نان در استان زنجان با اجرای برنامه‌های نظارتی منسجم
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: بازدیدهای تخصصی از کارخانجات آردسازی استان انجام می‌شود و آزمایش‌های تخصصی شامل درصد رطوبت، پروتئین، گلوتن، سطح سبوس‌گیری، pH، دانه‌بندی، آزمون‌های میکروبی و سایر شاخص‌های استاندارد مورد رصد قرار می‌گیرد.

ولی‌اله زمانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در صورتی‌ که نتایج آزمایش‌ها نشان‌دهنده خروج واحد تولیدی از استانداردهای کیفی باشد، ابتدا تذکر کتبی صادر و در صورت تکرار، موضوع به مراجع قانونی استان ارجاع خواهد شد.

وی گفت: بازدیدهای مشترک با حضور کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، اداره‌کل استاندارد و دیگر نهادهای نظارتی نیز به‌طور مستمر انجام می‌شود. در این بازدیدها، نمونه‌های نان از منظر کیفیت خمیر، فرآیند پخت و عدم استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز مورد سنجش قرار می‌گیرد و در صورت مشاهده تخلف، گزارش لازم برای پیگیری به دستگاه‌های ذی‌ربط ارسال می‌شود.

زمانی بیان کرد: بر اساس اعلام پژوهشکده غلات کشور، استان زنجان طی سال‌های گذشته همواره جزو سه استان برتر کشور از نظر کیفیت نان بوده است. همچنین این استان معمولاً رتبه اول یا دوم کیفیت آرد و نان در کشور را از آن خود کرده که بیانگر توجه ویژه به ارتقای فرآیند تولید تا مصرف است.

وی تصریح  کرد: اکیپ‌های کنترل کیفی اداره‌کل غله استان، علاوه‌ بر نظارت در کارخانجات آردسازی، فرآیند خرید گندم، سن‌زدگی، هکتولیتر، درصد پروتئین، گلوتن و سایر شاخص‌های ارزیابی گندم را نیز پایش می‌کنند. همچنین کارشناسان کنترل کیفی با حضور در خطوط تولید، از نحوه اختلاط گندم، مراحل بوجاری و آسیاب، استحصال، وزن‌کشی آرد، کیسه‌گیری بازدید کرده و از محصولات نهایی نمونه‌برداری می‌کنند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: در حوزه نان نیز طی ۸ ‌ماهه گذشته سال‌جاری، نمونه‌برداری تخصصی از واحدهای خبازی برای بررسی کیفیت پخت و کنترل استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز انجام شده است. در جریان این بازدیدها، کارشناسان بر ضرورت تداوم پایش زنجیره تولید تا مصرف و بررسی علمی تأثیر عوامل مختلف از جمله نقش نیروی انسانی، تجهیزات پخت و ترکیب آرد بر کیفیت نان تأکید کردند. همچنین پیشنهاد شد دستگاه‌های نظارتی مرتبط متناسب با مسئولیت خود، نقش مؤثرتری در این حوزه ایفا کنند.

وی گفت: استان زنجان دارای ۶ کارخانه آردسازی است که سالانه حدود ۱۲۵ هزار تن آرد برای مصارف واحدهای خبازی، آرد روستایی، صنفی و صنعتی تولید می‌کنند. این سطح از نظارت و تولید نشان می‌دهد استان زنجان با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای نظام‌مند فرآیندهای کنترل کیفیت، همچنان یکی از قطب‌های اصلی تولید آرد و نان باکیفیت در کشور به شمار می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha