محسن پویان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فواید زرشک، اظهار کرد: زرشک در تمام دنیا وجود دارد، اما زرشکی که ما از آن سخن میگوییم، گونه خاصی از زرشک بیدانه است که تنها در قسمتهای خاصی از ایران از جمله خراسان جنوبی تولید میشود.
وی با اشاره به تولید ۹۸ درصد زرشک جهان در خراسان جنوبی، ادامه داد: سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن زرشک در ۲۷ هزار هکتار باغات زرشک این منطقه تولید میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه بوعلی سینا میگوید درختچه زرشک یک داروخانه است، افزود: تمام قسمتهای این درختچه استفاده دارویی دارد و برای پیشگیری ار بیماریها میتوان از آن بهر ه برد.
پویان با اشاره به فواید ریشه و ساقه زرشک، تصریح کرد: در دانشگاههای ایران تحقیقاتی انجام شده و به این نتیجه رسیدهاند که عصاره ریشه زرشک برای درمان بیماری سالک کاربرد دارد، بیان کرد: در ایران از ریشه زرشک یک داروی ترک اعتیاد ساخته شده است.
وی افزود: برای از بین بردن پلاکهای دندان که باعث فساد دندان میشود تولید دهانشویه از ساقه زرشک و پوست آن مفید است؛ همچنین از التهابات سیاه رگی نیز جلوگیری میکند.
پویان با بیان اینکه میوه زرشک ویتامین C فراوان دارد و این باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، ادامه داد: میوه زرشک، گلبولهای سفید خون را با تحریک مغز استخوان افزایش میدهد و میزان جذب آهن در خون را افزایش داده و از کمخونی جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه تحقیقاتی در دانشگاههای ایران از جمله دانشگاه بیرجند انجام شده که نشان میدهد میوه زرشک در جلوگیری از خونریزیهای داخلی بدن مؤثر است، تصریح کرد: مصرف زرشک از چربی کبد جلوگیری میکند و آنزیمهای صفراوی را تنظیم میکند؛ از تشکیل سنگ صفرا و ناراحتیهای طحال جلوگیری میکند.
پویان با بیان اینکه افرادی که دچار فشار خون هستند با مصرف زرشک با مشورت پزشک معالج میتوانند فشار خون را کاهش دهند، افزود: طبق تحقیقات مصرف آنتیبیوتیکها باکتریهای مفید بدن را از بین میبرد که براین اساس در آلمان دارویی برپایه زرشک ساخته شده که پس از مصرف یک دوز آنتیبیوتیک برای بازیافت باکتریهای مفید بدن استفاده میشود.
انتهای پیام


نظرات