• دوشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404102212753
  • خبرنگار : 50664

رئیس انجمن خیرین کتابخانه ساز منطقه ترشیز مطرح کرد

ضرورت احداث کتابخانه در روستاهای بالای جمعیت ۲۵۰۰ نفر

ضرورت احداث کتابخانه در روستاهای بالای جمعیت ۲۵۰۰ نفر

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن خیرین کتابخانه ساز منطقه ترشیز احداث کتابخانه در تمامی روستاهای بالای جمعیت ۲۵۰۰ نفر را ضروری دانست و گفت: گرچه ساخت کتابخانه زمان می‌برد اما بخشداران می‌توانند از ساختمان‌های موجود به صورت امانی استفاده کنند.

محمدحسین داودی در حاشیه بازدید از کتابخانه‌های در دست ساخت روستاهای منطقه ترشیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: کتابخانه‌ها به عنوان کانون‌های فرهنگی، نقش اساسی در افزایش آگاهی و مهارت‌های فردی دارند.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه‌ها به عنوان مراکز فرهنگی و علمی، نقشی کلیدی در ارتقاء سطح آگاهی، دانش و فرهنگ عمومی جامعه ایفا می‌کنند، اظهار کرد: این نقش در روستاها بسیار حائز اهمیت است، چرا که کتابخانه‌ها می‌توانند به عنوان کانون‌های تجمع فرهنگی، اجتماعی و آموزشی عمل کنند و دسترسی به منابع اطلاعاتی را برای ساکنان این مناطق فراهم آورند.

داودی با اشاره به اینکه در جوامع روستایی، کتابخانه‌ها نه تنها مکانی برای امانت‌گیری کتاب، بلکه فضایی برای یادگیری، تبادل نظر و ارتقاء فرهنگ کتابخوانی هستند، تصریح کرد: یکی از چالش‌های اصلی در روستاها، کمبود منابع آموزشی و اطلاعاتی است.

وی افزود: در برخی روستاها، ساکنان به راحتی به کتاب و اطلاعات دسترسی ندارند و این موضوع می‌تواند به عدم آگاهی و توسعه فرهنگی منجر شود. کتابخانه‌ها با ارائه منابع متنوع، از جمله کتاب‌های علمی، ادبی، تاریخی و فرهنگی، می‌توانند به ارتقاء سطح دانش و آگاهی در این مناطق کمک کنند؛ این امر به ویژه در زمینه‌های آموزشی و پرورش نسل جدیدی از افراد آگاه و متعهد به جامعه اهمیت دارد.

کیفیت کتابخانه‌های عمومی نشانه‌ای از مدنیت و توسعه اجتماعی

رئیس انجمن خیرین کتابخانه ساز منطقه ترشیز، در ادامه استقرار و کیفیت کتابخانه‌های عمومی به عنوان نشانه‌ای از مدنیت و توسعه اجتماعی هر منطقه را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: افزایش تعداد کتابخوان‌ها به خصوص در روستاها، می‌تواند به کاهش بزهکاری و آسیب‌های اجتماعی منجر شود.

وی با تأکید بر اینکه کتابخانه‌ها تنها مکانی برای امانت گرفتن کتاب نیستند؛ کتابخانه‌ها قلب تپنده فرهنگ هر شهر و پاتوقی برای رشد، یادگیری و تبادل اندیشه‌ها هستند، خاطرنشان کرد: فرهنگ کتابخوانی در جوامع روستایی همچنین می‌تواند به عنوان یک ابزار مؤثر در تقویت هویت محلی و احساس تعلق به جامعه عمل کند. با برگزاری برنامه‌های فرهنگی، کارگاه‌ها و نشست‌های کتابخوانی، کتابخانه‌ها می‌توانند به فضایی برای ارتقاء تعاملات اجتماعی تبدیل شوند.

داودی یکی از راهکارهای مؤثر در ارتقاء فرهنگ کتابخوانی در روستاها را ایجاد کتابخانه‌های سیار دانست و بیان کرد: این کتابخانه‌ها می‌توانند به مناطقی که به دلیل محدودیت‌های جغرافیایی و اقتصادی به کتابخانه‌های ثابت دسترسی ندارند، خدمات ارائه دهند. با فراهم کردن دسترسی آسان به کتاب و منابع اطلاعاتی، کتابخانه‌های سیار می‌توانند به ترویج فرهنگ مطالعه در میان روستاییان کمک کنند و انگیزه‌ای برای کتابخوانی در آن‌ها ایجاد نمایند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها نباید در پرداخت حق نیم درصد کتابخانه‌ها تعلل و بهانه تراشی کنند، اظهار کرد: شهرداری‌ها باید درک کنند که سرمایه‌گذاری در فرهنگ کتابخوانی، به معنای سرمایه‌گذاری در آینده جامعه است. در واقع، ارتقاء فرهنگ کتابخوانی و توسعه کتابخانه‌ها می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در مناطق روستایی منجر شود.

رئیس انجمن خیرین کتابخانه ساز منطقه ترشیز، با بیان اینکه همه نهادها، از دولت و شهرداری‌ها گرفته تا سازمان‌های غیر دولتی و انجمن‌های محلی، باید به صورت هماهنگ و منسجم برای ارتقاء فرهنگ کتابخوانی در روستاها تلاش کنند، خاطرنشان کرد: با ایجاد بسترهای مناسب و حمایت‌های لازم، می‌توان به تحقق اهداف اجتماعی و اقتصادی در این مناطق کمک کرد و آینده‌ای روشن‌تر برای نسل‌های آینده رقم زد.

وی در ادامه احداث کتابخانه در روستاها را ضروری دانست و گفت: علیرغم اینکه در حال حاضر ۱۵ کتابخانه در شهرستان کاشمر داریم، اما هنوز از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان و اعضاء انجمن نیاز به توجه بیشتری در این زمینه داریم.

داودی با اشاره به اینکه گرچه ساخت کتابخانه زمان می‌برد اما بخشداران می‌توانند از ساختمان‌های موجود به صورت امانی استفاده کنند، اظهار کرد: باید تعدادی از کتابخانه‌های شهرستان برای رفع نیازهای شهروندان تخصصی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha