• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404111810125
  • خبرنگار : 30147

مدیرعامل جدید منطقه آزاد تجاری–صنعتی سرخس مطرح کرد

منطقه آزاد سرخس فرصتی فراموش‌ شده در اقتصاد ایران

منطقه آزاد سرخس فرصتی فراموش‌ شده در اقتصاد ایران

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل جدید منطقه آزاد تجاری–صنعتی سرخس، این منطقه را فرصتی فراموش‌ شده در اقتصاد ایران توصیف کرد و گفت: پیش از هر چیز، سرخس باید در ذهن‌ها توسعه یابد؛ نگاه به این منطقه باید تغییر کند تا بتوانیم ظرفیت‌های عظیم آن را بالفعل سازیم.

رسول رئیس‌جعفری، در گفت و گو با ایسنا با تأکید بر لزوم هم‌راستایی برنامه‌های توسعه‌ای این منطقه با منافع مردم شهرستان سرخس و منافع ملی کشور، اظهار کرد: یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت جدید در منطقه آزاد سرخس، توانمندسازی اقتصادی شهرستان و ایجاد فرصت‌های واقعی برای اشتغال و تولید است تا مردم منطقه محور توسعه باشند، نه اینکه صرفاً ناظر آن باشند.

وی با بیان اینکه منطقه آزاد سرخس در موقعیتی کاملاً استراتژیک قرار دارد، افزود: این منطقه حلقه اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب کشور است و می‌تواند به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای لجستیکی ایران نقش‌آفرین باشد. وجود زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل، بارانداز، خطوط ریلی و همجواری با مرز ترکمنستان، سرخس را به دروازه اقتصادی شمال شرق کشور تبدیل کرده است.

منطقه آزاد سرخس فرصتی فراموش‌ شده در اقتصاد ایران

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری–صنعتی سرخس، ادامه داد: در اقدامی بی‌سابقه و هماهنگ، با توافق میان آستان قدس رضوی و دولت جمهوری اسلامی ایران، اعضای هیأت‌مدیره و مدیریت منطقه تعیین شدند. این هم‌افزایی میان نهادهای ملی و مذهبی فرصت بزرگی است تا با بهره‌گیری از خرد جمعی، ظرفیت‌های عظیم آستان قدس و دولت چهاردهم در جهت توسعه و توانمندسازی اقتصادی سرخس و استان خراسان رضوی به کار گرفته شود. این همگرایی می‌تواند سرآغاز تحولی شایسته و مثال‌زدنی در یکی از مهم‌ترین مناطق مرزی و اقتصادی کشور باشد.

رئیس‌جعفری با اشاره به اصول مدیریتی در منطقه آزاد سرخس گفت: اعضای هیأت‌مدیره و مدیریت منطقه دو خطای بزرگ را مرتکب نخواهند شد؛ نخست خطای غفلت از ظرفیت‌ها و دوم خطای دخالت در امور بخش خصوصی. این سازمان باید تسهیل‌گر باشد، نه مداخله‌گر. به همین دلیل، از هرگونه ورود غیرضروری به فعالیت‌های بخش خصوصی جلوگیری خواهیم کرد و تمرکز ما بر تسهیل، حمایت و ایجاد فضای رقابتی سالم است.

وی اضافه کرد: این جایگاه برای من صرفاً یک مسئولیت اداری نیست، بلکه فرصتی است برای ادای دین به مردم شریف سرخس و میهن عزیزمان ایران. هدف من تبدیل منطقه آزاد سرخس به الگویی از یک منطقه تجاری و صنعتی فعال در تراز کشورهای منطقه CIS است. ما باید بتوانیم جایگاه واقعی خود را در نقشه اقتصادی منطقه باز پس بگیریم.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری–صنعتی سرخس همچنین تصریح کرد: هر تصمیم و اقدام مدیریتی در این منطقه باید با اتکا به توان بومی و در راستای رشد مردم سرخس انجام شود. ما به ظرفیت‌های انسانی، اقتصادی و فرهنگی این شهرستان ایمان داریم و معتقدیم توسعه واقعی از دل مردم آغاز می‌شود.

منطقه آزاد سرخس در نقطه طلایی اتصال کریدورهای بین‌المللی

وی در ادامه به اهمیت ظرفیت‌های لجستیکی سرخس اشاره کرد و گفت: منطقه آزاد سرخس در نقطه طلایی اتصال کریدورهای بین‌المللی شرق–غرب و شمال–جنوب قرار دارد. این موقعیت، در کنار مشوق‌های اقتصادی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل و باراندازی، می‌تواند موتور محرک توسعه و ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی در شمال شرق ایران باشد. از این موقعیت باید برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، توسعه صادرات غیرنفتی و رشد صنایع تبدیلی بهره گرفت.

رئیس‌جعفری با تأکید بر اینکه منطقه آزاد سرخس می‌تواند در مقابله با آثار تحریم‌های اقتصادی نقش ملی ایفا کند، خاطرنشان کرد: منطقه آزاد سرخس با پتانسیل و جایگاه ژئواکونومیک خود قادر است به یکی از محورهای مهم تجارت کشور در شرایط تحریم تبدیل شود. یکی از رویکردهای ما ایجاد بسترهایی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق تعاملات منطقه‌ای و تجارت با کشورهای همسایه است. این منطقه می‌تواند به‌ عنوان هاب صادرات و ترانزیت کالا، سهم قابل توجهی در توسعه تجارت ملی داشته باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری–صنعتی سرخس با بیان اینکه نگاه ما باید مبتنی بر منافع ملی و مردم سرخس باشد، بر تبدیل این منطقه به یکی از محورهای توسعه‌ای کشور تأکید کرد و افزود: سرخس می‌تواند الگویی از رشد متوازن بین مرکز و مرز باشد و رشد را با کار، تولید، تجارت و امید پیوند دهد.

وی با بیان اینکه سرخس در آستانه یک تحول بنیادین قرار دارد و هم‌افزایی میان دولت و نهادهای کلیدی باعث شکل‌گیری رویکرد مدیریتی جدیدی شده است که بر آزادسازی ظرفیت‌های پنهان منطقه متمرکز است، گفت: تأکید اصلی بر تبدیل سرخس به قطب لجستیک کشور است و از موقعیت استراتژیک این منطقه در محورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب به‌خوبی بهره‌گیری خواهد شد.

منطقه آزاد سرخس موتور محرک برای رشد صادرات غیرنفتی

رئیس‌جعفری اضافه کرد: این استراتژی جدید با تکیه‌ بر توانمندی‌های اقتصادی مردم بومی و حمایت از بخش خصوصی، می‌تواند پتانسیل منطقه را به عنوان یک عامل کارگشا در تأمین امنیت اقتصادی و اجتماعی شمال شرق کشور برجسته سازد.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس ادامه داد: برای بهبود کارایی و سرعت اجرایی پروژه‌ها، گام‌های بیشتری برداشته خواهد شد. این گام‌ها شامل ایجاد سازوکارهای سرمایه‌گذاری مشترک با بخش خصوصی، بهبود فرایندهای صدور مجوز و کاهش بروکراسی و تسهیل دسترسی به منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های زیرساختی و تولیدی است.

وی با بیان اینکه منطقه آزاد سرخس می‌تواند به یک موتور محرک برای اشتغال پایدار و رشد صادرات غیرنفتی تبدیل شود، به وجود فرصت‌های ویژه در حوزه‌های حمل و نقل، ترانزیت کالا، صنایع تبدیلی و تولید با ارزش افزوده اشاره کرد.

رئیس‌جعفری با اشاره به پتانسیل‌های کنونی منطقه یادآور شد: با شکل‌گیری هم‌افزایی با دستگاه‌های دولتی، نهادهای بانکی و شرکت‌های خصوصی، امکان جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی در ابعاد بزرگ فراهم خواهد شد. از منظر سیاست‌گذاری، تأکید بر بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل و تدارکات، توسعه بازارچه‌های مرزی و ایجاد فضاهای تولیدی مدرن از جمله مهم‌ترین برنامه‌های آتی است. این گام‌ها می‌تواند به تسهیل واردات و صادرات، کاهش هزینه‌های لجستیک و افزایش سرعت تحویل کالاها به بازارهای هدف کمک کند.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس تصریح کرد: این تحول بنیادین باید با برنامه‌ریزی دقیق، پایش مستمر و مشارکت فعال بخش خصوصی پیش برود. این مسیر نه فقط برای شهرستان سرخس، بلکه برای کل منطقه و کشور، می‌تواند به عنوان الگویی موفق از هم‌زیستی میان کار، تولید و تجارت شناخته شود و نشان‌ از این باشد که منطقه آزاد سرخس می‌تواند با رویکردی مبتنی بر منافع ملی، به یکی از بزرگ‌ترین مدل توسعه‌ای کشور بدل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha