دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۲
منبع: نمایندگی گلستان
افزایش سبوس آرد با هدف ارتقای سلامت مردم/کیفیت نان در کارخانه‌های آرد نیازمند اصلاح است

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی گلستان عنوان کرد

افزایش سبوس آرد با هدف ارتقای سلامت مردم/کیفیت نان در کارخانه‌های آرد نیازمند اصلاح است

گلستان (ایسنا) - مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با تأکید بر فواید مصرف نان‌های سبوس‌دار گفت: کاهش میزان سبوس‌گیری آرد به حداقل استاندارد، با هدف ارتقای ارزش غذایی نان انجام شده، اما کارخانه‌های آرد باید با اصلاح فرایند تولید، کیفیت بافت و اندازه ذرات سبوس را بهبود دهند.

مجتبی رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: موضوع تولید نان کامل و افزایش استفاده از آرد سبوس‌دار از چند سال گذشته در سطح کشور مطرح شده و در راستای اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، افزایش میزان سبوس در نان به‌عنوان یکی از محورهای ارتقای سلامت غذایی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به ارزش غذایی نان‌های سبوس‌دار افزود: مصرف این نوع نان به دلیل برخورداری از فیبر بیشتر، موجب احساس سیری طولانی‌تر شده و در کنترل و پیشگیری از چاقی، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های گوارشی نقش مؤثری دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: شواهد علمی نشان می‌دهد نان‌های سبوس‌دار در کنترل قند خون، به‌ویژه قند خون ناشتا و پس از صرف صبحانه، مؤثر هستند و همچنین به دلیل برخورداری از ویتامین‌های گروه B و ویتامین E، ارزش تغذیه‌ای بالاتری دارند.

رئیسی درباره تغییرات اخیر در کیفیت نان و افزایش تیرگی آن تصریح کرد: پیش از این میزان سبوس‌گیری آرد نان‌هایی مانند بربری بین ۱۳ تا ۱۸ درصد بود، اما در سیاست جدید وزارت کشور با همکاری دستگاه‌های مرتبط، حداقل این میزان یعنی ۱۳ درصد مبنا قرار گرفته تا سبوس بیشتری در آرد باقی بماند.

وی با تأکید بر اینکه این تغییر از منظر سلامت عمومی اقدامی مثبت است، گفت: با این حال، اجرای نسبتاً سریع این تصمیم باعث شده برخی کارخانه‌های آرد نیازمند بازنگری در دیاگرام و فرایند تولید خود باشند تا اندازه ذرات سبوس در محدوده استاندارد قرار گیرد.

رئیسی خاطرنشان کرد: بررسی‌های انجام‌ شده نشان داده در برخی نمونه‌ها اندازه ذرات سبوس درشت‌تر از حد استاندارد بوده که می‌تواند بر بافت و کیفیت نان تأثیر بگذارد.

وی با اشاره به تداوم نظارت بر تولید آرد و نان در استان گفت: نمونه‌برداری و بررسی اندازه ذرات سبوس انجام می‌شود و در صورت مشاهده مغایرت، تذکرات لازم به کارخانه‌های تولید آرد داده خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان تأکید کرد: اصلاح فرایند تولید در کارخانه‌های آرد کار دشواری نیست و با بازنگری در خطوط تولید می‌توان ضمن حفظ مزایای تغذیه‌ای آرد سبوس‌دار، کیفیت و مطلوبیت نان را نیز بهبود بخشید.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها