• یکشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ / ۰۵:۳۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404121609336

تمام جهان متاثر از پیامدهای زیست‌محیطی تجاوز آمریکایی - صهیونیستی به ایران

تمام جهان متاثر از پیامدهای زیست‌محیطی تجاوز آمریکایی - صهیونیستی به ایران

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: انفجارها، احتراق و مصرف بالای سوخت هواپیماها و جنگنده‌ها موجب انتشار میزان بالایی از گازهای گلخانه‌ای می‌شود و اثرات آن‌ها به یک محدوده مشخص منحصر نمی‌شود و در کل کره زمین منتشر می‌شود.

احمد طاهری در گفت و گو با ایسنا افزود: انفجارها، احتراق و مصرف بالای سوخت هواپیماها و جنگنده‌ها موجب انتشار میزان بالایی از گازهای گلخانه‌ای می‌شود. از طرف دیگر، انفجارها علاوه بر انتشار گاز دی‌اکسید کربن موجب انتشار آلاینده‌های محیطی مانند کربن سیاه می‌شود که  تاثیر مضاعف گلخانه‌ای می‌گذارد.

وی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن موضوع توجه شود این است که انتشار گازهای گلخانه‌ای برخلاف بسیاری از پیامدهای دیگر جنگ که تاثیرات محلی یا منطقه‌ای دارند، اثرات کاملاً جهانی دارد یعنی تمام جهان متاثر از انتشار گازهای گلخانه‌ای خواهد شد.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزود: زمانی که گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌شوند، به علت قرارگیری در لایه‌های بالایی جو به مدت طولانی، به‌طور متمرکز در یک نقطه باقی نمی‌مانند و میزان غلظت آن در جو کره زمین افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه برخلاف آلودگی هوا که یک اتفاق محلی و در مواردی منطقه‌ای است، اثرات آن‌ها به یک محدوده مشخص منحصر نمی‌شود و در کل کره زمین منتشر می‌شود و به اصطلاح اثر جهانی خواهد داشت.

طاهری در پایان درباره تاثیر افزایش گازهای گلخانه‌ای بر تشدید تغییرات اقلیمی گفت: افزایش گازهای گلخانه‌های موجب افزایش دما می‌شود که اثرات ثانویه‌ای را به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به بر خوردن تعادل جوی اشاره کرد که تنش‌های آبی و بروز پدیده‌های حدی جوی مانند بارش‌های ناگهانی و خشکسالی‌ها را موجب می‌شود و اثرات زیادی بر زندگی کل انسان‌ها در جهان خواهد گذاشت.

به گزارش ایسنا در جنگ ۱۲ روزه نیز مقادیر قابل توجهی گازهای گلخانه‌ای تولید شد. همچنین به گفته صدیقه ترابی - معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیظ زیست-  تنها در دو مورد حمله به ذخیره‌گاه‌های سوخت در مناطق کن و ری در تهران نزدیک به ۴۷ هزار تن گاز گلخانه‌ای وارد هوای تهران شد که تبعات زیادی را از جنبه‌های سلامت و محیط زیست در این مناطق به دنبال داشته است.

بر اساس اعلام سازمان حفاظت محیط‌زیست، تنها در تهران حدود ۱۵۰ هزار تُن نخاله و آوار جنگی تولید و ۱۹.۵ میلیون لیتر سوخت در نتیجه انفجار انبارهای نفتی از بین رفت. پیامد این اتفاق، انتشار ۴۷ هزار تُن گاز گلخانه‌ای و ۵۷۸ هزار کیلوگرم آلاینده هوا در جو پایتخت بود.

حملات جنگ ۱۲ روزه در دیگر نقاط کشور نیز خسارات قابل توجهی ثبت شد. از جمله در شهرستان کنگان، آسیب به پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی موجب سوختن ۵.۵ میلیون مترمکعب گاز و انتشار بیش از ۱۲ هزار تُن گاز گلخانه‌ای و ۴۳۷ هزار کیلوگرم آلاینده در هوا شد. این آلودگی‌ها منجر به افزایش ذرات معلق، کربن سیاه و اکسیدهای نیتروژن شد و کیفیت هوا را در چند استان به سطح هشدار رساند.

بیشتر بخوانید:

زخم‌های بدون مرز جنگ بر پیکر محیط زیست

گازهای گلخانه‌ای عامل افزایش دما و موثر در امنیت غذایی

انتهای پیام