• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1404121609536

 نماینده مجلس: تاکید جهاددانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی ارزشمند است

 نماینده مجلس: تاکید جهاددانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی ارزشمند است

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: ترکیب پژوهش با میدان عمل و انجام پژوهش‌های کاربردی در جهاددانشگاهی امروز خود را نشان داده و ترکیبی ارزشمند و هدفی مبارک است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسنعلی اخلاقی امیری امروز شنبه ۱۶ اسفند ماه، در نشست اعضای شورای سیاست‌گذاری و رهبری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ضمن تسلیت شهادت رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اظهار کرد: هیچ تعبیری بالاتر از آنچه رهبر شهید و انقلاب درباره‌ جهاددانشگاهی فرمودند، نمی‌توان گفت. ایشان با اشراف کامل، همیشه مدافع جهاددانشگاهی بودند. 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ترکیب علم و عمل کمتر اتفاق افتاده است، تصریح کرد: پژوهشکده‌ها و موسسات تحقیقاتی فراوانی در کشور وجود دارد اما فعالیت‌های جهاددانشگاهی از یک نوع غنا برخوردار است؛ گرچه با غرب فاصله دارد، اما سرعت پیشرفت ما قابل قبول بوده است. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با بیان اینکه باید همت خود را بالا ببرید، گفت: در سطح کشور،هر منطقه فضای خاص خود را دارد، اما استان خراسان رضوی و ظرفیت مشهد فراتر از آن چیزی است که در گزارش‌های رسمی می‌بینیم. برای مثال در حوزه‌ ارتباط با دانشجویان، انتظار من بیش از این‌ها است که البته  گرفتاری‌ها و گره‌هایی وجود دارد که رفع آن‌ها وظیفه‌ ما است که حلقه‌های وصل میان نظام حکمرانی و مردم هستیم که می‌توانیم این ارتباط را برقرار و مشکل را رفع کنیم.

وی با اشاره به ارتباط جهاددانشگاهی با مردم تشریح کرد: نیروی انسانی نخبه‌ دانشگاهی کشور علاقه‌مند است که با مجموعه‌هایی چون جهاددانشگاهی همکاری کند. ایرادی ندارد که همه دانشجویان به‌نوعی در جهاددانشگاهی هدف‌گذاری‌شده و تحت پوشش قرار بگیرند. 

اخلاقی امیری با بیان اینکه  نیازهای کشور در حوزه‌های علمی بسیارند، تاکید کرد: باید موانع را برطرف کنیم. استان خراسان رضوی ظرفیت‌های خوبی دارد که می‌تواند در استمرار حرکت جهاددانشگاهی و بهره‌گیری بیشتر از توان‌های علمی و تخصصی آن نقش‌آفرینی کند.  

ضرورت ورود بیشتر جهاددانشگاهی در عرصه هوش مصنوعی

وی درباره حوزه منابع جهاددانشگاهی اظهار کرد: کشور وظیفه دارد در توسعه زیرساخت‌های جهاددانشگاهی کمک کند. در حال حاضر یک ردیف بودجه برای جهاددانشگاهی در کل کشور وجود دارد، اما محدود است و وقتی عطش مطالبه‌گری از سوی خود جهاددانشگاهی نباشد، ذهن نماینده‌های مجلس که مملو از مسائل مختلف است، این نهاد را فراموش می‌کند. ارتباط جهاددانشگاهی با نمایندگان مجلس اهمیت زیادی دارد و باید از سوی مسئولان این نهاد پیگیری شود. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس در رابطه با هوش مصنوعی تصریح کرد: جامعه در بخش هوش مصنوعی تشنه است و اگر این تشنگی به‌درستی هدایت نشود، پایه‌گذاری‌ آن نادرست خواهد بود. جهاد دانشگاهی می‌تواند یکی از پایه‌های قابل اعتماد کشور در حوزه‌ هوش مصنوعی باشد و لازم است در این مسیر تلاش جدی‌تری انجام دهد تا پایه‌ علمی و کاربردی آن را محکم‌تر کند.

وی در ادامه افزود: ظرفیت مشهد، به برکت حضور امام رضا (ع) و زائران ایشان از سراسر کشور، ظرفیتی عظیم است و باید تلاش و خدمت را گسترش داد. مشهد شهری است که باید برای پاسخگویی به ۴۰ میلیون زائر و نیاز کشور آماده باشد؛ بنابراین همت‌ها را باید بالاتر برد.

 نماینده مجلس: تاکید جهاددانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی ارزشمند است

مهارت؛ حلقه مفقوده نظام آموزش کشور 

در ادامه این نشست علیرضا حاتمی -رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی- اظهار کرد: در حال حاضر کشور ایران در مهم‌ترین و حساس‌ترین شرایط تاریخی خود بعد از انقلاب اسلامی قرار گرفته است. نهاد جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی که به‌ویژه مورد عنایت و حمایت رهبر انقلاب بوده است، وظیفه خود می‌داند که همچون گذشته در کنار مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و تلاش خود را برای گره‌گشایی از مشکلات مردم، به‌ویژه در این ایام افزایش دهد. باز بودن واحدهای خدمات‌رسان در این ایام تعطیل گواهی بر رویکرد عملی جهاددانشگاهی است.

وی با تاکید بر اینکه بدخواهان، امروزه یکپارچگی ایران را هدف قرار داده‌اند، ادامه داد: آنان کوشش می‌کنند با ایجاد تفرقه و دامن‌زدن به اختلافات بین آحاد مردم جدایی انداخته و مردم را در مقابل هم قرار دهند؛ یعنی مردمی که باید در مقابل بیگانه بایستند را روبه‌روی هم قرار دهند. در این زمان، همه ما به‌ویژه قشر دانشگاهی باید تلاش کنیم تا با روشنگری این اتفاق تلخ رخ ندهد. امروز بیش از گذشته و بیش از هر زمان دیگری به اتحاد و همبستگی حول محور پرچم و نام مقدس ایران عزیز نیازمندیم.

حاتمی تاکید کرد: کاستی‌ها و دلخوری‌ها کم نیست؛ اما همه ما به عنوان ایرانی از ایران دلخور نیستیم و به ایرانی بودن خود مفتخریم؛ پس لازم است از هرگونه اقدام و رفتاری که تمامیت ارضی کشور را به خطر می‌اندازد، پرهیز کنیم.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های جهاددانشگاهی حول سه محور پژوهش و فناوری، فرهنگ و آموزش انجام می‌شود، تشریح کرد: محور فعالیت‌های ما در پژوهش و فناوری انجام فعالیت‌های پژوهشی کاربردی و به عبارتی پژوهش‌های نیازمحور و تقاضا محور است؛ به این معنا که تقاضای آن در بازار و جامعه وجود داشته باشد و آن تقاضا جزو اولویت‌های مردم و هم‌راستا با برنامه‌های کلان کشور از جمله برنامه هفتم توسعه باشد.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: جهاددانشگاهی همواره برای حل مسائل جامعه پیشگام و آغازگر بوده است. قدم اول و دوم را خود شروع کرده و سپس با نشان دادن جدیت و عینیت کار تقاضای کمک داشته و داریم.  

افزایش باورمندی و توانمندی دانشجویان در کنار علم‌آموزی

وی با تاکید بر اینکه نقش‌آفرینی جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی، فراهم آوردن فرصت برای دانشجویان، به منظور تجربه‌اندوزی و روبرو شدن با مشکلات جامعه در کنار علم‌آموزی است، گفت: هر دانشجو در کنار تحصیل نیازمند شناخت دقیق مسائل جامعه است. ما سعی می‌کنیم با فراهم آوردن این فرصت، دانشجویان را نسبت به مسائل جامعه حساس کرده و روحیه تعلق و تعصب به کشور و هویت ایرانی و اسلامی را در آنان تقویت کنیم. 

 نماینده مجلس: تاکید جهاددانشگاهی بر پژوهش‌های کاربردی ارزشمند است

حاتمی با اشاره به اینکه تقویت باورمندی و افزایش توانمندی دانشجویان مهم‌ترین رویکرد جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی و دانشجویی است، خاطرنشان کرد: هرچه در حوزه دانشجویی سرمایه‌گذاری کنیم، سود کرده‌ایم و از این رو، پیوند دانشگاه با مسائل جامعه همواره برای جهاددانشگاهی یک امر ضروری تلقی شده است.

وی در مورد فعالیت‌های آموزشی جهاددانشگاهی گفت: در حوزه آموزش، خدمات جهاددانشگاهی مبتنی بر نیاز جامعه و کاستی‌های نظام آموزشی است. آموزش‌های دانشگاهی و قبل دانشگاهی کشور همچنان بر پایه تئوری و محفوظات است و مهارت حلقه مفقوده نظام آموزش ما است که جهاددانشگاهی بر روی این حوزه متمرکز است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی نهادی خوش‌نام برای مردم و مسئولان است و این مهم‌ترین سرمایه ما است، بیان کرد: ریشه این توفیق روحیه جهادی، صداقت و نگرش اخلاقی در تمامی فعالیت‌ها در کنار بررسی‌های علمی، احترام به مردم و اعتماد به مسئولان اجرایی و عدم دخالت نگرش‌های سیاسی در کارها است. 

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست، جواد براتی، سعید خدیوی، حمید پویانفر، علی نیک‌فرجام، فرشته حسینی، جواد سخدری و سیدخسرو شمسیان در سخنانی به تشریح فعالیت‌های این سازمان در حوزه‌های گردشگری، فرهنگی، بیوتکنولوژی، تجاری‌سازی، صنایع غذایی، آموزشی، پژوهشی و پزشکی پرداختند.

انتهای پیام