• چهارشنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد مطلب: 1405011205578

با افزایش شدید قیمت ال‌ان‌جی

آسیا زغال سنگ بیشتری می‌سوزاند

آسیا زغال سنگ بیشتری می‌سوزاند

زغال سنگ با قدرت به تولید برق آسیا بازگشته است، زیرا کشورها برای جبران کمبود عرضه گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به دلیل تبعات تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران تلاش می‌کنند.

به گزارش ایسنا، زغال سنگ هنوز اکثر اقتصادهای آسیایی را که برای بخش عمده‌ای از تولید برق خود به این سوخت متکی هستند، رها نکرده است. در بحبوحه فشار عرضه گاز طبیعی به دلیل بسته شدن تنگه هرمز و قیمت‌های سرسام‌آور ال‌ان‌جی که تعداد کمی از خریداران در آسیا توانایی خرید آن را دارند، کشورها در حال کنار گذاشتن محدودیت‌های قبلی برای استفاده از تولید برق با سوخت زغال سنگ هستند.

اقتصادهای توسعه‌ یافته مانند ژاپن و کره جنوبی در حال افزایش استفاده از تولید برق با سوخت زغال سنگ هستند، در حالی که کشورهای در حال توسعه چین، هند، بنگلادش و بیشتر کشورهای جنوب شرقی آسیا با کمبود و گران‌تر شدن گاز، بیشتر به زغال سنگ متکی هستند.

آنتونی کنوتسون، رئیس جهانی زغال سنگ در شرکت وود مکنزی، به روزنامه فایننشال تایمز گفت: کشورهای آسیایی برای جبران افزایش قیمت گاز و ریسک عرضه، شیر تولید زغال سنگ را باز می‌کنند.

زغال سنگ نمی‌تواند به طور کامل جایگزین عرضه گاز از دست رفته شود، اما یک سپر محافظ مطلوب ایجاد می‌کند تا به آسیا کمک کند تا از بزرگترین اختلال عرضه در بازارهای انرژی عبور کند.

چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و کل جنوب شرقی و جنوب آسیا در حال استفاده از ذخایر زغال سنگی هستند که در سال‌های اخیر ایجاد کرده‌اند. اصرار آنها بر اینکه تنوع و امنیت انرژی مهم‌تر از کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است، در حال نتیجه دادن است، زیرا قیمت‌های نقدی ال‌ان‌جی در آسیا ۷۰ درصد افزایش یافته و به بالاترین حد خود در سه سال گذشته رسیده است که تعداد کمی از کشورها در آسیا و اقیانوسیه می‌توانند از عهده آن برآیند.

تحلیلگران شرکت وود مکنزی در هفته اول جنگ گفتند که از دست دادن فعلی عرضه گاز، با اختلال در صادرات ال‌ان‌جی قطر، می‌تواند بلافاصله تا حدی با افزایش مصرف زغال سنگ جبران شود و زغال سنگ سهم بازار را از گاز و ال‌ان‌جی در بخش‌های برق در ژاپن، کره جنوبی، چین، هند و جنوب شرقی آسیا بگیرد.

افزایش انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش تمرکز بر تولید گاز داخلی، در صورت امکان، می‌تواند ضررهای ناشی از کمبود عرضه گاز از خاورمیانه را نیز کاهش دهد، اما طبق گزارش وود مکنزی، اینها راه‌حل‌های فوری نیستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، بنابراین زغال سنگ همچنان سوخت فوری برای جایگزینی گاز است. اگرچه قیمت زغال سنگ از زمان شروع جنگ ۱۷ درصد افزایش یافته، اما این افزایش در مقایسه با جهش ۷۰ درصدی قیمت‌های نقدی ال‌ان‌جی آسیا ناچیز است.

انتهای پیام