• شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد مطلب: 1405012915382

فریب ظاهر آرام رودخانه‌ها را نخورید

فریب ظاهر آرام رودخانه‌ها را نخورید

ایسنا/کرمانشاه یک غواص کرمانشاهی، از خانواده‌ها خواست در فصل بهار از شنا کردن در رودخانه‌ها و آب پشت سدها خودداری کنند.

بهمن پرورش در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بالا آمدن آب رودخانه‌ها و سدها، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های خوبی که از ابتدای امسال داشته‌ایم، حجم آب رودخانه‌ها و سدها بالا آمده و این مسئله خطر غرق شدن را دوچندان کرده است. 

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون چندین مورد غرق شدگی در رودخانه‌ها و سدهای کرمانشاه داشته‌ایم، تصریح کرد: روز سوم فروردین امسال دو فرد ۳۵ و ۱۷ ساله در رودخانه دینورآب کرمانشاه غرق شدند که جسد فرد ۳۵ ساله بعد از ۱۳ روز و جسد فرد ۱۷ ساله را روز گذشته و بعد از ۲۵ روز از آب بیرون آوردم. 

وی با اشاره به خطرات شنا کردن در رودخانه‌ها و سدها در این فصل از سال، عنوان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی فصل بهار، بسیاری از خانواده‌ها در این فصل برای تفریح به حاشیه رودخانه‌ها و سدها می‌روند، اما گاها به دلیل بی احتیاطی جان خود و عزیزانشان را از دست می‌دهند. 

پرورش تاکید کرد: پارک کردن خودروها، گرفتن عکس‌های سلفی و بازی کردن در لبه رودخانه و سدها جان افراد را به خطر می‌اندازد. 

وی با بیان اینکه گاها افراد برای شنا کردن فریب ظاهر آرام رودخانه‌ها را می‌خورند، عنوان کرد: هر چند ممکن است ظاهر رودخانه آرام بنظر برسد، اما در عمق آن جریان آب به شدت بالاست و هر چه را بر سر راه آن باشد، با خود می‌برد. 

این غواص کرمانشاهی اضافه کرد: گاهی نیز یک رودخانه ممکن است کم عمق باشد، اما شدت جریان آب در آن بالاست و فرد زمانی که وارد آن می‌شود، در یک آن ممکن است زیرپایش خالی شود و همراه با جریان آب به بخش‌های عمیق‌تر رودخانه هدایت شود. 

وی افزود: متاسفانه برخی از افراد به زعم اینکه شنا بلدند، خود را به رودخانه و سد می‌زنند، در حالی که حتی ماهرترین شناگران نیز گرفتار جریان رودخانه و سد می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند، بنابراین آشنا بودن با فنون شنا برای وارد شدن به آب رودخانه و سد کافی نیست حتی اگر در این رشته قهرمان باشند، چرا که شنا کردن در آبهای آزاد با شنا کردن در محیط استخر بسیار متفاوت است. 

پرورش در ادامه با تاکید بر اینکه هنگام غرق شدن یک نفر نباید به هیج عنوان به او نزدیک شد، عنوان کرد: طی سالهای گذشته حدود ۱۲۰ غریق را به شکل دو نفره و حتی یکبار یک خانواده شش نفره از داخل رودخانه‌ها و سدها درآورده‌ام، به این دلیل که وقتی یک نفر غرق شده بود، نفر دوم بی‌محابا خود را به آب زده بود تا او را نجات دهد، اما فرد غرق شده او را نیز با خود به زیر کشانده بود. 

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی باید با استفاده از یک چوب، طناب و یا هرچیز شناور دیگری برای نجات فرد اقدام کرد و به هیچ عنوان نباید خود را برای نجات او به آب زد، چرا که فرد خودش نیز غرق می‌شود. 

این غواص کرمانشاهی با بیان اینکه فصل بهار، فصل خطرناکی برای شنا در رودخانه‌ها و سدها است، اظهار کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌کنم لذت چندساعته تفریح خود را در حاشیه رودخانه‌ها به یک تلخی ابدی تبدیل نکنند. 

انتهای پیام