• یکشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد مطلب: 1405021307359

رنجبر: پروژه‌های بزرگ باید سرعت بگیرد/ شرکت‌های بزرگ منابعشان را از کرمانشاه خارج نکنند

رنجبر: پروژه‌های بزرگ باید سرعت بگیرد/ شرکت‌های بزرگ منابعشان را از کرمانشاه خارج نکنند

ایسنا/کرمانشاه نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه پیگیر تسریع در اجرای پروژه‌های بزرگ و تاثیرگذار استان هستیم، گفت: در عین حال باید زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی در استان فراهم کنیم.

فضل الله رنجبر با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، به چالش‌های پروژه‌های عمرانی استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر کرمانشاه نیازمند تسریع در اجرای طرح‌های بزرگ عمرانی است.

رنجبر با اشاره به مصوبات سفر هیئت دولت به استان گفت: این سفر اعتبارات خوبی برای کرمانشاه به همراه داشت، اما شرایط خاص اقتصادی کشور و تحریم‌ها سبب کندی در تخصیص منابع شده است. با وجود این پیگیری‌ها برای تحقق کامل مصوبات و اجرای پروژه‌های مهم استان متوقف نخواهد شد.

وی با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به استان کرمانشاه، گفت: در این سفر هم اعتبارات عمرانی مناسبی برای استان در نظر گرفته شد و هم تسهیلات قابل توجهی اختصاص یافت و به‌طور جد به دنبال تحقق و تخصیص کامل این مصوبات هستیم.

رنجبر با بیان اینکه روند جذب تسهیلات مصوب سفر رییس جمهور رضایت‌بخش نیست، اظهار کرد: عملکرد فعلی در جذب تسهیلات سفر ریاست جمهوری مطلوب نیست که بخش قابل توجهی از این موضوع نیز به ساختارها و تصمیم‌گیری‌های ملی بازمی‌گردد. لازم است اختیارات بیشتری به استان‌ تفویض شود و مدیران عامل بانک‌ها نیز همکاری بیشتری با استان‌ها در زمینه تخصیص و پرداخت این تسهیلات داشته باشند.

پیگیر اجرایی شدن پروژه‌های اثرگذار استان هستیم

رنجبر با بیان اینکه پیگیر اجرایی شدن پروژه‌های مهم و اثرگذار استان هستیم، اظهار کرد: یکی از این طرح‌ها، پروژه سامانه سردسیری است که با پیگیری‌های انجام‌شده در سطح ملی، دستورات خوبی برای پیشبرد آن اخذ شده است. با این حال شرایط جنگی حاکم بر کشور باعث شده روند پیگیری‌ها و اجرای برخی اقدامات با کندی همراه شود.

وی پتروپالایش آناهیتا را از دیگر پروژه‌های مهم استان عنوان کرد و افزود: تمام تلاش ما این است این پروژه متوقف نشود و این امتیاز بزرگ برای استان حفظ شود. در همین راستا هفته گذشته نیز دیداری با یکی از سرمایه‌گذاران که قصد دارد این پروژه را به‌صورت مستقل اجرا کند، انجام شد و به‌زودی نیز نشستی با حضور استاندار برای ادامه روند پیگیری‌ها برگزار خواهد شد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی همچنین به پیگیری تسریع در اتصال راه‌آهن کرمانشاه به خسروی اشاره کرد و گفت: در حوزه حمل‌ونقل ریلی موضوع سرعت پایین قطار کرمانشاه را پیگیری کردیم که در این زمینه اصلاحاتی انجام شده است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه هنوز جداسازی فاضلاب از رودخانه قره‌سو انجام نشده، تصریح کرد: از استاندار انتظار جدی داریم که برای پیگیری این موضوع یک کمیته ویژه تشکیل دهد.

رنجبر بر لزوم توسعه توسعه فرودگاه کرمانشاه نیز تاکید کرد و گفت: کارهای خوبی صورت گرفته و شاهد افزایش پروازها هستیم و فرودگاه افق خوبی دارد. یک بخش خصوصی هم در حال وارد شدن به فرودگاه است.

وی همچنین با اشاره به پیشرفت قابل قبول پروژه قطار شهری کرمانشاه در فاز اول، گفت:  هشت ایستگاه این پروژه در حال احداث است و در بخش زیرزمینی نیز کارها پیش می رود. برای این پروژه از بودجه سنواتی ۱۵۰۰ میلیارد تومان به شکل اوراق و از محل سفر ریاست جمهوری ۲.۶ همت اعتبار در نظر گرفته شده که اگر روند تخصیص‌ها تسریع شود، این پروژه می‌تواند به سرعت پیشرفت کند.

رنجبر همچنین به پروژه بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حال احداث در جنوب شهر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این بیمارستان سال گذشته حدود ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبارداشت، اما با این منابع نمی‌توان ساخت این پروژه را سرعت بخشید. با وزیر بهداشت و راه و شهرسازی در خصوص این پروژه رایزنی شده تا از محل مولدسازی، راه‌حلی برای حل مشکلات بیمارستان در نظر گرفته شود.

 رنجبر سپس با اشاره به مشکلات عدیده شهر کرمانشاه تأکید کرد: تغییر و تحولی که در شورا و مدیریت شهری ایجاد شده دست استان را برای کار و سرعت بخشیدن به پروژه‌ها بازتر کرده است.

 وی با بیان اینکه پروژه «فان‌فار» قرار بود پیش از عید به بهره‌برداری برسد، افزود: باید هرچه سریع‌تر مردم کرمانشاه از این پروژه بهره‌مند شوند و از شهردار انتظار می رود با جدیت پیگیر تکمیل و افتتاح آن باشد.

وی با اشاره به پروژه شهربازی کرمانشاه گفت: این پروژه اکنون آماده واگذاری به سرمایه‌گذار است و باید موانع پیش‌ِرو برداشته شود. باید نقش تسهیل‌گر داشته باشیم تا سرمایه‌گذار هرچه سریع‌تر کار را آغاز کند و منافع آن به مردم برسد و موجب افزایش نشاط و شادابی در شهر شود.

نماینده کرمانشاه افزود: این پروژه‌ها به همراه پارک ۱۸۰ هکتاری جنوب شهر کرمانشاه، انتقال مشاغل مزاحم، ایجاد بازار برای مشاغل مزاحم و.... باید هرچه زودتر به نتیجه برسند.

رنجبر با اشاره به اینکه استاندار کرمانشاه روزهای جمعه را به بازدید و پیگیری پروژه‌های شهری کرمانشاه اختصاص داده، پیشنهاد کرد: کمیته ویژه‌ای برای رصد مستمر و پیگیری این پروژه‌ها تشکیل شود. 

رنجبر در ادامه با اشاره به برخی پروژه‌های راه‌سازی شهرستان کرمانشاه، گفت: جاده سرفیروزآباد به کرمانشاه، جاده کوزران به کرمانشاه و جاده قلعه به میان‌راهان (دینور) از جمله پروژه‌هایی هستند که به دلیل وقوع تصادفات متعدد، درخواست تبدیل آن‌ها از راه فرعی به راه اصلی یا چهاربانده مطرح شده است.

وی افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده مجوز ماده ۲۳ برای جاده‌های سرفیروزآباد و کوزران صادر شده و اکنون باید روند اجرایی شدن آن‌ها با جدیت دنبال شود. پرونده جاده بیلوار نیز با برخی ایرادات و اشکالات مواجه بود که در حال حاضر از سوی مجموعه راه و شهرسازی در دست بررسی و رفع است.

شرکت‌های بزرگ منابعشان را از استان خارج نکنند

رنجبر در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت شبکه بانکی استان گفت: شرکت‌های بزرگ دولتی حق ندارند منابع و سرمایه‌های حاصل از فعالیت در کرمانشاه را در تهران متمرکز کنند. چه در حوزه پتروشیمی و چه سایر واحدهای تولیدی، این شرکت‌ها باید منابع مالی خود را در بانک‌های استان نگه دارند تا از این طریق به تقویت توان مالی بانک‌ها و رفع مشکلات و گره‌های مردم استان کمک شود.

رنجبر این موضوع را مطالبه‌ای به‌حق برای توسعه استان دانست و افزود: اگر به دنبال توسعه واقعی هستیم، باید با نگاهی دلسوزانه‌ از ظرفیت‌های استان حمایت کرده و با تقویت بانک‌ها و نگهداشت منابع مالی در داخل استان، زمینه پیشرفت و حل مسائل مردم را فراهم کنیم.

باید تسهیل‌گر فعالیت بخش خصوصی باشیم

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، راه نجات اقتصاد استان را توجه جدی به بخش خصوصی دانست و تأکید کرد: باید با تکریم فعالان این بخش، موانع اداری را از پیش‌ِ پای آن‌ها برداریم و با ایفای نقشِ تسهیل‌گری، آن‌ها را پای کار بیاوریم.

وی با بیان اینکه مشکلات کرمانشاه با اتکای صرف به اعتبارات دولتی حل‌شدنی نیست، گفت: برون‌رفت از بحران بیکاری تنها در گرو فعال‌سازی بخش خصوصی است. این تجربه‌ای است که در سراسر دنیا آزمون خود را پس داده و ما نیز باید دلسوزانه همین مسیر را در پیش بگیریم.

رنجبر ادامه داد: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی استان این ظرفیت را دارند که فازهای توسعه آنها ایجاد شود. اگر شرایط را برای آنها تسهیل کنیم هم تولدی و هم اشتغال استان رونق خواهد گرفت.

از ظرفیت مرزهای استان بیشتر استفاده کنیم

وی در ادامه با اشاره به ضرورت برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت مرزهای استان در شرایط محاصره دریایی، گفت: باید همت بیشتری در بین مدیران استان ایجاد شود و از فرصت پیش آمده برای توسعه واردات و صادرات از طریق مرزهای استان استفاده کنیم.

وی افزود: استان کرمانشاه پنج مرز رسمی با هر دو بخش عربی و کردی عراق دارد و استفاده از این ظرفیت هم می‌تواند موجب ایجاد اشتغال و درآمد برای استان شود و هم به تامین کالاهای مورد نیاز کشور در این شراط کمک کند.

صنایع از ورزش استان حمایت کنند

نماینده کرمانشاه در مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات ورزش استان، گفت: چند پروژه بزرگ ورزشی استان از جمله استخر قهرمانی و سالن ورزشی شش هزار نفری سالهاست در دست اجراست که برای تکمیل آن‌ها باید از ظرفیت مولدسازی استفاده شود.

وی با گلایه از وزارت ورزش به دلیل تاخیر در اجرای این پروژه‌ها، اظهار کرد: متأسفانه پروژه‌های استان در اولویت وزارتخانه قرار نگرفته است. پیگیریم تا مدیریت این پروژه‌ها به استان واگذار شود، زیرا در مرکز توجه کافی به تکمیل پروژه‌های استان نمی‌شود.

رنجبر به موضوع نداشتن اسپانسر برای تیم‌های ورزشی استان هم اشاره کرد و گفت: انتظار است هم بخش خصوصی و هم برخی بانکها و دستگاه‌ها از تیم های ورزشی حمایت کنند. اقدامی که هم به توسعه ورزش استان کمک می‌کند و هم برای آن‌ها برندسازی به همراه دارد.

وی پیشنهاد داد کمیته‌ای سه‌جانبه متشکل از صاحبان واحدهای تولیدی، اداره‌کل امور مالیاتی و اداره‌کل ورزش و جوانان تشکیل شود و گفت: با استفاده از مشوق‌های مالیاتی می‌توان زمینه جذب اسپانسر برای ورزش استان را فراهم کرد، اما تحقق این موضوع نیازمند عزم و همکاری جدی است.

وی با تاکید بر اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که رشته‌های مختلف ورزشی در استان با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند، گفت: برخی اختلاف‌نظرها روند پیشرفت ورزش استان را کند می‌کند.

انتهای پیام