۱۴۰۵-۰۲-۱۷ | ۰۸:۲۸
تربیت حماسی و امیدآفرینی؛ رویکردهای کانون پرورش فکری خراسان رضوی در زمان جنگ

رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی مطرح کرد

تربیت حماسی و امیدآفرینی؛ رویکردهای کانون پرورش فکری خراسان رضوی در زمان جنگ

خراسان رضوی (ایسنا) - رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی گفت: در شرایط پرتنش و بحرانی جنگ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی با درک عمیق از نیازهای روحی و روانی کودکان و نوجوانان، دو رویکرد کلیدی «امیدآفرینی» و «تربیت حماسی» را در دستور کار خود قرار داد.

محمدمهدی حسین‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کانون پرورش فکری به عنوان متولی حوزه فرهنگ کودک و نوجوان و متکفل تربیت غیررسمی، در کنار فعالیت‌های روتین خود، در دوران جنگ یک برنامه ویژه با محوریت شرایط جنگی تعریف و اجرا کرد.

وی افزود: نخستین رویکرد ما در آن شرایط، امیدآفرینی، ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و استرس ناشی از جنگ در میان خانواده‌ها، کودکان و نوجوانان بود. در همین راستا، نسبت به تولید و انتشار محتوای متناسب با کودکان و استفاده از هشتگ‌های ویژه این حوزه اقدام شد. همچنین مراکز کانون، به‌جز در یک بازه زمانی محدود، در طول ایام جنگ فعال بودند و خدمات خود را ارائه دادند؛ به‌گونه‌ای که حتی با وجود تعطیلی برخی مراکز آموزشی مانند مدارس، فعالیت مراکز کانون ادامه داشت و کودکان بدون حضور والدین نیز به این مراکز مراجعه می‌کردند. از این‌رو مهم‌ترین هدف ما در این دوره، کاهش استرس و اضطراب‌های ناشی از شرایط جنگی بود.

رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، رویکرد دوم را، «تربیت حماسی» عنوان کرد و گفت: بر اساس تأکیدات مطرح‌شده در حوزه تربیت غیررسمی و همچنین توصیه‌های مسئولان فرهنگی، تلاش شد مفاهیمی همچون ایجاد امید، تقویت حس وطن‌دوستی، اعتماد به نفس و هویت ملی و اسلامی در برنامه‌های کانون مورد توجه ویژه قرار گیرد. این ایام فرصت مناسبی بود تا این رویکرد تربیتی به‌صورت جدی‌تر دنبال شود.

حسین‌پور ادامه داد: در همین راستا برنامه‌های متنوعی اجرا شد؛ ازجمله تشکیل کارگروه‌های نوجوان که خود آنان در زمینه ایده‌پردازی و تولید محتوا فعال بودند و آثار تولیدی آن‌ها در فضای رسانه‌ای، صدا و سیما و فضای مجازی منتشر شد و با استقبال مخاطبان کودک و نوجوان همراه بود.

وی افزود: در باشگاه تصویرگری کانون نیز نوجوانان نخبه در زمینه‌هایی مانند تصویرگری کودک، رنگ‌آمیزی، طراحی پوستر و تولید آثار مرتبط با ایام جنگ، ازجمله موضوع کودکان شهدا، فعالیت کردند. همچنین در شب میلاد امام رضا(ع)، پرده‌نگاری بزرگی با عنوان «پدر برای امام شهید» در ابعاد ۱۰ در ۲ متر تولید و اجرا شد که از جمله برنامه‌های شاخص این دوره بود.

رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی تصریح کرد: علاوه بر این، همکاران ما در مراکز مختلف و همچنین مراکز سیار، در تجمعات مردمی در سطح شهرستان‌ها و مشهد حضور فعال داشتند و برنامه‌های فرهنگی متنوعی را برای کودکان و نوجوانان اجرا کردند. تماشاخانه سیار کانون نیز که از نخستین روزهای آغاز جنگ در استان فعال شد، در میادین و خیابان‌های شهری به اجرای برنامه‌های فرهنگی پرداخت تا در کاهش تنش‌های روحی و ایجاد فضای امید در میان کودکان و نوجوانان مؤثر باشد. همچنین مسابقات کتابخوانی در کتابخانه‌های کانون برگزار شد و در حال حاضر نیز طرح «گویش کتابخانه» در سطح استان منتشر شده و در حال اجراست.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای