• شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد مطلب: 1405022615016

رئیس اتحادیه نانوایان ورامین:

دشمن امروزه معیشت و سفره مردم را هدف گرفته است/ ناترازی ۹۰ درصدی هزینه و درآمد نانوایان

دشمن امروزه معیشت و سفره مردم را هدف گرفته است/ ناترازی ۹۰ درصدی هزینه و درآمد نانوایان

ایسنا/تهران رئیس اتحادیه نانوایان ورامین با بیان اینکه نانوایی تنها یک حرفه نیست، بلکه نبض آرامش سفره‌های مردم است، هشدار داد که این نبض امروز به سختی می‌تپد و ناترازی شدید بین هزینه‌ها و درآمدها، نانوایان را به «فداکاری اجباری» کشانده است.

فتح الله خدایاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصور اشتباه عمومی مبنی بر پوشش تمام هزینه‌های نانوایی توسط آرد یارانه‌ای، اظهار کرد: واقعیت تلخ «مهندسی معکوس در اقتصاد نانوایی» این است که آرد یارانه‌ای تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد کل هزینه‌های یک واحد نانوایی را پوشش می‌دهد و ۹۰ درصد مابقی شامل هزینه‌های سرسام‌آوری نظیر دستمزد نیروی انسانی، حق بیمه، اجاره‌بها، حامل‌های انرژی، خمیرمایه، حمل‌ونقل و هزینه‌های گزاف خرید، تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات است که همگی تابع تورم لحظه‌ای بازار هستند.

وی افزود: نرخ نان برخلاف سایر کالاها به‌صورت دستوری تعیین می‌شود و به‌موقع و متناسب با این هزینه‌های ۹۰ درصدی اصلاح نمی‌شود؛ این ناترازی دخل‌وخرج، فراتر از یک چالش صنفی، به یک فداکاری اجباری برای نانوایان تبدیل شده است.

خدایاری با قدردانی از ایستادگی صنف نانوا در بحران‌ها، گفت: در روزهای سخت پاندمی کرونا، اغتشاشات، جنگ‌های ترکیبی و روانی اخیر(جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان)، نانوایان پشت سنگر تنور ایستادند و نگذاشتند سفره مردم آسیب ببیند؛ آن‌ها سربازانی وفادار و بی‌ادعا در خط مقدم اقتصادی هستند.

وی با اشاره به نقش مسئولان محلی اظهار کرد: از نگاه بلند و درایت قانون‌مدار فرماندار شهرستان ورامین و دیگر مسئولین مربوطه که همواره در چارچوب قانون حامی این صنف بوده‌اند، تقدیر می‌کنم، اما خطاب به مسئولان استانی و کشوری عرض می‌کنم دغدغه‌های این قشر زحمتکش را جدی‌تر بگیرند، چراکه نان استراتژیک‌ترین کالای اساسی کشور و نانوا سرباز خط مقدم جبهه معیشت است.

رئیس اتحادیه نانوایان ورامین تأکید کرد: روا نیست این قشر در چنبره تورم و بروکراسی اعلام نرخ تنها بمانند؛ حمایت از نانوا صدقه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای پایدار ماندن امنیت اجتماعی است.

خدایاری در پایان خطاب به همکاران خود گفت: دشمن امروزه معیشت، سفره مردم و انصاف را هدف گرفته است؛ انتظار دارم علی‌رغم سختی‌ها با رعایت دقیق ضوابط قانونی و اخلاق حرفه‌ای و تولید نان باکیفیت، بذر امید در دل مردم بکارید و راه را بر هرگونه سوءتعبیر و ناامیدی ببندید. ما با هم از این گردنه سخت نیز با سربلندی عبور خواهیم کرد.

انتهای پیام